Portré

Portré

Sorstársként tekintenek rám a daganatos betegek

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2013-08-12 20:11

Az interjú megjelenésének idején megérdemelt szabadságát tölti Tihanyi Éva, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Onkoterápiás Intézet röntgenasszisztense. A lendületes, életvidám, a páciensekkel figyelmes, türelmes, jó humorú hölgy 1981 óta dolgozik az intézményben.

Mindennapi hős: Dr. Szűcs Andrea

WEBBeteg-T.A.,újságíró
2013-02-23 09:41

Visszavonult a mindennapok hajtásából dr. Szűcs Andrea, a Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályának gyermekorvosa, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat önkéntese, aki mesélt a WEBBetegnek a speciális gyermekmentésről, a szülőkkel való kommunikációról, valamint arról is, miért kellett kiszállnia egy időre.

Dani Gyöngyi: az én doppingom a hit

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2012-09-03 13:11

Szeptember elseje nem az iskolakezdés miatt fontos dátum Dani Gyöngyi kerekes székes vívónak. Szombaton utazott Londonba, a 14. Paralimpiai Játékokra, ahol először szeptember 4-én küzd meg ellenfelével.

Nyolc kiló mínusszal indul Londonba a sportlövő

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2012-09-03 09:11

A paralimpiára készülő sportlövő, Dávid Krisztina hosszú ideje bajlódik vállsérüléssel, most úgy érzi, jó formában van, ehhez pedig hozzájárul az a 8 kilogramm mínusz is, amelyet a tudatos felkészülésnek és az életmódváltásnak köszönhet.

Szabó Nikolett: túl sok sérülésem volt már

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2012-08-31 21:41

A csúcson kell abbahagyni - nyilatkozta a WEBBetegnek Szabó Nikolett látássérült paralimpikon, aki ha elhozza Londonból az aranyérmet, befejezi az élsportot. Judo kategóriában Szabó Nikolett mellett Papp Gábor versenyezhet a nyári játékokon.

Sors Tamás: ismét több számban úszok Londonban

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2012-08-30 09:11

A pécsi paralimpikon Pekingben 17 évesen szerepelt, nem is akárhogyan: ő volt az egyetlen magyar aranyérmes, 100 méter pillangón világcsúccsal nyert, azóta sem győzte le senki ezen a távon, Londonban ennek a címnek a megvédésére készül.

Risztov Éva: Életemben nem örültek nekem ennyien

WEBBeteg - T. A., újságíró
2012-08-10 14:17

Aranyérmet nyert 10 kilométeres nyílt vízi hosszútávúszásban Risztov Éva, a Debreceni Sportiskola versenyzője, aki mindenkit arra biztat, hogy ússzon, sportoljon, mert – mint érzékelhető – nagyon is megéri.

"Sosem tudjuk mit hoz a nap" - Interjú Dr. Turzó Csaba igazságügyi orvosszakértővel

WEBBeteg - Dr. Magyar Zsuzsanna
2010-05-14 05:14

A nemzetközi krimi-irodalomból és a mostanában igen divatos és népszerű különböző "helyszínelő" sorozatokból is ismert lehet az igazságügyi orvosszakértő személye. Vajon tényleg tudjuk mivel foglalkoznak? A WEBBeteg Dr. Turzó Csaba igazságügyi orvoszakértővel beszélgetett a szakma rejtelmeiről, a mindennapokról és a sorozatok igazságtartalmára is rákérdeztünk. Interjú.

"Nem csak a betegséget látom, hanem az egész embert" - Interjú az Év orvosával

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
2010-03-03 07:16

Az Astellas- (Az év orvosa) díjat orvosok kapják, de nem orvosoktól. A betegek döntenek, kit érjen ez a megtiszteltetés. 2009 díjazottjai: Dr. Fábián Ferenc, debreceni onkológus, Dr. Németh Lajos, szekszárdi sebész és Dr. Tóth Árpád Gábor, győri belgyógyász-hematológus.

Kutat és gyógyít - portré egy fiatal professzorról

WEBBeteg - B. Gergely Krisztina, újságíró
2009-09-06 07:44

Dr. Szekanecz Zoltán fiatal professzor, a DEOEC III. számú Belgyógyászati Klinika Reumatológia Tanszékét vezeti és akadémiai doktor. Kisgyerekkora óta mindig is orvos szeretett volna lenni, így a szokásos "tűzoltó leszel, s katona" nála szóba se jött. Keveredett pedig benne a természettudományos és a humán érdeklődés.