• Mindig legyen kéznél: Algoplast fájdalomcsillapító tapasz

   Szerző:
   WEBBeteg

   Az izomhúzódás, rándulás, ficam gyakori és nagyon fájdalmas sérülés, amelyhez elég lehet egy óvatlan mozdulat. Mit tehetünk ilyenkor, hogy mielőbb a megszokott módon élhessük mindennapjainkat, élvezzük tovább a nyaralást vagy visszatérhessünk a munkánkhoz? (x)

   Algoplast-ratiopharm 140 mg


   Vény nélkül kapható diklofenák-nátrium hatóanyagú gyógyszeres tapasz.
   Kiszerelés: 2 db vagy 5 db vagy 10 db gyógyszeres tapasz tasakban és dobozban.

   Az esetek döntő többségében a pihenés, a rögzítés és a fájdalomcsillapító kezelés jelenti a megoldást. Az ilyenkor jelentkező fájdalom hatékony megoldást tesz szükségessé. Leggyorsabban vény nélkül kapható készítményekkel enyhíthetőek a panaszok. Számos fájdalomcsillapító kapható a gyógyszertárakban, nagy a választék, de mi alapján érdemes kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést?

   Tapasz vagy tabletta?

   A szájon át szedhető fájdalomcsillapítók károsíthatják a gyomrot és a bélrendszert, a vesét, számos gyógyszerrel nem kívánt kölcsönhatásokat okozhatnak, míg a helyileg ható készítmények minimális mennyiségben szívódnak fel a keringésbe, ezért ilyen hatásokat nem váltanak ki.

   A legtöbb szájon át szedhető fájdalomcsillapító gátló hatása ugyanis nem specifikus, azaz olyan vegyületek képződése is zavart szenved, melyek egyébként szükségesek lennének a szervezet zavartalan működéséhez. Ilyen például a gyomor és a nyombél védelmi funkcióját ellátó prosztaglandin, melynek hiányában a gyomorsav könnyen károsíthatja a gyomor és a nyombél nyálkahártyáját. Másik gyakori probléma a gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítók szedése során a vesekárosodás. Ezek a gyógyszerek a vese prosztaglandin-szintézisének gátlása útján akut veseelégtelenséget idézhetnek elő.

   Ezzel szemben a helyileg ható fájdalomcsillapító készítmény, az Algoplast tapasz nem azon az úton fejti ki hatását, hogy bekerül a gyomor-bélrendszerbe, hanem helyileg hatva gátolja a gyulladásos reakciót kiváltó vegyületek képződését.

   Kiknek ajánlható az Algoplast?

   Algoplast

   Rendszeresen sportolók számára. Vény nélkül kapható, gyors megoldást jelent a karok és lábak sérülése, sportsérülés miatt bekövetkező akut rándulás, ficam vagy véraláfutás okozta fájdalom helyi kezelésében. Használata egyszerű, mellékhatása esetleg csak helyi reakció lehet.

   Időseknek. Különösen idősebb életkorban jelentenek  a fájdalomcsillapító tabletták mellékhatásai nagy problémát, ugyanis 60–65 év felett fájdalomcsillapító szedés nélkül is megnő a gyomor-bélrendszeri események kockázata, a korral romlik a vese- és májfunkció, és idősebb korban egyéb betegségek is jelentkeznek, melyek a fájdalomcsillapító kezelés lehetőségét behatárolják, ilyen például a magas vérnyomás, szívelégtelenség, és a cukorbetegség.

   Gyógyszert szedő krónikus betegeknek. A szájon át történő kezelés során alkalmazott gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítók számos gyógyszerrel kölcsönhatásba léphetnek. A véralvadásgátlók, vércukorcsökkentő gyógyszerek hatását fokozzák, ezáltal vérzékenységet, alacsony vércukorszintet okozhatnak, míg a vízhajtók, béta-blokkolók, ACE gátló típusú vérnyomáscsökkentők hatását ellentétes irányba befolyásolják, így a korábban jól beállított vérnyomás ingadozó lehet. Ezek a kölcsönhatások a helyileg ható készítmények esetében nem jellemzőek.

   Mindenkinek. Az Algoplast helyileg hatva, folyamatos felszívódással, hatékonyan csillapítja a fájdalmat 24 órán keresztül, de a keringésbe kevés hatóanyag szívódik fel, így nem kell számolni a gyomor-bélrendszeri, kiválasztó szerv-rendszeri és egyéb mellékhatásokkal, a nem kívánt gyógyszer-kölcsönhatásokkal.

   Amennyiben szeretne gyors, egyszerű és hatékony megoldással készülni a sérülésekre, mindig legyen a közelben Algoplast, ha

   • sportol,
   • nyaralni megy,
   • fizikai munkát végez,
   • kertészkedik vagy házimunkát végez,
   • könnyen alakulnak ki húzódásai.
   Algoplast-ratiopharm 140 mg vény nélkül kapható diklofenák-nátrium hatóanyagú gyógyszeres tapasz.
   A kockázatokról és a mellékhatásokról
   olvassa el a betegtájékoztatót
   vagy kérdezze meg kezelőorvosát,
   gyógyszerészét!

    

   Legutóbb frissült:
   • WEBBeteg.hu