Mozgásszervek - Betegségek megértése: terápia cikkek

Mozgásszervek - Betegségek megértése: terápia cikkek

Hogyan vált a lézer terápiás eszközzé?

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
2022-03-11 22:03

Annak ellenére, hogy kezdetekben a lézert nem sokrétű gyakorlati felhasználásra szánták, az orvostudományi felhasználása pár éven belül megtörtént. Egy kis történeti áttekintés.

SNSA (szeronegatív spondylarthritis)

WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
2022-03-10 22:03

A kifejezés egy olyan reumatológiai betegségcsoportot jelöl, melybe több hasonló tünetekkel, laboratóriumi és genetikai eltérésekkel járó betegség tartozik.

Gerincferdülés - Megelőzés és kezelés

Oxygen Medical - Dr. Bányai Tamás, ortopédus, sportorvos
2022-03-10 07:33

A gerincferdülés (scoliosis) figyelmeztető jele lehet, ha a derék, csípő és kar által határolt ív (törzs-kar háromszög) kifejezettebb, nagyobb az egyik oldalon.

A gerincsérv (porckorongsérv) kezelése

WEBBeteg.hu - Dr. Bálint Anita reumatológus, Dr. Síró Péter neurológus
2022-03-03 18:33

A porckorongsérv kezelése - amennyiben kifejezett izomgyengeség és, vagy vizelési zavar nem áll fenn - elsősorban gyógyszeres és fizioterápiás kezelést jelent, amely mellett a fájdalommentes időszaktól intenzív gyógytorna jön szóba.

A köszvény - okok, tünetek és életmód

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-03-03 17:03

A köszvény egy több szervet érintő betegség, melyben megemelkedik a húgysav szintje a vérben, és bizonyos szervekben kristályok formájában kicsapódik. A húgysav szintjének emelkedése mögött a fokozott termelés állhat - ez általában a fokozott sejtlebomlás következménye, például a vérképző rendszer daganatai és egyéb tumorok esetében.

Részletesen a rhabdomyolysisről

WEBBeteg - Dr. Rákóczi Éva
2022-02-26 04:03

A rhabdomyolysis a vázizomzat károsodásával, szétesésével, pusztulásával járó megbetegedés, amely az izomzat myoglobin proteinjének a vizeletbe történő kiválasztódásával jár.

A porclágyulás tünetei és kiváltó okai

WEBBeteg - Dr. Takács Emőke
2022-02-24 17:03

A porclágyulás (chondromalatia) a porc szerkezetének megváltozását, lágyulását, felrostozódását jelenti. Ha más ízületi eltérés nincs, önmagában nem feltétlenül okoz panaszt. Leggyakrabban a térdet, térdkalácsot érinti.

Spondylolisthesis (csigolyaelcsúszás)

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
2022-02-21 20:33

A spondylolisthesis kétoldali csigolyaív-szakadáshoz társuló csigolyacsuszamlást jelent. Mi okozza a kialakulását? Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálható a betegség, és hogyan kezelhető?

A gerincsérv (porckorongsérv) tünetei

WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus
2022-02-21 03:06

Nem emelhetek nehezet, mert porckorongsérvem van. Sokak számára ismerős lehet ez a mondat, de hogy mi is ez a betegség pontosan, és mit lehet tenni ellene, már talán kevésbé ismert.

Carpalis alagút szindróma

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
2022-02-19 07:33

Alagút szindrómáknak nevezzük azon kórképeket, melyek során valamely ideg nyomás alá kerül az őt körülvevő egyes izmok, inak és csontos csatornák által. Ez akkor fordul elő, ha sérülés, törés, tumor, gyulladás, csontkinövés, vérömleny, illetve csont- vagy ízületi fejlődési rendellenesség miatt szűkület alakul ki az idegek mentén.