• Akarni kell örülni az életnek!

    Szerző: Moody

    Ezt a nővérem mondta nekem 30 évvel ezelőtt. Szerintem egyszerűen csak megunta az állandó panaszkodásomat, és le akart állítani. A legnagyobb megdöbbenésemre, én viszont azonnal felfogtam, hogy ez a mondat mit jelent. Olyan volt, mint egy csodálatos matematikai megoldó-képlet.

    Hát ilyen egyszerű az egész? Hogy nem független tőlem az elégedettségem? Hogy csak akarni kell? Na, az menni fog! Akarni már akkor is nagyon tudtam. (A mostani életemben is inkább az a nehéz, hogy ne akarjak annyira. Ne feszüljek rá arra, amit szeretnék elérni, hanem élvezzem – vagy legalább vegyem észre - az odáig vezető utat is. De erről majd máskor.)

    Hirdetés

    Szóval: elhatároztam, hogy akarni fogom. Először megpróbáltam mindent előre, nagyon jónak elképzelni. Hogy ami velem történik, csakis jó lehet, semmi más.

    Természetes életerő-forrásaink

    A teljesítményre, fogyasztásra, haszonra törő világunk az egyéni jóllét elérésében nincs igazán segítségünkre. Kutatások tömege ír arról, hogy hiába növekednek az anyagi javak, az emberek nem válnak elégedettebbé az életükkel és nem lesznek ettől lelkileg egészségesebbek. Természetes életerő-forrásaink

    De valahogy az anatómia vizsgáim nem akartak eszerint működni. Nagyon akartam a jó jegyet, és nagyon nem jött össze. Csalódott voltam. És akkor rájöttem, hogy az optimizmus nem azt jelenti, hogy kizárom az életemből a rosszat, hiszen minél inkább ki akarom zárni, annál inkább szivárog be az ajtó alatt. Akkor kezdtem el úgy gondolkodni, ahogy nagyjából most is: történjen, aminek történnie kell, én meg majd kihozom a lehető legjobbat belőle. Néha nem könnyű megtalálni egy kilátástalannak tűnő helyzetben a reményt, de ha kitartóan próbálkozom (akarom), általában sikerül.

    Így élek. Ha nagyon jó formában vagyok, akkor annyira optimista tudok lenni, hogy megengedek magamnak egy kis pesszimizmust is.

    (Moody)

     

    Módosítva: 2017.02.03 16:58, Megjelenés: 2017.02.03 16:58
   • Cikkajánló

    COVID-19 - európai körkép

    COVID-19 - európai körkép

    WEBBeteg.hu

    Nem nagy a választék, ha Magyarországnál bizton- ságosabb úti célt keres valaki.

    Autizmus lányoknál

    Autizmus lányoknál

    Cs. K., fordító

    Lányoknál gyakran nehezen ismerik fel. Mit tegyen, ha úgy véli, hogy gyermeke autista?

    Koronavírus: fontosabbnak gondoljuk a védőoltásokat és a gyógyszer-innovációt

    Növekedett a tudományos és innovatív megoldások elismertsége a koronavírus-járvány hatására: a magyarok többsége fontosabbnak gondolja a védőoltásokat és az új fejlesztésű gyógyszereket, valamint a gyógyszeripari innovációt - derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) megbízásából végzett országos reprezentatív kutatásból.

    Csak forralás után fogyasztható a csapvíz Siófok Kiliti városrészében

    Visszavonásig csak forralás után fogyasztható a csapvíz Siófok Kiliti városrészében, mert Pseudomonas aeruginosa baktériumot találtak benne egy vizsgálaton - közölte a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. kedden az MTI-vel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Allergiás?
    A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
    Tehet a hüvelygomba ellen
    A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
   • Orvos válaszol
   • Hirdetés
   • Szavazás
    Korábbi szavazások