• Több potenciafokozó étrend-kiegészítőt vizsgál az ÁNTSZ

    Szerző: MTI

    Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkára pénteken azonnali vizsgálatot kezdeményezett az ÁNTSZ-nél nyolc potenciafokozó étrend-kiegészítő kapcsán - tájékoztatta a tárca az MTI-t.

     

    Potencia teszt


    A potencia teszt kitöltése>>

    A minisztérium közleménye szerint a vizsgálat elrendelésének alapja a Gyógyszerészet című folyóirat júliusi számában közölt cikk, amelynek szerzői azt állítják, hogy az általuk vizsgált tíz étrend-kiegészítő közül nyolcnál „étrend-kiegészítő hamisítási jelenség" áll fenn.

    Hirdetés

    Mereverési zavar - Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A legálisan bejelentett, "zöld jelzést" (OÉTI) kapott készítményeket növényi termékekből előállított potenciafokozóként vagy ezt a hatást sugallva hirdetették, illetve forgalmazták. Ennek ellenére hatban olyan hatóanyagot találtak, amely gyógyszerként törzskönyvezett gyógyszerek hatóanyagaként ismertek, vagy ezek nem törzskönyvezett rokon vegyületei, étrend-kiegészítőben nem használhatók. Egy készítményben koffeint, egy másikban pedig johimbint találtak, mely hatóanyag Magyarországon már nem forgalmazható.

    "Szócska Miklós határozottan fellép a hamisítás ellen" - hangsúlyozza a minisztérium. Ennek fényében a Hamisítás Elleni Nemzeti testület figyelmét is felhívta az új gyógyszer-hamisítási formára. Továbbá az Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézetet (OÉTI) is felkérte, hogy a lehető leghamarabb dolgozzon ki javaslatot, és kezdje meg az ellenőrzéseket legalább azon étrend-kiegészítő csoportok esetében, ahol a nemzetközi tapasztalatok alapján hamisítással számolni lehet.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2010.07.16 18:03
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Megváltoznak a gyógyszerdobozok, mutatjuk, miért

    Jövőre két biztonsági elemmel is találkozhatunk a gyógyszeres dobozokon. Az uniós cél: megakadályozni a hamis készítmények forgalomba kerülését. Ehhez évente 17 milliárd doboz vényköteles gyógyszer adatait rögzítik egy átfogó adatbázisban.

    9 potencianövelő jó tanács

    Noha a potenciazavar az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb, nem feltétlen velejárója az öregedésnek. Hogyan előzheti meg a kialakulását, és mit tehet azért, hogy egészséges maradjon a szexuális élete?

    Potenciazavar: legális és illegális gyógyszerek, alternatív gyógymódok

    A merevedési zavarok háttere, a társuló betegségek, az erektilis diszfunkció társadalmi hatásai ismertek. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően terápiás lehetőségek széles tárháza áll az arra szorulók rendelkezésére.

    Potenciazavar - Nehéz a bikából nyuszivá válni

    Az urológia mai állása szerint nincs elveszett beteg, az orvosi rendelőig vezető lépéseket azonban mindenkinek egyedül kell megtennie. Ahhoz nincs szükség bátorságra, hogy illegálisan szerzett potencianövelő termékekkel próbálják kúrálni magukat az érintettek – véli Dr. Török Alexander urológus.

    Olcsó, de maradandó károsodást okozhat

    A magyar társadalomban a szexualitás már nem, a szexuális problémák azonban még mindig tabunak számítanak. Főként a férfiak körében. Sokan közülük kínosnak és kellemtelennek érzik, hogy a problémáikról nyíltan beszéljenek és szakorvos segítségét kérjék.

    Álgyógyszerek: belehalhatunk?

    Terrorszervezetekhez is jut abból a nem kevés bevételből, amely a hamis gyógyszerek eladásából származik. Az Interpol szerint valószínűleg az Al-Kaida is nagyobb összegekhez jut az álpirulák révén.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.