Hematológiai megbetegedések

Hematológiai megbetegedések

Mitől alakulhat ki köröm alatti vérömleny?

WEBBeteg - Sz. R., Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya
2021-07-04 22:03

A köröm alatt kialakuló vérömleny egy olyan állapot, amikor a kéz- vagy a lábköröm alatt vérzés keletkezik. Általában zúzódások következményeként jön létre, és erős, lüktető fájdalmat okozhat (ez utóbbit a vér köröm alatti tolulása okozza).

DNS-vizsgálattal diagnosztizálható a Von Willenbrand kór

Medipress
2011-02-26 15:33

A Von Willebrand-kórnak nevezett vérzékenység esetén, mely akár életet veszélyeztető vérzéshez vezethet, mintegy 15 százalékban hibás diagnózis születik – állítják a kanadai Queen’s Egyetem kutatói.

H1N1 - Javult a kismama állapota

Független Hírügynökség
2009-12-28 11:46

A háromgyermekes kismama, aki az intenzív osztályt elhagyhatta, jó állapotban van. Kisfiát korábban császármetszéssel segítették világra.

Jobban boldogulnak a képzett hemofíliások

Független Hírügynökség
2009-07-25 12:10

Jótékonysági úszóversenyt rendeztek kedden Balatonfűzfőn, a hemofíliások megsegítéséért. Varga Gábor, a Magyar Hemofília Egyesület elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: ezzel a rendezvénnyel is szerették volna felhívni a figyelmet, erre a csak fiúkat-férfiakat érintő betegségre, amellyel az adatok alapján körülbelül 3 ezren küzdenek Magyarországon.

Elhunyt az első beteg az új kórban

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2009-02-18 11:16

Angliában egy hemofíliás férfi testében, a halálát követő boncoláskor egy új változatú, Creutzfeld-Jacob kórért felelős kórokozót találtak. A beteg lépét halála után biopsziás vizsgálatnak vetették alá, mely során abnormális prion proteineket, a fertőzés bizonyítékát találták. Ez az első olyan eset, mikor hemofíliás betegben vCJD-t találtak.