• Júliustól 406 gyógyszer ára mérséklődik

    Szerző: Független Hírügynökség

    Július elsejétől összesen 406 gyógyszer ára mérséklődik, átlagosan 3 százalékkal. 23 terméké 10 százalékot meghaladó, míg 10 gyógyszeré 20 százalékot meghaladó mértékben csökken - mondta el Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

    A csökkenő árú gyógyszerek között megtalálhatók a legfontosabb betegségeket gyógyító szerek, vérnyomás csökkentők, depresszió elleni, illetve a gyomorsavat mérséklő orvosságok.

    Hirdetés

    A kormányszóvivő elmondta azt is, hogy szintén július 1-től 13 generikus készítmény kerül a támogatott gyógyszerek listájára. Generikus gyógyszereknek nevezik azokat, amelyeknek szabadalmi védettsége lejárt, ezért azokat bárki előállíthatja, forgalmazhatja.

    Emlékeztetett arra, hogy 2007-ben már mintegy 1000 gyógyszer termék ára csökkent, ezek közül 85 generikus gyógyszeré 23 százalékkal lett olcsóbb. Ezek között daganatokkal, hormonokkal, és vérnyomással kapcsolatos betegségek ellenszerei voltak többségében.

    Budai Bernadett utalt arra, hogy a 2007 áprilisa óta tartó folyamatos gyógyszerár csökkentést, a 2006 végén elfogadott gyógszergazdaságossági törvény tette lehetővé.

    (FH)

    Módosítva: 2008.06.19 18:53, Megjelenés: 2008.06.19 18:53
   • Cikkajánló

    Ártalomcsökkentés

    Ártalomcsökkentés

    Társadalmi célú reklám

    Hajlamosak vagyunk a járulékos ártalmakkal mit sem törődni. (x)

    Remek kezdeményezés

    Remek kezdeményezés

    WEBBeteg

    Telefonos Panel - Kérdőívek kitöltésével jótékonysági szervezeteket támogathat.

    5 meglepő tény a magas vérnyomásról

    Ha hiányosak az ismereteink a magas vérnyomásról, az káros lehet számunkra. A magasvérnyomás-betegségben minden ötödik ember érintett, mégis sok, ebben a betegségben szenvedő ember nem tud betegségéről.

    Alacsony vérnyomás: mivel jár és kell-e kezelni?

    Bár legtöbbször a magas vérnyomásról hallunk, a krónikus alacsony vérnyomás (hipotónia) is számos szövődmény előidézője lehet. Nem ritka állapot, leginkább fiatal nők körében fordul elő.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.