• Csaknem belehalt a műtétbe - beperli a kórházat

    Szerző: Független Hírügynökség

    Beperli a szombathelyi Markusovszky kórházat egy asszony, aki csaknem belehalt egy nyelőcsőtágító műtétbe. A nőnek egy daganatos betegség miatt szűkült össze a nyelőcsöve, egy tágítót helyeztek bele ezért. A beavatkozás után azonban az asszony nyelőcsöve levált a gyomorszájról.

    Az asszonynak a tüdején van daganat, ez nyomja a nyelőcsövét, amely ettől összeszűkült. Két és fél héttel ezelőtt ment be a kórházba - mondta hétfőn a Független Hírügynökség tudósítójának. Az orvos egy úgynevezett sztent, egy nyelőcsőtágítót helyezett el nyelőcsövében az operáció során.

    Hirdetés

    Az asszony még a műtőasztalon magához tért az altatásból, és már akkor rendkívül erős fájdalomra panaszkodott, de állítása szerint nem vizsgálták meg. Később kapott fájdalomcsillapítót, de ennek ellenére is egész éjszaka szenvedett. Másnap reggel az ügyeletes orvost kérte, ezután röntgenezték meg.

    Az orvosok akkor már sejtették, hogy - amint a nő fogalmazott - kilyukadhatott a gyomra. Az újabb operáció azonban csak több mint hat órával később volt, mert nem volt szabad műtő a kórházban. A nő ezalatt már fájdalomcsillapítót sem kaphatott. A második műtétnél derült ki, hogy nyelőcsöve levált a gyomorszájról. Az asszony azóta már jól van.

    "Nem történt műhiba"

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A kórház a Független Hírügynökség megkeresésére hétfő délelőtt azt közölte, hogy vizsgálják az esetet. Néhány órával később egy közleményt adtak ki, melyben azt írják: "A beavatkozás a legnagyobb gondosság mellett, a beteg életminőségének javítása érdekében történt. Nem orvosi tévedés volt, hanem az ilyen beavatkozásoknál ismert és előforduló szövődmény következett be. A szövődményt a szakma szabályai szerint elhárítottuk és jelenleg a beteg az alapbetegségének megfelelő állapotban van".

    Az asszonynak korábban már volt két hasonló műtétje. Akkor, bár nem volt panasza, az operáció után megröntgenezték, és más vizsgálatokat is végeztek, hogy ellenőrizzék, minden rendben van-e. Azt mondja: ezek a vizsgálatok ezúttal elmaradtak.

    Az Egészségbiztosítási Felügyelet hivatalból nem indított vizsgálatot az ügyben - közölte a Független Hírügynökséggel Pálinkás Ágnes szóvivő, hozzátéve: várják, hogy a beteg bejelentést tegyen.

    Legutóbb frissült: 2009.05.25 20:25
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Szerkezetkész a szombathelyi Markusovszky Kórház épülő belgyógyászati tömbje

    Szerkezetkész a szombathelyi Markusovszky Kórház 6,3 milliárd forintos beruházással épülő új belgyógyászati tömbje.

    Fejlesztések a szombathelyi Markusovszky Kórház csecsemőosztályán

    Új orvosi műszerekkel gazdagodott a szombathelyi Markusovszky Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztálya - közölte az MTI-vel a kórház főigazgatója.

    Műhibaper: börtön a nőgyágyásznak - Mi az üzenete az esetnek?

    Jogerősen három év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélt a Szegedi Törvényszék egy szentesi orvost, akit halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt vontak felelősségre. Tíz éve nem volt ilyen súlyos bírósági ítélet orvos ügyében. A szülész-nőgyógyász szabadulása után még 2 évig biztosan nem gyakorolhatja hivatását.

    Kórházi kezelés miatt maradandó károsodás

    H.Gy.-né (29) a pszichiátrián történtek miatt maradandóan károsodott, élete teljesen tönkrement. A lélegeztető gép túlságosan hosszú használata vezetett oda, hogy a nőnél légszűkület alakult ki, ami miatt gégemetszést kellett végrehajtani rajta, marandó károsodást szenvedett.

    ÁNTSZ vizsgálat a soproni plasztikai műtét ügyében

    Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hivatalból vizsgálatot indít annak az osztrák nőnek az ügyében, aki január közepén halt meg egy soproni plasztikai műtétet követően.

    Meghalt egy osztrák nő plasztikai műtét után

    A soproni kórház szerint ők nem hibáztak abban, az intézményükben végzett plasztikai műtétben, ami után nemrég meghalt a páciens. A soproni Erzsébet Kórház ugyanis csak bérbe adta az operáló orvosnak a műtőt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.