• A világ egyik első Philips Multiva 1,5T MR-berendezését állították be Győrött

    Szerző: Diagnoscan Magyarország

    Új Philips Multiva 1,5 T MR-berendezést helyeztek üzembe a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban működő Diagnoscan Magyarország (korábbi nevén Euromedic Diagnosztika) központban.

    A Diagnoscan Magyarország a Philips-szel szoros együttműködésben új MR berendezést telepített a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban lévő egységébe.  „A készülék kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy a lehető legszélesebb spektrumú vizsgálati körre alkalmas, olyan modern berendezés kerüljön a korábbi berendezés helyére, amely a következő évtizedre méltó partnere lesz a Petz Aladár Kórháznak.”  – hangsúlyozta Dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója.

    „Jelenlegi ismereteink szerint a 1,5 Teslás MR az, amely a betegek legnagyobb részét megfelelő szinten, minőségben és gyorsaságban tudja ellátni. Egy olyan intézményben, ahol akár ortopédiai, akár érsebészeti, idegsebészeti implantátumokat helyeznek be, olyan MR-t kell működtetni, amelyben az ilyen betegek vizsgálatát, terápiás követését is meg lehet oldani. Ezért döntöttünk egy 1,5 T térerejű, modern, szoftveres háttérrel nagyon jól felszerelt MR-berendezés mellett.” – emelte ki Dr. Szatmári Ferenc, a győri Diagnoscan központ orvos igazgatója.

    Hirdetés

    MR vizsgálat


    Az MR (mágneses rezonanciás) vizsgálatot döntően a koponya, a gerinc és az ízületek betegségeinek vizsgálatára alkalmazzuk, de kiválóan alkalmazható a nyak, a mellkas, az emlő, a has és a kismedence vizsgálatára is. Az erekről is információt kaphatunk. A leggyakoribb indikációk: fejfájás, szédülés, agyi történés, áttétkeresés, sérülések, gerinc vagy ízületi problémák. MR vizsgálat>>

    A Multiva 1,5 T MR-berendezés kiemelkedő minőségű és megbízható. Nagy, 60 cm-es nyílása 53 cm-es homogén képalkotó látómezőt tesz lehetővé. A tizenhat csatornás RF-tekercseknek köszönhetően sokkal részletgazdagabb képeket kaphatunk. A páciensek számára is feltűnik a változás: az új berendezésnek köszönhetően a korábbi 30 perces vizsgálati ciklust sikerült 20 percre lecsökkenteni.

    „Egy megyei kórházban feltétlenül szükséges, hogy a képalkotó diagnosztikai szakma meg tudjon felelni azoknak a magasabb igényeknek, amelyeket a klinikusok fogalmaznak meg. A Euromedic Diagnosztika eddig is magas szakmai ellátást biztosított a Siemens Definition AS+ 128 szeletes CT-berendezéssel, a múlt évben telepített digitális mammográffal, és ezzel a fejlesztéssel a legmodernebb MR diagnosztika is elérhetővé vált számunkra.” – nyilatkozta Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója.

    Éjszakai MR-vizsgálatok


    Országszerte öt központjában végez el soron kívüli MR vizsgálatokat november 9-én és 16-án éjjel a Diagnoscan Magyarország. Részletek>>

    Az eddigi tapasztalatok alapján a Petz Aladár Kórház idegsebészei, ideggyógyászai és belgyógyászai nagyon elégedettek az új MR-berendezésen készülő vizsgálatokkal.

    A Diagnoscan Magyarország fennállása elmúlt 22 évében 13,5 milliárd forint értékű beruházást tett különböző központjaiban.

    (Diagnoscan Magyarország)

    Módosítva: 2013.11.08 13:25, Megjelenés: 2013.11.08 13:25
   • Cikkajánló

    Herpesz

    Herpesz

    Szponzorált tartalom

    Hogyan terjed a herpesz? Hogyan előzhetjük meg a kialakulását?

    Hüvelyszárazság

    Hüvelyszárazság

    Szponzorált tartalom

    A szülés utáni hüvelyszárazság és hüvelyi irritáció okai.

    Szűrés vagy kivizsgálás? Nem mindegy!

    Az egészségügy területén manapság valószínűleg a szűrés szó a legdivatosabb. De vajon tudjuk, mi a különbség vizsgálat és szűrés között? Vagy hogy mitől lesz szűrővizsgálat egy szűrővizsgálat és mennyire biztos az eredménye? Miért lehet szükség további vizsgálatokra egy pozitív szűrővizsgálati eredmény után?

    Csont-izotópvizsgálat (csontszcintigráfia, csontscan)

    A csont-izotópvizsgálat radioaktív, gamma-sugárzást kibocsátó izotópokkal végzett képalkotó vizsgálat, a nukleáris medicina része. Az izotópvizsgálatok során valamely szerv vagy szervrendszer anyagcseréjére, bizonyos anyagok szervezeten belüli eloszlására kapunk választ.

    Diagnosztikai módszerek: az MR

    Az MR (mágneses rezonancia) a 80-as évek közepén terjedt el az orvosi gyakorlatban. Nagy előnye, hogy nem alkalmaz ionizáló sugárzást, így nincs káros biológiai hatása az emberi szervezetre.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.