• Ételmérgezés a dunaújvárosi gyárban

    Szerző: ÁNTSZ

    Hasmenéses, hányásos tünetekkel és hasi fájdalommal fordultak orvoshoz többen a HANKOOK TIRE Magyarországi Kft. rácalmási gyárüzemének dolgozói. Augusztus 5-én több dolgozónál jelentkeztek hasonló kellemetlen enterális tünetek. Két beteget kórházba kellett szállítani.

    Húsz fő betegedett meg; ők valamennyien augusztus 4-én délután a gyár munkahelyi étkezdéjében paprikás sertésszeletet fogyasztottak nokedlivel.

    Hirdetés

    A betegség tünetei

    A betegeknél hasmenés, hányinger, hányás, hasi fájdalom, láz lépett fel. Két beteg kórházi ápolásra szorult.

    Hasznos tippek az ételmérgezés elkerüléséhez


    Nyaranta jelentősen megugrik az életmérgezések, ételfertőzések száma, és nem csak a hírhedt szalmonella állhat a háttérben. A nagy melegben nem is kell különösebben nagy hanyagság ahhoz, hogy romlott, fertőzött élelmiszert fogyasszunk, éppen ezért még fokozottabban kell ügyelnünk a konyhai higiéniára. Hogyan kerüljük el az ételmérgezéseket?>>

    Mi lehetett a megbetegedések oka?

    Mivel felmerült a gyanú, hogy az üzemi konyhán fogyasztott étel okozta a panaszokat, a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának élelmiszer-biztonsági felügyelője augusztus 8-án a helyszíni ellenőrzés során

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    gyűjtött ételmintákat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal központi laboratóriumába küldte.

    A Fejér megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének Dunaújvárosi, Adonyi, Ercsi, Sárbogárdi Kistérségi Népegészségügyi Intézete elrendelte a konyha fertőtlenítését, továbbá a betegek, valamint a konyhán dolgozók székletének bakteriológiai vizsgálatát.

    (ÁNTSZ)

    Legutóbb frissült: 2011.08.09 10:44
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hányinger és hányás: milyen betegségekre utalhat?

    A hányinger és hányás számos különféle betegség velejárója lehet. Az okok szerteágazóak, állhat a háttérben emésztőrendszeri, szív- és érrendszeri, urológiai és még számos betegség. A következőkben áttekintjük, melyek a leggyakoribb okok.

    Utazók hasmenése

    Az utazáshoz kapcsolódó hasmenéses megbetegedéseknek nagy részét el lehet kerülni néhány egyszerű szabály szem előtt tartásával, még akkor is, ha olyan helyre utazunk, ahol kérdéses a köztisztaság.

    Ételmérgezés miatt negyvenkét gyerek kórházban

    Negyvenkét gyereket vittek kórházba rosszullét miatt egy balatonszárszói tábor lakói közül szerda este és éjszaka - tájékoztatta a népegészségügyi szervezetet működtető Somogy Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője csütörtökön az MTI-t.

    Cukorbetegség - Hányás, hányinger és étkezési ritmus

    Hogyan étkezzen a cukorbeteg hányingerrel, hányással járó társbetegségek fellépésekor? A hányinger, hányás a megszokott étkezési ritmust nehezíti.

    Éheznek a rákbetegek a kezelések miatt

    Rendkívül szomorú, de fontos róla beszélni, hogy sok daganatos beteg nem magába a betegégbe hal bele, hanem az éhezésbe, amiért általában a kezelések által kiváltott hányinger, hányás és állandó hasmenés a felelős.

    Gyomor-bélrendszer és fogamzásgátló

    A fogamzásgátló tabletták szedésének emésztőrendszeri hatásai, gyomor és bélrendszeri betegségek mellett szedett fogamzásgátlók hatékonysága

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.