Elég, ha egészségesen tiszta

Szerző: Ecover - Támogatott tartalom

Sajnos a legtöbb háztartásban indokolatlanul sok vegyszert használnak, amely nemcsak az ott élők egészségére hathat károsan, de a környezetet is mérgezi.(x)

A „tisztaság félegészség” félreértelmezése rendkívül gyakori manapság: a háziasszonyok egy része úgy gondolja, hogy a fertőtlenítőszerek, vegyszerek mániákus vagy legalábbis túlzott alkalmazásával még egészségesebbé teszi közvetlen környezetét. Ez nem így van, sőt. Az egészséges tisztaság megteremtéséhez az esetek kis százalékában indokolt fertőtlenítő alkalmazása.

Tisztíts, ne fertőtleníts!

babaA hétköznapi szennyeződések egy része (pl. sárfolt, fűfolt) bekategorizálható „jó koszként”, ami viszonylag ártalmatlannak minősíthető. A „rossz kosz” kategóriába tartozók - mint a WC-ben található szennyeződés vagy az ételmaradék edényen, evőeszközön stb. – viszont a baktériumok melegágyai lehetnek, ezért nagyon fontos, hogy minél hamarabb eltüntessük őket. De általában ez utóbbiaknál sem szükséges antibakteriális szerek, vegyszerek használata.

Szervezetünk indokolatlanul sok vegyszerrel találkozik. A hagyományos mosószerekből és öblítőkből származó vegyszerek - amelyeket képtelenség kimosni a ruhából – egész nap a bőrünkkel érintkeznek. A hagyományos háztartási tisztítószerek, mosogatószerek sokszor olyan vegyszereket tartalmaznak, amelyek könnyen allergiás tüneteket válthatnak ki, esetleg komolyabb problémákat is okozhatnak. Vegyszerek nélkül, természetes összetevőkkel, hatóanyagokkal ugyanazt a tisztítóhatást érhetjük el.

A vegyszermentes megoldást képviselő öko háztartási tisztítószerek indokolatlanul kis ismertséggel bírnak egyes országokban (nálunk is!), ám - hála a vásárlók tájékozódásának, egyre tudatosabbá válásának – térnyerésük évről évre nő. Sokan felismerik: az öko termék a közvetlen környezet számára és a tágabb értelemben vett környezet számára is jobb választás.

A foszfát, a halak ellensége

Vegyszerek elleni allergia

Folyamatosan és növekvő mértékben vagyunk kitéve figyelmeztetés nélkül olyan vegyszereknek, amelyek jelen vannak a belélegzett levegőben, ételeinkben és italainkban, munkahelyeinken és otthonainkban egyaránt. Vegyszerek elleni allergia

A legtöbb nem öko mosogatószerben és mosószerben foszfát van, ami lágyítja a vizet és javítja a tisztító hatást. Amikor mosogatunk és mosunk, foszfát kerül a szennyvízbe, majd a tavakba, folyókba. A foszfát elősegíti az élővizekben az algásodást (eutrofizációt), aminek következtében a halak és más vízi élőlények nem jutnak elegendő oxigénhez.

A foszfát által okozott vízminőség romlás a Dunánál is komoly problémát jelent. Ha foszfátmentes mosó- és mosogatószert használunk, tettünk egy kis lépést a környezet megóvásáért. Sok ember kis lépése már jelentős eredményeket hozhat a környezetvédelemben.

A mosópor-allergia

A mosóporokat és tisztítószereket forgalmazó cégek két jelzővel igyekeznek megnyerni a fogyasztókat a termékek megvásárlására. A kulcs minden esetben a nagy tisztító erő és a tartós, kellemes illat. Gyakran azonban épp ezek okozzák a kellemetlen panaszokat is: a testszerte jelentkező kiütések és bőrvörösség a mosópor- allergia tünete is lehet. A mosópor-allergia

Az élővilág megóvása és a magas szennyvíztisztítási költségek csökkentése érdekében az Európiai Unió is fontosnak tartja a szennyezés megállítását: az EU 2012-es rendelete (259/2012/EU) szigorúan szabályozza a mosószerek és tisztítószerek foszfor- és foszfáttartalmát. 2013. június 30-ától már csak 0,5g/dózis, 2017-től pedig 0,3g/dózis lehet a foszfor/foszfát tartalom. Tehát a hagyományos mosó- és tisztítószerek gyártói is kénytelenek környezetbarát irányba mozdulni. Az öko piac nem kis lépéselőnyben van ez ügyben. Az öko mosó- és háztartási tisztítószer szféra piacvezetője, az Ecover már 1980-ban piacra dobta a világ első foszfát-, perborát -mentes mosóporát. A malle-i székhelyű cég a környezetvédelem-központú innovációkban, termékfejlesztésekben azóta is élen jár.

