Inkontinencia - Betegségek megértése: tünet cikkek

Inkontinencia - Betegségek megértése: tünet cikkek

A vizelet inkontinencia típusai

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
2019-09-20 17:05

A vizeletvisszatartási nehézségeket a tünetek alapján öt csoportba sorolhatjuk, így beszélhetünk stressz-, késztetéses, túlfolyásos, funkcionális vagy kevert inkontinenciáról.

Nem csak a műtét segíthet a vizelettartási problémákon

Belvárosi Orvosi Centrum - Dr. Pácsa Szilvia, nőgyógyász szakorvos
2019-05-15 18:33

A vizelet inkontinencia hátterében számos probléma állhat, de bármi is a kiváltó ok, egy biztos: ahhoz, hogy a tünetek enyhüljenek, az izomzat eredeti állapotának visszaszerzésére is törekedni kell. A kismedencei izmok edzése egyáltalán nem egyszerű, de van már a módszer, ami segíthet a vizelettartási problémákon - mondja Dr. Pácsa Szilvia, a Belvárosi Orvosi Centrum nőgyógyász szakorvosa.

6 tipp az inkontinens beteg ápolásához

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
2018-11-19 11:36

Az inkontinens beteg ápolása némi tervezéssel és a megfelelő eszközök alkalmazásával gyorsan és diszkréten végezhető. A legfontosabb, hogy biztosítsa hozzátartozóját arról, hogy feltétel nélkül szereti őt, és segítsen megőrizni a méltóságát. Az inkontinenciával járó kihívások az alábbi ápolási tippek segítségével könnyen legyőzhetők.

Egészségügyi betét és inkontinencia termékek: mi a különbség?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
2018-07-02 14:45

Noha az egészségügyi betétek és a nedvszívó inkontinencia termékek hasonló elven működnek, a nedvszívó képességükben, illetve a felhasználási céljukat tekintve jelentős különbségek vannak köztük.

A felnőttkori éjszakai ágybavizelés

WEBBeteg - Dr. Muszil Dóra, pszichiáter
2018-04-26 20:09

Az idegrendszer fejlődésének egyik mérföldköve a szobatisztává válás. Ez egészséges körülmények között legkésőbb 6 éves korra bekövetkezik, néha azonban később is megmarad. Ilyen esetekben a nappali órákban a betegek jól tudják kontrollálni a vizeletürítést, éjszaka viszont gyakran akaratuktól függetlenül bevizelnek.

Megváltozott a vizelete? Ezek állhatnak a hátterében

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2018-02-01 09:41

A vizelet nem olyan dolog, amiről az emberek szeretnek beszélgetni. Alig több, mint egy futó pillantást vetünk rá alkalmanként. Mielőtt lehúzná a vizeletet a WC-n, íme néhány változás, amire jobb, ha odafigyel.

Méhsüllyedés - Kiváltó okok, tünetek és kezelés

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2018-01-10 18:56

A méhet normális körülmények között a medence belsejében különböző izmok, szövetek és ínszalagok tartják. Néha szülés vagy nehéz munka hatására ezek az izmok meggyengülnek. Az életkor előrehaladtával és az ösztrogén hormon szintjének csökkenésével a méh a hüvelycsatornába süllyedhet, amit méhsüllyedésnek nevezünk.

Mi is az a vizelet inkontinencia?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
2017-12-18 05:10

Ha a vizelettartási nehézség, azaz az inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeinek végzésében, mindenképpen keresse fel orvosát, mert az inkontinencia nagyon sok típusa kezelhető, illetve a kellemetlen tünetek befolyásolhatók.