• Táppénzcsalók pere Szekszárdon

    Szerző: MTI

    A Tolna Megyei Bíróságon kedden újra kezdődött annak a két Győr-Moson-Sopron megyei férfinak a pere, akik hamis igazolással igényeltek közel kétszázmillió forint táppénzt - közölte az MTI-vel a bíróság büntető kollégiumának vezetője.

    Hauszmanné Szőke Rita elmondta: az első rendű vádlott még 2004. július 30-án 193 millió forint táppénzt igényelt a Tolna Megyei Egészségbiztosítási Igazgatóságtól, amelyhez a másodrendű vádlott állított ki hamis munkáltatói igazolást. Pénzhez végül nem jutott hozzá, az igazgatóság feljelentése nyomán eljárás indult az ügyben.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Tolna Megyei Bíróság 2007. július 9-én a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a két férfit különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének kísérletében, valamint magánokirat-hamisítás vétségében, és egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őket - tájékoztatott a büntető kollégium vezetője.

    Fellebbezés után a Pécsi Ítélőtábla 2008. február 15-én megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte az ítéletet, és új eljárásra kötelezte a Tolna Megyei Bíróságot - tette hozzá. 

    Hauszmanné Szőke Rita elmondta: az új eljárás első tárgyalásán a két vádlott nem tett vallomást, az ügyész pedig további tanúk meghallgatását, illetve igazságügyi ideg- és elmeorvosi szakértő meghallgatását indítványozta. A bíróság a bizonyítás kiegészítése miatt április 21-ére napolta a tárgyalást.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.03.10 19:47
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Táppénzre menne? - Változások és a legfontosabb kérdések

    Idén más szabályok vonatkoznak a baleseti táppénz igénylésére, az összeg megállapítására, valamint a biztosítási időre.

    Munkahelyi balesetek: ki az áldozat, ki a felelős?

    Egy munkahelyi baleset bekövetkezése esetén nem mindig egyértelmű a válasz arra, hogy ki vagy mi tehető felelőssé a sajnálatos eseményekért. Cikkünkből kiderül, hogy mi sorolható a munkahelyi balesetek közé, mi a teendő a munkahelyen történő baleset esetén, illetve hogyan befolyásolja a beteg ellátását, ha munkavégzés közben sérül meg.

    Tudnivalók a betegszabadságról és a táppénzről

    Kinek, mikor jár betegszabadság és mikor táppénz? Hogy határozzák meg a táppénz összegét? Cikkünkben választ kaphat a kérdésekre, és további hasznos információkat tudhat meg.

    A legfontosabb tudnivalók a táppénzről

    Az alkalmazottak többsége nem marad otthon egy-egy kisebb betegség miatt, bár hosszabb távon talán éppen ezzel járulhatnak hozzá ahhoz, hogy egy sokkal komolyabb betegség alakulhasson ki. Ha mégsem bírjuk tovább, jó tudni mit jelent a pénztárcánknak a munkából való távolmaradás.

    Rendkívüli felmondás a betegszabadság alatt

    Ha a cégem a betegszabadságom ideje alatt rendkívüli felmondással él, akkor meddig folyósítják számomra a táppénzt? A felmondás napjáig, vagy amíg keresőképtelen vagyok? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Orvosi műhibák, kártérítési perek - Interjú Dr. Erdős György ügyvéddel

    Az orvosi műhibákból fakadó kártérítési perekkel kapcsolatban kérdeztük Dr. Erdős György budapesti ügyvédet, akinek az irodája immár 16 esztendeje foglalkozik műhibaperekkel. Hogyan látja a beteg, az orvos, a kórház és az igazságügyi szakértők helyzetét és szerepét az orvosi műhibaperekben egy sikeres ügyvéd? Interjú.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.