• Vigyázunk Rád - Új mobilalkalmazás nőknek

   Szerző:
   WEBBeteg

   Vigyázunk Rád néven elindult Magyarország első, kifejezetten nőknek ajánlott átfogó daganatellenes okostelefon-alkalmazása speciális funkciókkal, hasznos tartalmakkal, kalkulátorokkal, betegségleírásokkal biztosítási tanácsokkal.

   Daganatok: vezető halálok, nemcsak hazánkban

   Magyarország listavezető az Európai Unióban a rákhalálozási statisztikák terén. Hazánkban még az Unió átlagához képest is siralmas a helyzet, ez azt jelenti, hogy egy hozzánk hasonló daganatos kockázati értékkel jellemezhető EU-országhoz képest nálunk tízszer annyian halnak meg rákos betegségek következtében. 
    
   A daganatos halálozás emelkedése már a fiatal felnőtt korosztályokban is szembetűnő, és 64 év alatt minden korosztályt érint! A daganatos betegség kialakulásában szerepet játszik a környezetszennyezés, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz, az alkoholfogyasztás és a dohányzás. 

   A mobil alkalmazás ingyenesen letölthető ide kattintva!>>

   Fontos megjegyezni azt is, hogy a diagnosztikai technika fejlődésével napjainkban több daganatos megbetegedésre derül fény, mint a korábbi évtizedekben, sok esetben még korai, gyógyítható fázisban. A daganatos megbetegedések számának növekedésében, tehát közvetve a technológia fejlődése is szerepet játszik. Az egészséges életmódnak meghatározó szerepe van a rákmegelőzésben, ahogy a diagnosztikának a korai felismerésben, hiszen minden daganatos megbetegedés annál sikeresebben kezelhető, minél korábbi stádiumban kerülnek felfedezésre..

   Növekszik a magánfinanszírozású szűrések aránya

   Női egészség: Szűrővizsgálatok életkoronként


   Egészségünk megőrzése nagyon fontos a mindenkori teljes élethez. Az egészség nem csak saját magunk számára fontos, hiszen alapvetően meghatározhatja, meddig tudunk gondoskodni családunkról, meddig tudjuk együtt élvezni az életet a barátainkkal. Női egészség: Szűrővizsgálatok életkoronként>>

   Legjobban a daganatos és mozgásszervi betegség kialakulásától tartunk, egyre többen és egyre gyakrabban járunk rákszűrése: a nőgyógyászati és bőrdaganat szűrések egyötöde magánfinanszírozású volt – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss lakossági kutatásából, melyet a cég az AIG biztosító együttműködésével készített, több mint 6 ezer fő megkérdezésével.

   A felmérésből kiderül: minden második válaszadó járt 3 éven belül rákszűrésen, további 15 százalékuk ennél régebben vett részt valamilyen vizsgálaton, közel 40 százalékuk viszont nem fordult meg orvosi rendelőben ilyen céllal a közelmúltban. Az esetek többségében (61 százalék) a beteg kezdeményezte a vizsgálatot és a kitöltők közül legtöbben mellrák (35 százalék) és méhnyakrák (33 százalék) szűréseken vettek részt. Viszonylag magas még a tüdő (20 százalék), bőr (14 százalék) és petefészekrák (13 százalék) vizsgálatot igénybe vevők aránya.
    
   A szűrések jellemzően államilag finanszírozott vizsgálatok voltak, de a mell- és tüdőrák kivételével más vizsgálati területeken változó mértékben ugyan, de magas a magánfinanszírozású kezdeményezések aránya is (a nőgyógyászati és bőrdaganat szűrések esetében a legmagasabb, közel 20 százalék).

   Új alkalmazás - nőknek, akik vigyáznak magukra

   Mellrák: fontos az időbeni felismerés!


   Az emlőrák a nők egyik leggyakoribb betegsége, Magyarországon évente 5400-5500 új emlőrákos beteget fedeznek fel. Az emlőrák a nők egyik legrettegettebb betegsége. A kór amellett, hogy a többi daganatos betegséghez hasonlóan megterhelő terápiákkal jár, a műtéti torzítástól való félelem is gátolja az orvoshoz fordulást. Gyanú esetén a választható legrosszabb taktika: a halogatás. Mellrák: fontos az időbeni felismerés!>>

   A Vigyázunk Rád alkalmazást elsősorban nőknek ajánljuk. Olyan hölgyeknek, aki szeretnék sokáig megőrizni egészségüket és nőiességüket. Ha valaki egészségtudatosan él (rendszeresen részt vesz szűrővizsgálatokon, odafigyel életmódjára), biztosíthatja a maga számára a hosszú, boldog, egészséges életet. Az applikáció ehhez nyújt segítséget betegségleírásokkal, a rizikófaktorok ismertetésével a különböző életkorokban, a megelőzés módjaival, biztosítási lehetőségekkel - mindezt egyszerű, letisztult, átlátható kezelőfelületen, ízléses, nőies dizájnnal. 

   Az alkalmazás iOS és Android alapú operációs rendszerrel rendelkező készülékekre is ingyenesen letölthető.
    
      
   A Vigyázunk Rád alkalmazás főszponzora   
    
   AIG Biztosító

   "A Vigyázunk Rád alkalmazás hiánypótló a figyelemfelhívás, megelőzés, prevenció területén. Az AIG Biztosító világszerte kiemelt figyelmet fordít saját eszközei révén a nők egészségére, biztonságára.

   2010 óta elérhető a speciálisan rosszindulatú daganatos megbetegedésre vonatkozó „Orchidea” biztosításunk. Szerencsére egyre többen látják, hogy a rosszindulatú daganatos betegségek megelőzhetők, de ha be is következik a baj, legalább anyagilag érdemes bebiztosítani magunkat és családunkat."

   /Kovács Gyula, AIG Biztosító, Lakossági direkt marketingvezető/

   A Vigyázunk Rád alkalmazás támogatói

   Magyar Rákellene Liga

   Ön tudta?


   A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2011-ben 128 795-en haltak meg Magyarországon, ebből 32 670-en rákos megbetegedés következtében.
   "A rákbetegségek egyharmada megelőzhető lenne megfelelő életmóddal!
   És egy másik harmada gyógyítható lenne, ha részt vennénk szűrővizsgálatokon, és időben felfedeznék a betegséget!
   Tegyük hát meg, ami rajtunk múlik… Ebben segít ez a program."

   /Magyar Rákellenes Liga/

   Avon
   "Nagyon örülünk annak, hogy megvalósulhatott ez a kezdeményezés, hiszen az Avon évtizedek óta élharcosa a mellrák elleni küzdelemnek. Reméljük, hogy az alkalmazás segítségével a nők egészségesebb és teljesebb életet élhetnek."

   /Gaál Melinda, Avon Magyarország, kommunikációs vezető/

   (H2Online Kft.)
   Legutóbb frissült:
   • WEBBeteg.hu