• Biztosítással a női daganatos megbetegedések ellen

   Szerző: AIG Biztosító

   Folyamatosan nő a daganatos megbetegedések száma hazánkban, évente mintegy 70 000 új esetet diagnosztizálnak. A nők esetében az emlőrák előfordulása a leggyakoribb, közel 8000 új megbetegedést regisztrálnak minden évben, amely az összes, nőket sújtó daganatos megbetegedés harmadát teszi ki.(x)

   Egy daganatos betegség komoly anyagi terhet is jelent az érintetteknek, a biztos anyagi háttér támogatja a sikeres gyógykezelést, ezért egyre többen igyekeznek biztosítással is felkészülni az esetleges betegségre. A fenti statisztikák megalapozzák az igényt a női daganatos megbetegedésekre köthető biztosítás iránt.

   A Magyarországon évente újonnan diagnosztizált, mintegy 70 ezer daganatos megbetegedés 12 százaléka emlőrák, amely a nőket sújtó leggyakoribb daganat. A betegek 10 százaléka a 35 évesnél fiatalabb korosztályból, 50 százaléka a 45-65, 40 százaléka pedig a 65 év feletti korosztályból kerül ki.Fokozottan veszélyeztetettek a statisztikák szerint, akik nem szültek, nem szoptattak, túlsúlyosak, vagy huzamosabb ideig hormon-készítményeket szedtek. Ezentúl növeli a kockázatokat a rendszeres alkoholfogyasztás, a dohányzás, illetve a rokonok körében már előfordult emlődaganat, vagyis a genetikai hajlam is.

   Töltse le a kifejezetten nőknek ajánlott, átfogó daganetellenes okostlefon-alaklamazást ingyenesen ide kattintva!

   A tudatosság a legfontosabb a betegség megelőzésében. A rendszeres szűrővizsgálatok és a rizikófaktorok minimálisra csökkentése mellett ma már biztosítás is köthető a női daganatok jelentette egészségügyi kockázatokra, amely az esetleges megbetegedés esetén komoly anyagi segítséget jelenthet az érintetteknek, támogatva ezzel a zavartalan gyógykezelést. Magyarországon az AIG Biztosítónál már 2010 óta elérhető az első, női daganatos megbetegedések esetére szóló kiegészítő betegségbiztosítás, amely a betegség diagnosztizálása esetén azonnali anyagi segítséget nyújt az érintetteknek.

   Női egészség: Szűrővizsgálatok életkoronként


   Egészségünk megőrzése nagyon fontos a mindenkori teljes élethez. Az egészség nem csak saját magunk számára fontos, hiszen alapvetően meghatározhatja, meddig tudunk gondoskodni családunkról, meddig tudjuk együtt élvezni az életet a barátainkkal. Női egészség: Szűrővizsgálatok életkoronként

   „A felmérések szerint a nők a férfiknál jóval tudatosabban készülnek a jövőbeni esetleges problémáik kezelésére, megelőzésére. Ezt igazolja ez a speciális biztosítás is, amelyre nagyon pozitív fogadtatásban részesült a piaci bevezetése óta“ – hangsúlyozta Kovács Gyula, az AIG Magyarország lakossági direkt marketing vezetője.

   A szakember kiemelte: bár a kezelések nagy részét az OEP támogatja, mégis számos olyan kiegészítő kúra, kezelés, homeopátiás gyógymód létezik, amelyek erősíthetik az immunrendszert a surgárterápiás és kemoterápiás kezelések közben, ezáltal hatékonyabbá és gyorsabbá téve a gyógyulást, ezek azonban nem élveznek állami támogatást. A biztosítási fedezet ezen gyógymódok költségéhez is hozzá tud járulni.  

   Az „Orchidea“ az egyetlen, kizárólag női daganatos megbetegedésekre köthető biztosítás, amely a rák diagnosztizálásakor egyösszegű támogatást nyújt, valamint a későbbiekben szükségessé váló műtét esetén is térít. 

   (AIG Biztosító)

   Legutóbb frissült: 2013.08.12 10:01
   • WEBBeteg.hu