• Apró segítség mellműtötteknek

    Szerző: mellrakforum.hu

    A Mellrákfórum csapat célja, hogy segítse a mellrákkal diagnosztizált betegek gyógyulását.

    Hogyan kezelhető a mellrák?

    Bár a betegség terápiájában még mindig a műtéti megoldások szerepe a legjelentősebb, több más - részben korszerű - kezelés is rendelkezésre áll. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a mellrák gyógyulás esélyei napjainkban sokkal jobbak, mint akár egy évtizeddel ezelőtt. Hogyan kezelhető a mellrák?>>

    Júniusban indult útnak a Mellrákfórum betegklub, melynek minden hónap első csütörtökén a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ad otthont, most pedig egy újabb különleges program veszi kezdetét műtét előtt álló, vagy frissen műtött betegeknek.

    A mellműtéten átesett nők rehabilitációja rendkívül fontos. A beavatkozások okozta problémák, mint a mozgás nehezítettsége az érintett oldalon, vagy az ödémásodás, sokak mindennapjait keserítik meg. Ezekre a gondokra szeretne segítséget adni a Mellrákfórum apró segítség programja.

    Ennek az apró segítségnek a lényege, hogy a műtött betegek egy olyan segítőcsomagot kapnak a Mellrákfórum csapatától, mely a műtétet követő időszakban meggyorsíthatja, könnyebbé teheti a gyógyulást. Magyarországon ehhez hasonló program, mely célzottan, már a műtét utáni napokban segítséget adhat nincs, így a Mellrákfórum kezdeményezése egyedülálló, hiánypótló a betegséggel küzdők számára.

    Hirdetés

    A csomag tartalmát szakemberek segítségével állították össze a csapat tagjai, akik maguk is érintettek, így pontosan tudják, mire lehet szüksége ebben a helyzetben egy betegnek.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Szeretnék, ha ezek a csomagok olyan, a mindennapokban használható, praktikus eszközöket és hasznos tájékoztatókat tartalmaznának, melyek nem csak rövidtávú segítséget nyújtanának, hanem segítenének a fájdalom csillapításában és abban, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessenek a betegek a megszokott életükhöz.

    A Mellrákfórum különleges kezdeményezésének elindításához a Magyarországi Szívpárna Program is hozzájárul. A Galgamenti Ajándékozó Műhely tagjai, akik az általuk készített szívpárnákkal segíti a programot és a betegeket.

    A program kísérleti jelleggel egy budapesti kórházban indul hamarosan, de korlátozott számban e-mailben vagy telefonon is igényelhet bárki csomagot, akinek szüksége van rá.

    A Mellrákfórum programjaival kapcsolatban további információ a honlapon található.

    (mellrakforum.hu)

    Legutóbb frissült: 2015.07.10 02:51
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Miért fontos az emlők ultrahangos vizsgálata?

    Minden nőnek fontos az emlők tapintásos vizsgálata, 40 éves kor alatt az ultrahangos emlővizsgálat az elsődleges szűrés, 40-45 éves kor felett az ultrahangos vizsgálatot mammográfiás vizsgálat egészíti ki.

    Mellrák - a diagnózis még nem halálos ítélet

    Napjainkban a nők leggyakoribb megbetegedése a mellrák, világszerte átlagosan minden 7. nőben kialakul. Magyarországon a nők 7-10 százalékánál fordul elő, és a középkorú nőknél a leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedésként tartják számon, de egyre gyakrabban alakul ki fiataloknál is. Hazánkban évente körülbelül 8000 új esetet fedeznek fel.

    A HER2-pozitív emlőrák

    A különböző típusú emlőrákok nők esetében a leggyakrabban előforduló daganatok közé tartoznak. Magyarországon minden évben körülbelül 8000 nőt diagnosztizálnak emlőrákkal, vagyis minden nyolcadik nő esetében várható az emlőcarcinoma kialakulása. Ezen esetek egyötöd részében pedig HER2-pozitív emlőrák a diagnózis.

    Fiatalkori mellrák: 16 kemoterápián van túl Szűcs Adriána modell

    Magyarországon minden nyolcadik nő érintett az emlőrákban élete során. Odafigyeléssel, a szűrővizsgálatokon való részvétellel nagyon sokat tehetnek a fiatalok is egészségük érdekében. Az időben felfedezett mellrák jó esélyekkel gyógyítható.

    A mellrák és típusai

    Napjainkban leginkább a nők körében előforduló emlőrákról hallhatunk és olvashatunk, ám a betegség nem csak a nők betegsége. Bár a férfiaknál meglehetősen ritka, nem példa nélküli a melldaganat.

    Daganatmentessé tettek egy előrehaladott mellrákban szenvedő nőt

    Először sikerült teljesen daganatmentessé tenni egy előrehaladott és már áttétes mellrákban szenvedő nőt egy áttörő terápiával, amely a beteg saját immunrendszerének erejét használta fel a daganatok elleni küzdelemben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
    Olajozott fültisztítás
    A túlzott fülzsír termelődése fülzsírdugó kialakulásához vezethet. (x)
    A ginzeng és ginkgó hatása
    Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
   • Orvos válaszol
    Dr. Tóth Judit

    Dr. Tóth Judit

    Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus

   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások