Tudtuk nélkül kísérleteztek a páciensekkel

Szerző: Független Hírügynökség

Bíróság elé állítottak hétfőn Lengyelországban kilenc egészségügyi dolgozót, akiket azzal vádolnak, hogy csaknem 200 páciensen - tudtuk nélkül - madárinfluenza elleni védőoltást teszteltek. Ha a bíróságon bűnösnek találják őket, az orvosokat és ápolókat akár 10 éves börtönbüntetésre is ítélhetik.

A vádlottak - 3 orvos és 6 nővér - mindannyian parókában és napszemüvegben jelentek meg a bíróságon, hogy ne lehessen őket felismerni. Az egészségügyi dolgozók a Lengyelország északi részén található Torun városában álltak bíróság elé. A törvényszék közleménye szerint az orvosokat és ápolókat csalással, okirat-hamisítással és tiltott orvosi tevékenységgel vádolják.

Az egészségügyi dolgozók 196 páciensen egy olyan, madárinfluenza elleni oltást kísérleteztek ki, amely Lengyelországban be van tiltva. A lengyel PAP hírügynökség információi szerint a vádlottak pénzt kértek a tiltott oltóanyaggal kezelt betegektől.

A páciensek közül sokan szegények, illetve hajléktalanok voltak, akiknek az orvosok és ápolók azt mondták: a közönséges, emberi influenza elleni oltást kaptak. A történtekre egyébként azután derült fény, hogy a lengyel rendőröket egy hajléktalan-szálláson kitört verekedéshez hívták ki.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Jogszerű felmondási ok a...

Mit lehet tenni, ha egy munkavállaló nyíltan osztja meg nézeteit, miszerint a SARS-CoV-2 vírus nem létezik vagy annak súlyát kérdőjelezi meg, adott...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.