Hölgynaptár: új nőgyógyászati naptáralkalmazás immár Androidos telefonra is

PharmaPromo
megjelent:

Egyre nagyobb teret nyernek az egészségügyi mobilalkalmazások, melyek között a letöltések számát tekintve harmadik helyen állnak a nők egészségével foglalkozó applikációk. Ezek közül is a legnagyobb népszerűségnek a menstruációs naptárak örvendenek, magyar nyelven azonban eddig kevés volt elérhető. Ezért is hiánypótló újdonság a Hölgynaptár alkalmazás, mely immár Androidos telefonokra is elérhető.

Ha előfordult már, hogy nem emlékezett pontosan, mikor kezdődött az utolsó ciklusa, vagy a nőgyógyászati vizsgálaton szerette volna pontosan leírni tüneteit, de nem tudta, hogyan szedje össze őket, esetleg elfelejtette időben bevenni a fogamzásgátló tablettáját, akkor a Hölgynaptár alkalmazás segítséget nyújthat ezekben.

A magyar nyelvű, az App Store-ból és a Google Play-ről ingyen letölthető app strore logoalkalmazáson az elegáns és nőies design elemek mellett rögtön felfedezhető, hogy több egy egyszerű menstruációs naptárnál. Három összefüggő, de külön-külön is használható funkcióval bír: menstruációs naptár, nőgyógyászati tárgyú emlékeztetők és a testsúly nyomon követése.

Az alkalmazás igazi különlegessége, hogy a saját nőgyógyász kiválasztását követően az alkalmazásban rögzített menstruációs és nőgyógyászati tünetek kivonata e-mailben közvetlenül továbbítható a szakorvos részére, így az orvos-beteg kontaktus egy új platformját jelenti. További előnye, hogy a Magyarországon forgalomban lévő összes fogamzásgátló tabletta adatbázisát tartalmazza, mely rendszeresen, online frissül. A beépített emlékeztetőket ezenkívül mindössze egyszer kell beállítani, az alkalmazás ezt követően automatikusan ütemezi azokat.hölgynaptár mobilapp

Kiknek ajánlható?

  • Azoknak a hölgyeknek, akiknek többek között egy megbízható, könnyen kezelhető tabletta-és receptemlékeztetőre van szükségük és az adott készítmény pontos szedését is monitorozni kívánják.
  • Azoknak a hölgyeknek, akik teherbe szeretnének esni, ehhez pedig rendszeresen naplózni kívánják testhőmérsékletüket, az együttlétek dátumát, illetve a peteérés várható időpontját.
  • Azoknak a hölgyeknek is ajánlható, akik nem használnak hormonális fogamzásgátlót, csupán a legközelebbi nőgyógyászati vizsgálaton pontosan szeretnének válaszolni a nőgyógyász szakorvos által feltett kérdésekre az alkalmazásban rendszeresen vezetett tünetek, adatok segítségével.

Naptár

A menstruációs naptár segítségével nyomon követhető a ciklus, valamint megtekinthető a következő menstruáció és a peteérés várható időpontja. Számos nőgyógyászati tünet rögzíthető, monitorozható a testsúly és testhőmérséklet változása is.

A hölgyek a menstruációs ciklussal, menstruációs google play logotünetekkel és fogamzásgátló módszerekkel kapcsolatos megbízható, hiteles orvosi információkhoz, illetve cikkekhez is hozzájuthatnak.

Emlékeztetők

A saját emlékeztetők rögzítése mellett több nőgyógyászati tárgyú eseményre állítható be figyelmeztetés. A tablettaemlékeztető modulban kiválasztható a használt fogamzásgátló tabletta, ezt követően emlékeztető állítható be a tabletta bevételének, illetve a recept felírásának időpontjára. A saját tabletta kiválasztásával az alkalmazás a szedési útmutató alapján automatikusan meghatározza az emlékeztetés periódusát, nyomon követi a tablettamentes napokat is. A fentieken kívül hüvelygyűrű, fogamzásgátló injekció, illetve éves nőgyógyászati szűrővizsgálat emlékeztető is aktiválható.

Valós súly

Ezen funkció segítségével megtekinthető az alkalmazásban rögzített testsúly adatokból számolt valós súly értékeket mutató diagram, mely a súlyvesztés/súlygyarapodás trendjét mutatja, valamint hosszabb távon jobban megfigyelhető a testtömeg változás. A magasság adat felvitelével a BMI is ellenőrizhető.

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.