• Fekélyek kezelése probiotikumokkal

    Szerző: WEBBeteg - N. A., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos

    A gyomor- és nyombélfekély kellemetlen és fájdalmas elváltozás. Különböző gyógymódokkal kezelik, de a hatás többnyire hagy némi kívánnivalót maga után.

    A jelenlegi kutatások szerint az antibiotikumos kezelés csak az esetek 75 százalékában eredményes. A tudósok folyamatosan új kezelési módszerekkel kísérleteznek, jelenleg probiotikumokat - konkrétan bifidobaktériumokat - alkalmaznak a fekélyek kezelésére.

    Hirdetés

    Antibiotikumok és probiotikumok

    Antibiotikumok és probiotikumok - Ön tudta?


    A probiotikumok bizonyítottan hasznosak az olyan antibiotikum használat okozta mellékhatások megelőzésére és kezelésére, mint a hasmenés vagy hüvelyi fertőzések.
    Antibiotikumok és probiotikumok - Ön tudta?

    A probiotikumok alapvető elemei lehetnének minden olyan kezelésnek, amit baktériumok okozta fertőzésekre alkalmaznak. Különösen hasznosak antibiotikumos kezelés mellett, hiszen az antibiotikumok a káros baktériumokkal együtt elpusztítják a hasznos baktériumokat is.

    Az újabb kutatások szerint a probiotikumok segíthetnek a fekélyek kezelésében, de akár önmagukban is képesek arra, hogy megszüntessék a fekélyeket. Az eddigi eredmények alapján bizonyított, hogy a probiotikumok rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek, illetve orvosolhatóak a különféle emésztőszervrendszeri problémák.

    A bifidobaktériumok tesztelése

    A bifidobaktériumok egy törzse (CECT 7366) laboratóriumi vizsgálatok során 95 százalékban meggátolta a Helicobacter pylori szaporodását, amely a nyombélfekély kialakulásáért felelős. A bíztató eredmények után a kísérleteket egereken folytatták.

    21 napon át kezelték az egerek egy részét a fent említett probiotikummal, és ezeknél az egereknél jelentősen gyengébb volt a fekélyesedés, mint a kontrollcsoportnál. Ez azt a következtetést engedi levonni, hogy a fekélyek kezelésének jövője a probiotikumokban rejlik, nem az antibiotikumokban.

    Embereken még ilyen jellegű tesztelés nem történt, ezért továbbra is antibiotikumokkal kezelik a fekélyeket. A kísérletek azonban egyértelművé tették, hogy a probiotikumok rendszeres fogyasztása segíthet a gyomorproblémák megakadályozásában, így a fekélyek kialakulásában is. Ugyanakkor a probiotikumok nem csak az emésztőrendszeri betegségek esetén hatásosak.


    Forrás: WEBBeteg
    N. A., fordító
    Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos

    Módosítva: 2019.01.07 09:33, Megjelenés: 2017.05.15 05:21
   • Cikkajánló

    Adókedvezmény

    Adókedvezmény

    MTI

    Mintegy 700 betegségre vehető igénybe adókedvezmény, idén éves szinten 96 600 forint.

    Ezerarcú PMS

    Ezerarcú PMS

    F. Zs, fordító

    A premenstruációs szindróma számos panaszt okozhat. Hogyan enyhíthetőek ezek?

    Antibiotikumok és probiotikumok - Ön tudta?

    A probiotikumok bizonyítottan hasznosak az olyan antibiotikumhasználat okozta mellékhatások megelőzésére és kezelésére, mint a hasmenés vagy hüvelyi fertőzések.

    Néhány tipp a probiotikumok szedéséhez

    A probiotikumok jótékonyan segítik szervezetünk bélflórájának munkáját. Azonban, mint minden készítménynél (legyen az gyógyszer vagy étrend-kiegészítő), a probiotikumok esetében is szem előtt kell tartanunk néhány szabályt.

    Hasmenés - Probiotikumokkal gyorsabban kezelhető

    A probiotikus baktériumokkal nagyon jól kezelhető a hasmenések többsége. A probléma lényegesen gyorsabban megszűnik, ráadásul mellékhatásokkal sem kell számolni.

    Mitől függ a bélrendszerünk egészsége?

    Az egészséges, szép bőr és haj a bélflóra egészségének jele. Ám ha a bélflóra egyensúlya felborul, annak puffadás, teltségérzet, hasmenés vagy székrekedés lehet a következménye. A bőrön pattanások, kiújuló gyulladások jelenhetnek meg.

    A probiotikumok egészségügyi előnyei - Tények és kutatási eredmények

    A probiotikumok olyan jótékony mikroorganizmusok, amelyek védőhatást biztosítanak bizonyos kórokozókkal szemben, és amelyek számos élelmiszerben is megtalálhatóak. A probiotikumokról úgy tartják, hogy a bélflóra kiegyensúlyozása által igen fontos szerepet játszanak a megfelelő bélműködés és emésztés fenntartásában.

    Mikor szedjünk probiotikumot?

    A probiotikumok a bél mikroflórájának olyan, jótékony hatással bíró, természetes, élő mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránk egészségét, és ezzel immunrendszerünk megfelelő működésében is nélkülözhetetlenek.

    Probiotikumok - A barátságos baktériumok

    A probiotikumok azok a baktériumok, melyek együtt élnek velünk, de nem okoznak megbetegedéseket. A barátságos baktériumok segítik az emésztést, védik a szervezetet bizonyos ellenséges baktériumok ellen, azaz erősítik az immunrendszert.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA