• Stroke Nap 2012 - Ingyenes rendezvény a szélütés megelőzéséért

   Szerző: Diamond Agency

   A Magyar Stroke Társaság tovább folytatja az évek óta tartó küzdelmét a stroke ellen. Az egymást követő negyedik évben útnak indított „Stroke – Ne késlekedj” kampány mellett a tradicionálisan május elején megrendezésre kerülő „Stroke Nap” révén is igyekszik felhívni a lakosság figyelmét a szélütés veszélyeire és az azonnali segítséghívás jelentőségére. (x)

   Stroke: már a gyerekeket is fenyegetheti!


   Mivel a csecsemő- és gyermekkori stroke rendkívül ritkának gondolt betegség volt, eddig nem volt róla pontos kezelési útmutató. Az Amerikai Szív és Stroke Szövetség a közelmúltban első ízben állított össze egy ilyen dokumentumot. Stroke: már a gyerekeket is fenyegetheti! >>

   Az agyi-érkatasztrófa megelőzése azért fontos, mert továbbra is évente 42 ezren kapnak szélütést, ráadásul minden évben 8 ezer emberi életet követel a stroke. A túlélők 22%-a járásképtelen, többen kerekesszékbe is kerülnek. A stroke-betegek csaknem fele nem képes saját magáról gondoskodni, ötödük komoly beszédzavarral kénytelen megküzdeni.

   A stroke ugyanakkor kezelhető, de csak abban az esetben, ha a szakszerű segítség időben érkezik. 3 óra áll a szakemberek rendelkezésére, hogy megkezdjék az életmentő vérrögoldó eljárást. Pontoson ezért olyan fontos, hogy mindenki tisztában legyen a szélütés tüneteivel, felismerje azokat és rögtön értesítse a mentőszolgálatot.

   A stroke-megelőzés és a fontos tudnivalók hangsúlyozása érdekében a Társaság idén május 13-án ismételten Stroke Napot tart, ezúttal a budai Allee bevásárlóközpontban. A 10:45-től 18:30-ig tartó rendezvényen az interaktív szakmai előadások és az ingyenes szűrővizsgálatok mellett szórakoztató programok is várják a kilátogatókat. A felhőtlen hangulatról többek között a Megasztárból jól ismert Fekete Dávid és Cserpes Laura, Szeleczki Dávid, Kökény Attila, Kállay Saunders András, valamint Tolvai Renáta gondoskodnak. A rendezvény házigazdája Dombovári Vanda lesz.

   Legutóbb frissült: 2012.05.11 10:00
   • WEBBeteg.hu