Neurológia - Élet betegséggel cikkek

Neurológia - Élet betegséggel cikkek

Neurológiai betegek gyógytornája

Pap Andrea, gyógytornász
2016-01-26 17:25

A gyógytorna speciálisan kezeli a különböző idegi érintettségeket, rendkívül fontos azonban az alapos állapotfelmérés és a személyre szabott terápia kidolgozása.

Sclerosis multiplex: sokan titkolják betegségüket

Young&Partners
2014-05-26 14:57

Egyenlőtlen esélyekkel küzdenek a gyógyíthatatlan idegrendszeri betegséggel, sclerosis multiplex kórral (SM) élő emberek – derül ki a Magyar SM Társaság által az SM világnapjára időzítve bemutatott SM Világatlasz adataiból.

Élet sclerosis multiplexszel

WEBBeteg
2013-11-18 11:17

Hasonlóan a többi krónikus betegséghez, érzelmileg nagyon nehéz lehet elfogadni a sclerosis multiplex tényét. Mint azonban minden más esetben, most sem szabad feladni. Meg kell szabja a határokat, hogy mennyire engedi a betegséget az életébe beleszólni.

Sclerosis multiplexes betegek rehabilitációja gyógymasszázzsal

Farkas Lehel, gyógymasszőr
2012-11-23 11:07

A Sclerosis Multiplex (SM ) a központi idegrendszer fehérállományának többgócú károsodása, amely időnkénti fellángolással járó krónikus gyulladásos folyamat. Általában elmondható, hogy a betegek többségét nagyon megviseli, a betegség lefolyása és annak tudata. Nélkülözhetetlen, hogy a terapeuták ne csak elméleti tudással rendelkezzenek, hanem manuális tapasztalattal is.

Veszélyes élet fájdalom nélkül

WEBBeteg - stern.de
2008-07-18 11:05

A 14 éves Hannah egy ritka betegségben, az úgynevezett öröklött szenzoros és autonóm neuropátia IV-es típusában szenved: a lány nem érez fájdalmat és a hőérzete is zavart. A betegség rendkívül ritka: világszerte mindössze száz eset ismert.