• Gyermeke gyakran fejfájással, emésztési problémákkal, bőrkiütéssel küzd? A FOODTEST megoldást jelenthet

   Szerző: FOODTEST

   A 4,5 éves Sz.B. édesanyja tartós beteg gyermeke állapotán kívánt javítani. A gyermek ideggyógyászati kivizsgálás alatt állt, és erőteljes ekcémája miatt éjszakánként nem tudott aludni. FOODTEST vizsgálatát ez év májusában végeztük el.(x)

   Leletén a pozitív értéket adó élelmiszerek között több erős pozitivitású anyag volt megtalálható a tej, tejkészítmények, illetve a gabonafélék és zöldségfélék csoportjából. A vizsgálat eredményének figyelembevételével alakították ki a gyermek speciális étrendjét. A gyermek neurológiai vizsgálata és kezelése jelen pillanatban is zajlik, ám ekcéma tekintetében teljesen tünetmentessé vált, így a gyermek mindennapi életét megkeserítő viszketés és alvási probléma megszűnt.

   Mi az ételintolerancia?

   Ételintoleranciának nevezzük, amikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni, vagy felszívódás után kórós immunreakciót váltanak ki.

   Az ételintolerancia általában nem veszélyes betegség. Azonban az élelmiszerekre kialakuló érzékenység nagyon kellemetlen tüneteket okozhat, és nagymértékben ronthatja a beteg életminőségét.

   Ételallergia vagy étel-intolerancia?


   Mivel az ételallergia és az étel-intolerancia részben hasonló tüneteket okoz (émelygés, hányás, görcsös hasi fájdalom, hasmenés), gyakran összekeverik a kettőt.

   Ételallergia viszonylag ritkán fordul elő, az ételintolerancia viszont minden harmadik embert érint. Az ételintolerancia tünetei lassabban alakulnak ki és nem annyira egyértelműek, mint az allergiáé. A tünetek sokszor csak hosszú órákkal vagy napokkal az étel elfogyasztása után mutatkoznak, sok esetben csak a rendszeres fogyasztás hatására, kumuláltan jönnek elő.

   Gyermekek esetében különösen fontos az ételérzékenységek meghatározása, mivel megfelelő diéta alkalmazása esetén nemcsak a tünetek, hanem maga a túlérzékenység is sok esetben megszűntethető.

   A FOODTEST gyorsan és hatékonyan kimutatja, mely élelmiszerek okozhatják a problémákat.

   Az ételintolerancia tünetei

   • Emésztőrendszer zavarai

   Gyomortáji fájdalom, hasi puffadás, görcsök, hányinger, hányás, hasmenés vagy székrekedés, kóros elhízás

   • Bőrproblémák

   Ekcéma (atópiás dermatitis), viszkető bőr és egyéb bőrkiütések

   Fejfájás, migrén, csökkent koncentrációképesség, hangulati és viselkedésbeli változások, depresszió, szorongás, fáradtság, gyermekeknél hiperaktivitás és tanulási nehézségek

   • Légzőszervi betegségek

   Orrfolyás, orrnyálkahártya gyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, asztma

   • Váz-és izomrendszeri problémák

   Ízületi fájdalmak, ízületi gyulladás, izomfájdalom és gyengeség

   Mi a FOODTEST?

   • A FOODTEST a laboratóriumunkban alkalmazott Genarrayt Microarray 200+ fehérjechip alapú ételintolerancia mérés, mely a jelenleg létező leghatékonyabb ételintolerancia teszt.
   • A FOODTEST egyidejűleg 226 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelt IgG antitest mennyiségét mutatja ki. A meghatározható antigének teljes listáját megtalálja a honlapon.
   • Mindössze pár csepp vérminta szükséges. A mintavételt akár otthonában is elvégezheti!
   • A FOODTEST segítségével az erős immunválaszt és kellemetlen tüneteket okozó élelmiszerek kizárhatók, illetve kiválthatók az étrendből, így az életminőség jelentősen javítható.

   (FOODTEST)

   Legutóbb frissült: 2011.11.10 11:00
   • WEBBeteg.hu