Hatékony, ugyanakkor környezetbarát és biztonságos is

Az öko piac szerencsére most már ugyanolyan változatos kínálatot biztosít a háziasszonyok részére, mint a hagyományos termékeké. A több mint 30 éves múlttal rendelkező, 40 országban forgalmazó Ecover például jelenleg 35 féle terméket gyárt - a prémium minőségű mosószerektől, öblítőktől kezdve a mosogatószereken át az általános tisztítószerekig. Az otthonunk minden szegmensére kínál gyors, hatékony, 21. századi praktikumot képviselő, környezetbarát, biztonságos megoldásokat.

A cég által kifejlesztett mosószerek és háztartási tisztítószerek nem tartalmaznak foszfátot, génmódosított összetevőket, szintetikus illatanyagokat, a mosószerek optikai fehérítőt (amely bizonyítottan allergén), és általában véve olyan vegyszereket, amelyek ártalmasak lehetnek egészségünkre vagy a környezetre. Növényi és ásványi anyagokból készülnek, állatkísérletek mellőzésével. A termékek rendszerint teljes mértékben és gyorsan lebomlanak biológiailag, a csomagolásuk 100%-osan újrahasznosíthatók.

A cég egyik sikere, hogy övék a világ első olyan ökológiai gyára, amelynek teljes - több mint 6000m2 - tetőfelületét zöld növényzet fedi. A gyár teljes kialakítása és működtetése abszolút környezetbarát, a környezet erőforrásait minimálisan használja. A gyártás ezen felül még két európai ökológiai gyárban történik, így nem utaznak öko termékeik országokon át a gyártósortól az otthonunkig. S ami külön megnyugtató a minőséget tekintve, hogy a gyártás során alkalmazott szabályozások az EU-s elvárások szigorát is felülmúlják.

Az Ecover az évek során a környezettudatos gondolkodás hirdetőjévé vált. A nevéhez fűződik a (környezetközpontú irányítási rendszer kialakítását célul tűző) 14001 ISO szabvány bevezetése és jó néhány díj, amelyet a környezetvédelemért tett erőfeszítéseiért kapott.

Az Ecover cég fontosnak tartja a társadalom edukációját az egészséges tisztaságról, környezetvédelemről, és kiemelten fontosnak a kisgyerekes anyák tájékoztatását az öko tisztítószerek előnyeiről, hisz a babák és kisgyerekek különösen érzékenyek a vegyszerekre, tehát törekedni kell rá, hogy minél kevesebb allergizáló anyagnak tegyük ki őket.

Az öko termékek népszerűsége folyamatosan és nagymértékben nő, ami azt bizonyítja, hogy egyre többen gondolkodunk felelősségteljesen. Több információhoz jutunk, felvilágosultabbak vagyunk. Felismertük az egészségmegőrzés szerepét, s a környezettudatosság szükségszerűségét is.

Az Ecover termékei legnagyobb termék portfólióban (közvetlenül a magyarországi forgalmazótól) az cég hazai öko webáruházában, a Ecoverwebaruhaz.hu-n kaphatók.

termék

(Ecover)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrtípusok és napozás Bőrtípusok és napozás

Ön kelta vagy mediterrán típus? Nem mindegy, mennyi időt tölthet a napon.

Menstruációs görcsök Menstruációs görcsök

Mely ételek csökkenthetik az összetett tüneteket? Íme, tippjeink.

D-vitamin hiánya a nőgyógyászatban...

A D-vitamin az egyik legfontosabb vitaminunk, mely hormonként is működik. Nem csak az immunrendszerünk és a csontjaink egészségéhez járul hozzá, de a...

Prick teszt - bőrpróba allergének...

A prick teszt egyszerű, gyors, megbízható módszer annak kimutatására, hogy mi okozza az allergiás tüneteket. A vizsgálatot tisztított...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.