• A vérnyomáscsökkentő életet ment időseknél is

    Szerző: WEBBeteg

    Egy új brit vizsgálat a HYVET eredményei igazolják, hogy azok az idős betegek, akik magas vérnyomásuk miatt gyógyszeres kezelésben részesülnek, hosszabb ideig élnek és kevésbé vannak kitéve az agyi érkatasztrófa veszélyének.

    A vérnyomáscsökkentő kezelés, egyötödével csökkentette a halálozás veszélyét a vizsgálatban résztvevő betegek körében azokhoz képest, akik placebót kaptak - ismertették az új vizsgálat eredményeit március 31-én az Amerikai Kardiológus Társaság chicagói kongresszusán. A vérnyomáscsökkentő gyógyszer az agyi érkatasztrófa veszélyét egyharmaddal, statisztikailag jelentős módon csökkentette.

    Hirdetés

      Az eredmények


    • A kutatók 3 845 magas vérnyomással rendelkező idős beteget vizsgáltak Európából, Kínából, Tunéziából valamint Ausztráliából, akik vagy placebót, vagy aktív kezelést kaptak.
    • Azok esetében, akik aktív vérnyomás- csökkentő kezelést kaptak, a halálos agyi érkatasztrófák 39 százalékkal, a szívelégtelenség 64 százalékkal, a szív-érrendszeri események (a szívinfarktust is beleértve) 34 százalékkal kisebb arányban fordultak elő.
    • Mindezek az előnyök már a kezelés első évében jelentkeztek.

    Ez a vizsgálat - amely a legnagyobb, amiben a vérnyomáscsökkentő kezelés eredményeit vizsgálták igen idős betegekben - ellentmond azoknak a véleményeknek, hogy a magas vérnyomás kezelése ezen betegek esetén, nem jár számottevő előnyökkel. A vizsgálatot végző szakemberek kijelentették, hogy a vizsgálat eredményei alapján, az orvosoknak kezelni kell a magas vérnyomást idős betegek esetén is.

    "A mi vizsgálatunk előtt, az orvosok bizonytalanok voltak abban, hogy a magas vérnyomás kezelése idős betegek esetén ugyanazokkal az előnyökkel jár-e, mint ahogy azt a fiatalabb betegek esetén tapasztaltuk" - mondta Cristopher Bullpitt a Londoni Imperial College geriátria professzora, a vizsgálat egyik szerzője, aki így folytatta: "a mi eredményeink tisztán megmutatták, hogy az idős betegek számára nagy előnyökkel jár a kezelés".

    A vizsgálatot idő előtt leállították, az aktív kezelés esetén talált előnyök miatt.

    (WebBeteg)

    Módosítva: 2008.04.01 11:10, Megjelenés: 2008.04.01 11:10
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Bőrsérülés, horzsolás

    Bőrsérülés, horzsolás

    WEBBeteg - Szponzorált tartalom

    Sérülés bármikor érheti testünket, ezért jó, ha tudja, mit kell tenni ilyenkor. (x)

    Hematológia

    Hematológia

    Dr. Soltész Annamária

    Esszenciális trombocitémiában a vérlemezkeszám nagyon megnő. Tünetek és kezelés.

    A szívroham felismerése, jelei és tünetei - Különbségek a férfiak és nők között

    Amikor valakiben felmerül a kérdés a szívroham tüneteit illetően, a legtöbben a mellkasi fájdalomra gondolnak. A tünetek megjelenési formáit számos tényező befolyásolhatja: például nem, életkor és a szívbetegség sajátosságai.

    Melyik kávé árt az egészségnek?

    Közismert dolog, hogy a túlzásba vitt kávéfogyasztás ártalmas lehet a szívre és az érrendszerre. Emeli a pulzusszámot, a vérnyomást, fokozza a szív munkáját. Sokan nem tudnak lemondani a kávézásról, szinte szertartásként beleépül a napi rutinba.

    A szívinfarktus okai, rizikófaktorai

    A férfiak általában nagyobb kockázatnak vannak kitéve, menopauza után azonban a nők rizikója is megemelkedik. Bár a nem és a genetikai adottság nem módosítható, a rizikófaktorok többsége igen, illetve kiiktatható.

    Télen nehezebb szabályozni a vérnyomást!

    Egy amerikai tanulmány szerint, melyet 443 632 magas vérnyomással kezelt veterán adatai alapján végeztek, a magas vérnyomást sokkal nehezebb télen kezelni. A szakértők szerint ennek hátterében a sokkal aktívabb nyári életforma állhat.

    Balkamra-hipertrófia - Megnöveli az infarktus és a szívelégtelenség kockázatát

    Az egyik korai, magas vérnyomással összefüggő szövődmény a szív izomzatának megvastagodása, azaz a balkamra-hipertrófia.

    Amikor a maratonfutás sem véd

    „A dohányzás súlyosan károsítja egészségét” – olvashatják minden egyes cigarettás dobozon az érintettek. Az ő esetükben a szívinfarktus kockázatát még a maratonfutás sem csökkentheti. Éppen ellenkezőleg: a hosszútávfutás és a cigarettázás kombinációja a vártnál is súlyosabb következményekkel járhat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA