• Három gyermeket klónozott a nőgyógyász

    Szerző: Független Hírügynökség

    Állítása szerint három gyermeket klónozott az az olasz orvos, aki évekkel ezelőtt klimaxon túli nőket segített hozzá gyermekszüléshez. Severino Antinori egy szerdán megjelenő interjúban közölte, hogy a három gyerek Kelet-Európában él.

    "Három gyermek megszületését segítettem elő humán klónozás technikával" - állítja a nőgyógyász az Oggi című olasz hetilapnak adott interjújában.

    Az orvos szerint két fiú és egy lány jött így világra 9 évvel ezelőtt. A gyerekek egészségesen születtek, és ma is kiváló egészségnek örvendenek, mondta Antionori.

    Hirdetés

    Az orvos az interjúban azt állítja, hogy a három magtalan apa sejtjeivel hajtotta végre a klónozást, de nem adott bizonyítékot állítására, a családok személyiségi jogaira hivatkozva.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Antinori hozzátette, hogy ő már egy jobb klónozási technikát alkalmazott, mint amellyel a Dolly bárányt hozták létre 1996-ban.

    Az újságírónak arra a közbevetésére, hogy Olaszországban a klónozás tilos, az orvos azt válaszolta, hogy ő a klónozás szó helyett jobban szereti az "újító terápiák" vagy a "genetikai átkódolás" kifejezéseket.

    Antinori azzal vált híressé, hogy 1994-ben lehetővé tette a gyermekszülést egy 63 éves asszony számára.

    Két héttel ezelőtt pedig bejelentette, hogy egy asszonynak a kómás férje spermájával fog méhen kívüli megtermékenyítést alkalmazni.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült: 2009.03.04 18:24
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Klónozott emberi embriókat hozott létre egy orvos?

    Állítása szerint 14 klónozott emberi embriót hozott létre és ültetett be négy nő méhébe közel-keleti titkos laboratóriumában egy ciprusi származású amerikai orvos. Amennyiben igaz a doktor állítása, a tudomány egyik legnagyobb határát lépte át - írja a The Daily Telegraph című brit újság.

    Emberi szervátültetésre alkalmas disznót klónoztak

    Dél-koreai tudósok szerdán bejelentették, hogy klónozással olyan genetikailag módosított malacokat állítottak elő, amelyek szervei könnyebben használhatók emberi transzplantációhoz.

    Nem működik az ember-állat klónozás

    Kutatók, akik egér, tehén, vagy nyúl petesejtjeit használták emberi klónok létrehozásához, bejelentették, hogy próbálkozásaik egy életképes embrió létrehozására kudarcba fulladtak. Ugyanakkor hangsúlyozták: alapjaiban véve működhet az emberi klónozás.

    16 éve elpusztult egeret élesztettek fel

    Feltámasztottak egy egeret 16 éve fagyasztva őrzött sejtjeiből japán tudósok. Ezzel megnyílt az elméleti lehetőség kihalt állatok újrateremtéséhez.

    Egyből kettőt vagy többet - a klónozás

    A klónozás a génterápiával rokon fogalom, mely szakmai és vallási berkekben is heves etikai vitákat kavar mind a mai napig. Bár klónok természetes folyamatok eredményeként is jönnek létre, legtöbbször az emberi tevékenység kapcsán létrejött, mesterséges klónokat értik a legtöbben alatta.

    A hajtüsző klónozásával a kopaszság ellen

    Hajképző sejtek klónozásával remélik örökre megoldani a kopaszság problémáját a brit Intercytex cég kutatói. Az eljárást még csak nagyon kevés páciensen próbálták ki, de 19-ből 11személy fején féléven belül új haj nőtt - olvasható a BBC brit közszolgálati tévé és rádió honlapján.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.