Eljárás indulhat a gyilkosságot fel nem ismerő orvos ellen

Szerző: MTI

Jegyzői és tisztiorvosi eljárást kezdeményezett a rendőrség az ellen a háziorvos ellen, aki agyvérzésben állapította meg egy közelmúltban meggyilkolt idős nő halálának az okát, s ezzel megnehezítette a gyilkos kézre kerítését.

Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője azt azt mondta: a rendőrség megítélése szerint a háziorvos komoly szakmai mulasztásokat követett el, amelyekért büntetőjogilag nem vonható felelősségre, de etikailag felelősség terheli, így az ügyet ki kell vizsgálni.

Fellegi Norbert utalt arra, hogy az orvost január közepén, a mentők hívták ki egy pécsi, Frankel Leó utcai lakásban talált holttesthez. Mivel a doktor nem ismerte fel, hogy bűncselekmény történt, az elhunyt hozzátartozóinak pedig azt mondta, a nő agyvérzésben halt meg, a rendőrséget nem értesítették az esetről.

A nyomozókat másnap a Baranya Megyei Kórház patológusa hívta fel azzal, hogy a már boncasztalra került asszony feltehetőleg gyilkosság áldozata lett, ugyanis tizenöt késszúrást talált a hátán. A rendőrök ezt követően tartottak helyszíni szemlét az elhunyt otthonában, s kutattak nyomok után.

A bűnügyi osztályvezető megjegyezte: ilyen súlyos orvosi mulasztásról nem tud a magyar kriminalisztika történetében.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Jogszerű felmondási ok a...

Mit lehet tenni, ha egy munkavállaló nyíltan osztja meg nézeteit, miszerint a SARS-CoV-2 vírus nem létezik vagy annak súlyát kérdőjelezi meg, adott...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.