• Gyógynövényi olajok a szépségünkért

   Szerző: Bálint Cseppek

   Ki ne vágyna a hosszú tél után egy kis testi felfrissülésre? Megújul a természet és mi is úgy érezzük, hogy tennünk kell valamit testünk megújításáért. Napjainkban egyre többen érdeklődnek a természetes szépségápolási módok, a természetes kozmetikumok iránt. (x)

   Tesztelje, milyennek látszik a bőre!


   Tudja Ön, hogy milyen idősnek néz ki a bőre? Azt, hogy mennyire fiatal és friss a bőre, vagy esetleg már fiatalon öregnek tűnik, nem csak az életkor határozza meg, hanem az életmód és a bőrápolás is. Bőrünk egészsége – teszt kitöltése>>

   A teljesség igénye nélkül, íme, néhány ötletmorzsa és tipp arra, hogyan is kényeztethetjük magunkat a hétköznapokban a természet erejével. A növények magjában, csírájában a napsugarak hatására képződő hasznos olajok igen értékes anyagok, amiket a mindennapjaink során sikerrel tudunk alkalmazni külsőleg és belsőleg is.

   A növényi olajok nagyon hasonlítanak a bőr zsíranyagaihoz, alkotóelemeik pedig más egyéb eljárással szinte előállíthatatlanok. Ilyenek például a különböző ásványi anyagok, növényi szterinek, antioxidánsok.

   Hirdetés

   Ligetszépemag olaj

   Fénylő, zsíros arcbőrűek részére a többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó olaj ajánlható, mint a ligetszépemag olaja (Belsőleg: naponta 2ml.), míg a szárazabb bőrűeknek inkább az egyszeresen telített zsírsavakból többet tartalmazó, sárgabarackmag (Belsőleg: naponta 2ml.) vagy az olíva olaj javasolt.

   Az utóbbi időben a bőr hidratálása kulcskérdéssé vált. Ebben ugyancsak hatékonyan segíthet a ligetszépe, vagy sárgabarack magolaj, hiszen képesek meggátolni a bőr vízveszteségét, miközben nem akadályozzák annak természetes légzését és zsíranyag termelését. Ezek az olajok nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is, a test teljes felületén használhatók, és kellemes, könnyed, bársonyos érzetet adnak felvitelük alkalmával.

   A fekete köménymag olaja selymessé teszi az érettebb, igénybevett bőrt.

   A búzacsíra olaj igen magas ásványi- és vitamintartalmának köszönhetően kitűnő sejtépítő, sejtregeneráló hatású, valamint a bőr tápanyag hiánya esetén is érdemes rá kipróbálnunk.

   Mit tegyünk, ha nem vigyáztunk kellőképpen napozáskor?

   Ligetszépemag olaj

   A körömvirág olajos kivonata nyújthat gyógyírt bőrünknek. Emellett az olajok rendkívül jól alkalmazhatók masszírozáskor is, mely során a test és a lélek egyszerre lazul el.

   Az olajok alkalmazásánál azonban érdemes odafigyelni azok minőségére.

   A Herbárium 2000 Kft. kizárólag hideg sajtolással készült magolajokat forgalmaz, így e készítmények a hasznos anyagokat károsodás nélkül, koncentrált formában tartalmazzák.

   Próbálja ki Ön is bőrtípusának leginkább megfelelő olajaink egyikét, és élvezze a természet adta egészséges szépséget!

   Rendelje meg az Önnek tetsző terméket a Bálintcseppek.hu Webáruházában>>

   Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet.

   Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget!


    

   Módosítva: 2011.05.17 17:12, Megjelenés: 2011.05.17 17:12