Orvos válaszol

Orvos válaszol

Köhögés pszichés okok miatt? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekorvos
2020-12-26 17:36

Lányom múlt hónapban kezdett el köhécselni. Két nap múlva lázas lett és kapott antibiotikumot. Pár nap múlva teljesen megszűnt a köhécselés. Most újra elkezdte a torkát köszörülni, azt mondta valami folyik a torkán, azért köszörüli. Éjszaka egyáltalán nem köhög. Ha rászólok, hogy ne csinálja, abbahagyja. Esetleg pszichésen csinálja?

Sötétben nehezen látok, furcsa érzés vezetni! - A szemész válaszol

WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
2020-01-05 13:33

Ötvenes férfi vagyok. Ha sötétben vezetek autót, akkor elvesztem a stabilitásérzésemet, nem tudom egy pontra fókuszálni a szemeimet, belefáradok abba, hogy próbálok fókuszálni, de nem megy. Keresztbefutnak a szemeim, úgy érzem. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Zajártalom - Meddig sípol a fülem?

WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész
2018-07-07 22:53

Pár napja diszkóban voltam, ahol eléggé nagy hangerővel bombázták a fiatalokat. Én kb. 1 órát bírtam ki, és muszáj volt elhagynom a helyiséget. Mikor kint voltam, azt tapasztaltam, hogy zúg, sípol a fülem. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.

Röntgenvizsgálat: van-e határérték? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Laki András, radiológus
2017-08-04 14:31

Gerincproblémák miatt hét felvételt készítettek az ágyéki gerinc- és medencerészről. Egy ilyen röntgensugár dózisa nagyjából milyen időszakkal egyenértékű háttérsugárzásnak felel meg? Egy vizsgálattal ennek hétszeresét kaptam dózis gyanánt? Mivel idén már volt egy koponya-CT-m is kontrasztanyaggal, nem tudom, hol járhatok az esetleges határértékhez képest. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A kemény széklet okai és veszélyei - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
2017-04-30 02:51

A kislányom nyolc éves és nagyon kemény a széklete. Kis vért is észleltem a toalettpapíron. A probléma az elmúlt félévben párszor már előfordult, mit lehetne tenni? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kancsalság - Mikor vigye szemészhez a gyereket?

WEBBeteg
2016-08-18 11:33

Gyermekem 11 hónapos, de bal szemével néha még mindig befelé néz. Hat hónapos kora előtt szinte minden képen a bal szeme beljebb volt. Azzal nyugtattak, hogy ez majd beáll. Vigyem orvoshoz? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Szemüvegviselési problémák - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2015-03-07 22:05

Nemrég kaptam meg az olvasószemüvegemet, és eléggé idegesít, hogy amikor felveszem, akkor irritálja az orrnyergemet. Mi lehet ennek az oka, vagy csak hozzá kell szoknom a szemüveghez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Nyaki merevség - Mit lehet ellene tenni?

WEBBeteg
2013-06-24 17:12

A kérdésem az lenne, hogy már pár napja nyakmerevségben szenvedek, és néha zsibbad az arcom is. Mi lehet az oka? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.