Nincs nálad egy szem szorongásoldó?

Szerző: Moody

Persze a kérdés a valóságban nem így hangzik el, hanem elhangzik a neve is. Vagy egyik, vagy a másik. Mindenkinek van személyes kedvence, néha azért, mert neki jó tapasztalata volt vele, néha pedig azért, mert a barátnő, sógornő, szomszédasszony, postás, rendőr, villanyszerelő azt ajánlotta.

Azt megfigyeltem, hogy legritkább esetben az orvos. Mindig inkább valaki, aki már szedte, és neki bevált. És ő adott belőle. Az emberek ezen csoportja szerint az életben van egy egyszerű szabály: ha rossz a közérzeted, vagy nem akarsz feszült lenni, esetleg nem elég jó a hangulatod, akkor bekapod a megfelelő pirulát, és a világ ismét kerek lesz.

A másik csoportba azok az emberek tartoznak, akiknek a gyógyszer szó hallatán kiül az arcára a jeges rémület. Tágra meredt szemmel néznek rád, és lépnek egyet hátra. Mintha azt javasoltad volna nekik, hogy ugorjanak ki ejtőernyővel egy repülőgépből a dzsungel fölött. Vagy ejtőernyő nélkül.

Ön betartja?

Nem véletlen, hogy a gyógyszerek nagy része csak orvosi vényre adható ki. Nem mindegy ugyanis, hogy egy adott hatóanyag milyen formában jut be a szervezetbe, illetve nagyon fontos az adagolás módjának szakszerű meghatározása is. Ön betartja? A gyógyszerszedés szabályai

Az ő gondolataikban elég ránézni egy tablettára, és véged. Örökre függővé válsz tőle. Szerintük az életben van egy egyszerű szabály: csakis a magad erejéből tudod megoldani az összes problémáidat, ha ehhez gyógyszert is szedsz, akkor elvesztél.

Mindkét komfortzónát nehéz elhagyni, de szerencsére sokan vannak, akiknek sikerült. Ők úgy gondolják, hogy az élet néha egyszerű, néha nem. Előfordulhat, hogy gyógyszert kell szedni a szükséges ideig, de ez nem elég. Közben meg kell keresni, és végrehajtani azokat a változtatási lehetőségeket az életünkben, amikre szükség van. Mindezt a magunk erejétől függően, de támogatóink segítségével.

És a világ ismét kerek lesz.

(Moody)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Egészségügy Egészségügy

Zárva lesznek pénteken a szak- és háziorvosi rendelők, gyógyszertárak.

HPV és méhnyakrák HPV és méhnyakrák

Hazánkban több, mint 1500 új esetet észlelnek évente.

Egy közkedvelt gyógynövény: a...

Az utóbbi évtizedek egyik legismertebb gyógynövénye lett a valódi keskenylevelű levendula, latinul: Lavandula angustifolia P. Mill. (más néven L....

Okozhat-e depressziót a COVID-19?

A válasz: igen. Mára már számos tanulmány bebizonyította, hogy a poszt-COVID depresszió létező jelenség.

Szorongásoldók, nyugtatók és...

A mai túlhajszolt világban sokan érzik úgy, hogy az idegeskedés kihat a mindennapjaikra, a stressz miatt nem tudják normálisan végezni a munkájukat, a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.