• Mindennap szükségünk van B-vitaminra

   Szerző: Eurovit

   Egészségünk fenntartása és az egészséges táplálkozás elképzelhetetlen vitaminok nélkül. Mindennapjaink során azonban nem mindig tudjuk bevinni a szervezetünknek szükséges napi vitaminmennyiséget. (x)

   B-vitaminok természetes forrásai


   Búzakorpa, búzacsíra, teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek, dió- és mogyorófélék, sertéshús, máj, bimbóskel, zöldborsó, zöldbab. B6 vitamin megtalálható a tejtermékekben, tojássárgájában.

   Munkánk egyre több részt követel életünkből, és gyakran hajlamosak vagyunk az étkezéseken időt spórolni.

   Nem figyelünk oda mit eszünk, kapkodva étkezünk.

   Így az életfontos vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, az egyoldalú táplálkozás, vagy a mindennapi stressz miatt szervezetünkből gyakran hiányoznak.

   A vitaminhiány kellemetlen következményekkel járhat

   A helytelen étkezésnek nem csupán emésztésünk látja kárát. Anyagcserénk felborul és a rosszul megválasztott étrend következtében fáradtabbak vagyunk, és romlik a koncentrációképességünk. Ezekre a panaszokra magyarázat lehet a vitaminhiány, többek között a B-vitamin hiány is.

   A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, melyeket szervezetünk nem képes raktározni, ezért mindennap szükséges bevinnünk szervezetünkbe.

   Amennyiben étrendünkkel nem tudjuk biztosítani a megfelelő B-vitamin szükségletet, segítségünkre lehetnek az Eurovit készítmények.

   Az Eurovit B-komplex forte fogyasztása hozzájárul a szervezet fokozott vitaminszükségletének biztosításához, ezáltal a jó közérzet és teljesítőképesség fenntartásához, valamint az ellenálló-képesség megőrzéséhez.

   Eurovit B-komplex forte alkalmazása hiányos táplálkozás, illetve jelentős fizikai és szellemi igénybevétel esetén javasolt.

   Eurovit B1- és Eurovit B6-vitamin, a kiegyensúlyozott szénhidrát-anyagcseréért

   Az B1 és a B6-vitamin központi szerepet töltenek be a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában és az idegrendszer energiaellátásában. A B1-vitamin a szívműködés szempontjából is jelentős, míg a B6-vitamin nélkülözhetetlen a bőr anyagcseréjéhez és a vérképzéshez. A B1-vitamin hiánya miatt fáradtságot, memóriaromlást, alvászavart, nyugtalanságot tapasztalunk, súlyos esetekben pedig akár idegrendszeri zavarokat és szívelégtelenséget okozó betegség is kifejlődhet. A B6-vitamin hiány következtében bőr- és nyelvgyulladás, valamint vérszegénység léphet fel.

   Eurovit B1- vitamin szedése javasolt:

   • Emésztési zavarok
   • Jelentős fizikai és szellemi igénybevétel
   • Hiányos táplálkozás, diéta
   • Alkoholizmus és dohányzás esetén

   Eurovit B6-vitamin szedése javasolt:

   • Hiányos táplálkozás, fogyókúra, diéta esetén
   • Tartós rosszkedv, levertség
   • Görcsállapot gyakori jelentkezése esetén

   Az Eurovit B1-vitamin, az A B-vitaminhiányos-állapotok esetén és a mindennapi vitaminpótlásra válasszon Eurovit-vitamin készítményeket és őrizze meg egészségét, belső harmóniáját!
    

   Az Eurovit B1-vitamin, az Eurovit B6-vitamin és az Eurovit B-komplex forte vitaminhiány pótlására alkalmas étrend-kiegészítő készítmények.

   Az étrend-kiegészítő nem helyettesítheti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

   A kockázatokról és a mellékhatásokról
   olvassa el a betegtájékoztatót
   vagy kérdezze meg kezelőorvosát,
   gyógyszerészét!


   (Eurovit)

   Legutóbb frissült: 2011.12.08 13:07
   • WEBBeteg.hu