Nőgyógyászat - Betegségek megértése: terápia cikkek

Nőgyógyászat - Betegségek megértése: terápia cikkek

A méh- és hüvelysüllyedés kezelése

WEBBeteg - Dr. Németh Zoltán, szülész-nőgyógyász szakorvos
2022-05-17 20:33

A méh- és hüvelysüllyedés kezelése lehet konzervatív, azaz műtét nélküli, illetve műtéti.

Túl erős vérzés? Van megoldás!

Oxygen Nőgyógyászat - Dr. Hintalan Albert, nőgyógyász
2022-05-16 16:03

A nők 12-14 éves koruktól közel 40 éven át havonta átlagosan 4-7 napig menstruálnak. Ha a menstruációk jóval hosszabbak vagy erősebbek a szokásosnál, az krónikus vérszegénységhez vezethet. A probléma okairól, kezelési lehetőségeiről dr. Hintalan Albert, nőgyógyász beszélt.

A méhpolip okai, tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
2022-05-12 14:33

Az endometriumpolip (endometriumpolyp) vagy méhpolip olyan rendellenes növekedés, amely mirigyeket, stromákat és ereket tartalmaz, amelyek a méh nyálkahártyájából (endometrium) nőnek ki. Mind a reproduktív, mind a posztmenopauzális életszakaszban előfordulnak.

Mikor van szükség hüvelyfali plasztikára?

WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
2022-05-11 18:33

Sajnos nemcsak az arc, a mell izmai és bőre ereszkedhet meg az idő múlásával, hanem a hüvelyfalat alkotó izmok, támasztószövetek is. Az előbbiekkel ellentétben ez nem szépészeti problémát, hanem komoly egészségügyi gondot okozhat. A helyreállító műtétet hüvelyfali plasztikának nevezik.

Az adenomyosis tünetei, okai és kezelése

WEBBeteg - Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász
2022-05-06 11:03

Az adenomyosis jóindulatú kórkép, melyről akkor beszélünk, ha a méhnyálkahártya (endometrium) alsó rétegének mirigyei és a mirigyek közötti szöveti állomány (stroma) a méhizomzat rostjai közé terjednek. Jellemzően a késői reproduktív kor betegsége.

Petefészek-daganatok - Petefészekrák

WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
2022-05-05 16:03

A petefészek daganatai rendkívül sokfélék mind szövettani, mind szerkezeti, mind pedig funkcionális (hormontermelők vagy sem) szempontból. Léteznek jó- és rosszindulatú, valamint átmeneti formák. A gyakori funkcionális ciszták mindig jóindulatúak. A rosszindulatú petefészek-daganatok nagy része (közel 90 százaléka) hámsejteredetű (carcinoma).

PCOS és magnézium - Mi az összefüggés?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász
2022-05-04 22:05

A magnézium a szervezet számára az egyik legfontosabb ásványi anyag, de a PCOS-es nőknél 19-szer nagyobb a valószínűsége a magnéziumhiánynak, mint a betegségben nem szenvedők körében.

A leggyakoribb hüvelyfertőzések

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
2022-05-04 04:03

Melyek a leggyakoribb hüvelyfertőzések? Mi okozhatja ezeket? Milyen tüneteik lehetnek a leggyakoribb hüvelyfertőzéseknek?

Ösztrogéndominancia - Sok nőt érint, akár meddőséget is okozhat

Nőgyógyászati Központ - Dr. Lőrincz Ildikó, nőgyógyász, endokrinológus
2022-05-03 18:33

Az ösztrogéndominancia egyre több nőt érint manapság, és sajnos nemcsak kellemetlen tüneteket okoz, de súlyos betegségekhez, akár meddőséghez is vezethet. Dr. Lőrincz Ildikótól, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusától megtudhatja, vajon milyen kezelési lehetőségek közül választhat a beteg.

Vezető meddőségi ok: PCOS

Papp Ildikó - szakpszichológus, Cserges Enikő - szakpszichológus
2022-05-02 11:03

A PCOS és az inzulinrezisztencia egy olyan tünetegyüttes, mely egyre gyakoribb a fiatal felnőtt nők körében, és amely manapság az egyik leggyakoribb vezető női meddőségi ok. Hogyan kezelhető? Milyen terápiás lehetőségek léteznek?