Táppénzcsalók pere Szekszárdon

Szerző: MTI

A Tolna Megyei Bíróságon kedden újra kezdődött annak a két Győr-Moson-Sopron megyei férfinak a pere, akik hamis igazolással igényeltek közel kétszázmillió forint táppénzt - közölte az MTI-vel a bíróság büntető kollégiumának vezetője.

Hauszmanné Szőke Rita elmondta: az első rendű vádlott még 2004. július 30-án 193 millió forint táppénzt igényelt a Tolna Megyei Egészségbiztosítási Igazgatóságtól, amelyhez a másodrendű vádlott állított ki hamis munkáltatói igazolást. Pénzhez végül nem jutott hozzá, az igazgatóság feljelentése nyomán eljárás indult az ügyben.

A Tolna Megyei Bíróság 2007. július 9-én a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a két férfit különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének kísérletében, valamint magánokirat-hamisítás vétségében, és egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őket - tájékoztatott a büntető kollégium vezetője.

Fellebbezés után a Pécsi Ítélőtábla 2008. február 15-én megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte az ítéletet, és új eljárásra kötelezte a Tolna Megyei Bíróságot - tette hozzá.

Hauszmanné Szőke Rita elmondta: az új eljárás első tárgyalásán a két vádlott nem tett vallomást, az ügyész pedig további tanúk meghallgatását, illetve igazságügyi ideg- és elmeorvosi szakértő meghallgatását indítványozta. A bíróság a bizonyítás kiegészítése miatt április 21-ére napolta a tárgyalást.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Jogszerű felmondási ok a...

Mit lehet tenni, ha egy munkavállaló nyíltan osztja meg nézeteit, miszerint a SARS-CoV-2 vírus nem létezik vagy annak súlyát kérdőjelezi meg, adott...

"Infarktus után elküldik a férjem!...

"A férjem júliusban kapott két szívinfarktust. Október közepétől dolgozott, azonban most közölték vele, hogy az új esztendőben nem számítanak...

A táppénzről - Nem véd meg a...

Még mindig él az az általános vélekedés, hogy a táppénz megvéd a felmondástól, és a táppénz lejárta után sem lehet felmondani. A határozatlan...

A táppénzellátás alapszabályai

A táppénz az egészségbiztosítás rendszerében nyújtott pénzbeli ellátások egyike. A keresőképtelenség első 15 napjára betegszabadság jár...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.