• Júliustól 406 gyógyszer ára mérséklődik

    Szerző: Független Hírügynökség

    Július elsejétől összesen 406 gyógyszer ára mérséklődik, átlagosan 3 százalékkal. 23 terméké 10 százalékot meghaladó, míg 10 gyógyszeré 20 százalékot meghaladó mértékben csökken - mondta el Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

    A csökkenő árú gyógyszerek között megtalálhatók a legfontosabb betegségeket gyógyító szerek, vérnyomás csökkentők, depresszió elleni, illetve a gyomorsavat mérséklő orvosságok.

    Hirdetés

    A kormányszóvivő elmondta azt is, hogy szintén július 1-től 13 generikus készítmény kerül a támogatott gyógyszerek listájára. Generikus gyógyszereknek nevezik azokat, amelyeknek szabadalmi védettsége lejárt, ezért azokat bárki előállíthatja, forgalmazhatja.

    Emlékeztetett arra, hogy 2007-ben már mintegy 1000 gyógyszer termék ára csökkent, ezek közül 85 generikus gyógyszeré 23 százalékkal lett olcsóbb. Ezek között daganatokkal, hormonokkal, és vérnyomással kapcsolatos betegségek ellenszerei voltak többségében.

    Budai Bernadett utalt arra, hogy a 2007 áprilisa óta tartó folyamatos gyógyszerár csökkentést, a 2006 végén elfogadott gyógszergazdaságossági törvény tette lehetővé.

    (FH)

    Módosítva: 2008.06.19 18:53, Megjelenés: 2008.06.19 18:53
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Meseolvasás

    Meseolvasás

    Szponzorált tartalom

    Számos jótékony hatása van, ha rendszeresen olvasunk gyermekünknek! (x)

    Migrén

    Migrén

    Szponzorált tartalom

    A migrén megközelítőleg 1,2-1,4 millió magyart érint. A migrén nem csak neked fáj! (x)

    Krónikus alacsony vérnyomás: tünetek, kiváltó okok és kezelés

    A vérnyomás kóros értékeinek az egészségre gyakorolt hatásaival az orvostudomány rengeteget foglalkozik, ám legtöbbször csak a magas vérnyomásról hallunk. Ugyanakkor a krónikus (idült) alacsony vérnyomás (hipotónia) is számos szövődmény előidézője lehet.

    A vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatékonyabbak, ha lefekvés előtt veszik be

    Akkor fejtik ki legjobban a hatásukat a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, ha lefekvés előtt szedik őket - ezt állapította meg egy nagyszabású, hosszú távú kutatás, amelynek eredményeit a European Heart Journal folyóirat közölte.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.