Neurológia - Betegségek megértése: tünet cikkek

Neurológia - Betegségek megértése: tünet cikkek

Milyen okai lehetnek a szédülésnek?

WEBBeteg, Ötvenentúl.hu
2017-12-29 09:33

A szédülés ártalmatlannak tekinthető mindaddig, amíg ritkán vagy csak valamilyen külső hatásra jelentkezik (pl.: koplalás, túlhajszoltság), és ha mindössze néhány másodpercig tart, mégpedig hányinger, hányás vagy ájulásérzet nélkül.

Akár Alzheimer-kórra is figyelmeztethet a szaglás romlása

Semmelweis Egyetem
2017-10-20 18:56

Neurológiai betegségekre, például Alzheimer- vagy Parkinson-kórra is utalhat a szagláscsökkenés, amely akár tumorok vagy különféle endokrinológiai elváltozások első jeleként is megjelenhet – hívta fel a figyelmet Dr. Krasznai Magda.

Arcidegbénulás gyermekkorban

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
2017-07-28 11:25

Újszülöttkorban az arcideg sérülését jelzi, ha az egyik oldali szájzug mozgása elmarad az ép oldalitól. Milyen következményei lehetnek, mit tehet a szülő, hogyan vehetjük észre? Cikkünkben a tünetekről, a lehetséges okokról és ezekhez tartozó fontos információkról írunk.

Milyen jelek utalhatnak csecsemőkori agykárosodásra?

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
2017-07-25 13:01

A születés utáni napokban, hetekben kialakuló mozgás- és testtartászavarok, a figyelem elégtelensége vagy hiánya, fokozott ingerlékenység és még számos tünet utalhat arra, hogy a baba különös figyelmet, ellátást, segítséget kell, hogy kapjon.

Tourette-szindróma

Ipolyi-Topál Gitta, HáziorvosBlog
2013-03-29 07:38

Mindig olyan szomorú, amikor a tankönyvben három sorban elintézett rendkívül érdekes, de nagyon ritka kórképeket az ember megelevenedve lát, főleg, ha nincs is megfelelő és végleges kezelésre lehetőség, és főleg ha a társadalomban kevésbé ismert “fura” betegségről van szó.

Elferdült az ismerősöm szája - Mi okozhatta?

WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
2011-12-12 05:01

"Egy ismerősömnek erős fejfájással szemfájdalommal, arcduzzanattal járó rosszulléte volt. Beszélni alig tudott, elferdült a szája. Az orvosa szerint egy vírusos fertőzést kapott el, ez okozta. A kérdésem az lenne, hogy enyhe agyvérzés okozhatta-e ezt a panaszát?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Két kezem csuklótól lefelé egyszerre mozog. Van megoldás?

WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
2011-05-27 09:17

34 éves nő vagyok, olyan problémánk van a fiammal, hogy a két kezünk - csuklótól lefelé - egyszerre mozog. Nem tudjuk másképpen mozgatni. Van-e erre valamilyen gyógymód? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.