Van bőr az arcunkon!

Szerző: Mátyásföld Klinika

Szinte nincs olyan felnőtt, aki teljes mértékben elégedett lehet az arcbőrével. Persze a bőrproblémák szintje egészen különböző lehet, az egy-két pattanástól vagy tág pórustól a rosszindulatú bőrelváltozásokig.

Sokan a kamaszkori és később is fennálló problémákkal inkább bezárkóznak, nem szívesen mennek mások közé. Pedig már önmagában a jó közérzet és önbecsülés miatt is érdemes lenne problémáinkkal szakorvoshoz fordulni. Természetes, hogy arcbőrünk épsége fontos számunkra, hiszen ezt látjuk nap, mint nap a tükörben, ahogy a minket körülvevő emberek felé is ez az egyik legszembetűnőbb „homlokzatunk”.

A bőrgyógyászat ma már számos olyan nem kívánt elváltozást képes orvosolni, vagy tünetmentessé tenni, melyek jelentősen rontják a páciens életminőségét. Ezek közé tartoznak a nemkívánatos pigmentfoltok, a bőr túlzott öregedése, az aknés bőr, a pikkelysömör vagy a szervezet hibás működéséből adódó hajhullás, ami elhanyagolás esetén visszafordíthatatlanná válhat. A folyamatos kutatás-fejlesztés eredményeképp hatékonyan és rendkívül alacsony kockázattal kezelhetők a bőr öregedéséből adódó hibák is.

Kevésbé ismert, kíméletes gyógymódok

Mire utalnaka bőrelváltozások? - Jó, ha tudja!

Az arcon, elsősorban az orr körüli, illetve a szemzugban lévő csomókat ne nyomkodjuk, mert az agy felé préselhetjük a baktériumokat, szeptikus trombózist idézhetünk elő. Elváltozások a bőrön - Mire utalnak a göbök, csomók, kitüremkedések?

A közhiedelemmel ellentétben nem csak az arckrémek vagy a kés alá fekvés közül választhatunk. Vannak olyan egyszerű beavatkozások, amelyek a szervezet öngyógyító mechanizmusait indítják be, ezáltal megújítva a kívánt területeket. Ezek közé tartoznak többek között a mezoterápia, dermarolleres kezelés, és a Drakula-terápia is. Ezen eljárások során speciális vitaminkoktélt juttatnak a bőrbe, illetve a vérben található sejtmegújító anyagokat hasznosítják a bőr fiatalításának céljából.

Mindemellett nem ritka, hogy bőrünk elváltozásai komoly problémáról árulkodnak, melyek kivizsgálását nem érdemes halogatnunk.

Természetesen megbízható és alapos szakorvosra van szükség ahhoz, hogy a pusztán tüneti kezelés helyett valódi megoldást kapjunk.

Dr Stehlich Gábor, bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus, átfogó ismeretekkel és sokéves tapasztalattal rendelkezik a bőrgyógyászati problémák kezelése terén, s ami még fontosabb, hogy elhivatott a megoldást illetően. Amellett, hogy a szakmában is elismert és megbecsült orvos, aki több nemzetközi és hazai előadást tartott és publikált már a kutatási területén, mégis alázattal fordul a betegek felé, és személyre szabott megoldást keres számukra.

Bővebben a Drakula-terápiáról és bőrgyógyászati kezelésekről a Mátyásföld Klinika honlapján találnak információt, Stehlich Gábor szakorvos által végzett kezeléseknél.

(Mátyásföld Klinika)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Anafilaxiás sokk Anafilaxiás sokk

Milyen tünetekről ismerhetjük fel? Mit tegyünk anafilaxiás sokk esetén?

Személyre szabott gyógyászat:...

Az onkológiai betegségek személyre szabott kezeléséről rengeteget hallunk, olvasunk. Nincs olyan hét, hogy ne jöjjenek ki a területen új tudományos...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.