Dr. Félegyházy Zsolt pszichiáter önéletrajza

Szerző: WEBBeteg

Dr. Félegyházy Zsolt pszichiáter szakmai önéletrajza és bemutatkozása a WEBBeteg.hu egészségportálon.

  • 1998-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Budapesten, majd 2002-ben tettem le a pszichiátria szakvizsgát. Eközben a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb pszichiátriai osztályán, valamint a Főnix Med privát egészségügyi konszern pszichiátriai konzulenseként dolgoztam.
  • 2003. óta Svédországban is praktizálok.
  • 2005-től 2006-ig osztályvezető főorvos voltam a Beroendecentrum Stockholm addiktológiai osztályán, majd 2006-tól osztályvezető főorvos-helyettes a Karolinska Egyetem Pszichiátriai klinikáján.
  • 2006-tól 2009-ig óta vezettem a Karolinska Orvostudományi Egyetem Affektív Betegségek Specializált rendelőjét. Részt vettem Stockholm megye első privát Affektív és Szorongásos betegségekre specializált rendelőjének szakmai felügyeletének és protokolljainak kidolgozásában.

A felnőttkori figyelemhiányos-hiperaktív zavar (ADHD) és a hangulati élet (depresszió, bipoláris betegség) diagnosztizálásában, kivizsgálásában és kezelésében szereztem jelentős nemzetközi szintű ismereteket.

Kutatási területem a hangulatzavarok különböző új kezelési lehetőségei, melyet a stockholmi Karolinska Orvostudományi Egyetemen végeztem nemzetközi szakembercsapattal. Ugyanitt előadásokat, illetve gyakorlatokat tartottam pszichiátriából orvostanhallgatók részére.

2006-ban végeztem el a Mindfulness alapú stressz kezelő tréninget Stockholmban.

2009. óta újra Magyarországon is dolgozom, egyrészt a Zádory pszichiátriai és pszichoterápiás rendelő szakmai vezetőjeként, másrészt a Semmelweis Egyetem Prémium járóbeteg szakrendelőjében.

Hiszem azt, hogy a külföldön megszerzett szakmai tudást itthon kell a betegek számára kamatoztatnom, hogy így minél többet segíteni tudjak az arra rászorulóknak.

Dr. Félegyházy Zsolt, pszichiáter

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Menopauza Menopauza

Sokaknál lelki instabilitás is jelentkezhet. Mit lehet tenni?

Májciszta vagy májdaganat?

Nem minden májban található térfoglalás daganat, és nem minden daganatot tekintünk rosszindulatúnak! Elkülönítésükre számos képalkotó és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.