Bőrkiütései vannak? Gyakran fáj a feje?

Szerző: FOODTEST

Rohamosan közelednek az ünnepek, ebben az időszakban szívesen fogyasztunk finomabbnál finomabb ételeket. Azonban, ha ételintoleranciánk van az ínycsiklandozó ételek akár árthatnak is nekünk, ezért fontos tudnunk, hogy nincs e bármiféle ételérzékenységünk. (x)

A megfelelő táplálkozás nagyban megkönnyítheti életünket.

A Foodtest ételintolerancia vizsgálattal kimutathatók az ételérzékenységek, mely alapján egyénre szabottan kialakítható a megfelelő étrend, így elkerülhető az étkezések utáni rosszullét.

Mi az ételintolerancia?

Ételintoleranciának nevezzük, amikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni, vagy felszívódás után kórós immunreakciót váltanak ki.

Az ételintolerancia általában nem veszélyes betegség. Azonban az élelmiszerekre kialakuló érzékenység nagyon kellemetlen tüneteket okozhat, és nagymértékben ronthatja a beteg életminőségét.

Ételallergia vagy étel-intolerancia?
Mivel az ételallergia és az étel-intolerancia részben hasonló tüneteket okoz (émelygés, hányás, görcsös hasi fájdalom, hasmenés), gyakran összekeverik a kettőt. Bővebben az ételallergiáról és az étel-intoleranciáról

Ételallergia viszonylag ritkán fordul elő, az ételintolerancia viszont minden harmadik embert érint. Az ételintolerancia tünetei lassabban alakulnak ki és nem annyira egyértelműek, mint az allergiáé. A tünetek sokszor csak hosszú órákkal vagy napokkal az étel elfogyasztása után mutatkoznak, sok esetben csak a rendszeres fogyasztás hatására, kumuláltan jönnek elő.

Gyermekek esetében különösen fontos az ételérzékenységek meghatározása, mivel megfelelő diéta alkalmazása esetén nemcsak a tünetek, hanem maga a túlérzékenység is sok esetben megszűntethető.

A FOODTEST gyorsan és hatékonyan kimutatja, mely élelmiszerek okozhatják a problémákat.

Az ételintolerancia tünetei

Emésztőrendszer zavarai

Gyomortáji fájdalom, hasi puffadás, görcsök, hányinger, hányás, hasmenés vagy székrekedés, kóros elhízás

Bőrproblémák

Ekcéma (atópiás dermatitis), viszkető bőr és egyéb bőrkiütések

Központi idegrendszer zavarai

Fejfájás, migrén, csökkent koncentrációképesség, hangulati és viselkedésbeli változások, depresszió, szorongás, fáradtság, gyermekeknél hiperaktivitás és tanulási nehézségek

Légzőszervi betegségek

orrfolyás, orrnyálkahártya gyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, asztma

Váz-és izomrendszeri problémák

izületi fájdalmak, izületi gyulladás, izomfájdalom és gyengeség

Az ételintolerancia okai

Enzim defektus

Az elfogyasztott ételt enzimek bontják le, szervezetünknek a fehérjék előállításához a táplálék teljes megemésztése szükséges. Az emésztő enzimek alacsony mennyisége vagy hiánya ahhoz vezet, hogy a táplálék csak részben bomlik le és olyan nagyobb komponensek maradnak vissza, melyek nem képesek az emésztőrendszerben felszívódni. Az emésztetlen táplálék ozmotikus hatása révén folyadék és sófelszívódási gondokat okoz, illetve a belekben lévő baktériumok hatására savak keletkeznek belőle, melyek bélproblémákhoz vezetnek.

Gyógyszerek, kémiai anyagok

Az ételintolerancia gyógyszerek mellékhatása is lehet. A gyógyszerek reakcióba lépnek az élelmiszerben található komponensekkel, mint a koffein, szalicilátok vagy hisztaminok. További kiváltó ok lehet a szulfid formájú élelmiszeradalékok, tartósítószerek jelenléte.

Toxikus komponensek

Számos élelmiszer tartalmaz természetesen előforduló toxikus komponenseket, melyek megzavarhatják az emésztőrendszert. Például a nem eléggé megfőzött bab lektineket tartalmaz, melyek toxikus hatásuk révén ételintoleranciához vezethetnek.

Mi a FOODTEST?

• A FOODTEST a laboratóriumunkban alkalmazott Genarrayt Microarray 200+ fehérjechip alapú ételintolerancia mérés, mely a jelenleg létező leghatékonyabb ételintolerancia teszt.

• A FOODTEST egyidejűleg 221 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelt IgG antitest mennyiségét mutatja ki.

A meghatározható antigének teljes listáját megtalálja a www.foodtest.hu honlapon.

• Mindössze pár csepp vérminta szükséges. A mintavételt akár otthonában is elvégezheti!

• A FOODTEST segítségével az erős immunválaszt és kellemetlen tüneteket okozó élelmiszerek kizárhatók, illetve kiválthatók az étrendből, így az életminőség jelentősen javítható.

(Foodtest)

Módosítva: 2011.12.15 13:26, Megjelenés: 2011.12.15 13:26
Címkék: Foodtest
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Terhesség Terhesség

Hüvelyfolyás és hüvelyfertőzés terhesség idején? Vegyük komolyan! (x)

Csaknem 95 százalékos védelmet...

A Moderna amerikai gyógyszergyártó bejelentése szerint, védőoltásának a koronavírus fertőződés elleni hatékonysága az előzetes adatok alapján...

Vakcina ügyben egyelőre csak...

Az elmúlt néhány napban igen sok volt az új fejlemény a COVID-19 elleni küzdelemben. Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC)...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.