• Akarni kell örülni az életnek!

    Szerző: Moody

    Ezt a nővérem mondta nekem 30 évvel ezelőtt. Szerintem egyszerűen csak megunta az állandó panaszkodásomat, és le akart állítani. A legnagyobb megdöbbenésemre, én viszont azonnal felfogtam, hogy ez a mondat mit jelent. Olyan volt, mint egy csodálatos matematikai megoldó-képlet.

    Hát ilyen egyszerű az egész? Hogy nem független tőlem az elégedettségem? Hogy csak akarni kell? Na, az menni fog! Akarni már akkor is nagyon tudtam. (A mostani életemben is inkább az a nehéz, hogy ne akarjak annyira. Ne feszüljek rá arra, amit szeretnék elérni, hanem élvezzem – vagy legalább vegyem észre - az odáig vezető utat is. De erről majd máskor.)

    Hirdetés

    Szóval: elhatároztam, hogy akarni fogom. Először megpróbáltam mindent előre, nagyon jónak elképzelni. Hogy ami velem történik, csakis jó lehet, semmi más.

    Természetes életerő-forrásaink

    A teljesítményre, fogyasztásra, haszonra törő világunk az egyéni jóllét elérésében nincs igazán segítségünkre. Kutatások tömege ír arról, hogy hiába növekednek az anyagi javak, az emberek nem válnak elégedettebbé az életükkel és nem lesznek ettől lelkileg egészségesebbek. Természetes életerő-forrásaink

    De valahogy az anatómia vizsgáim nem akartak eszerint működni. Nagyon akartam a jó jegyet, és nagyon nem jött össze. Csalódott voltam. És akkor rájöttem, hogy az optimizmus nem azt jelenti, hogy kizárom az életemből a rosszat, hiszen minél inkább ki akarom zárni, annál inkább szivárog be az ajtó alatt. Akkor kezdtem el úgy gondolkodni, ahogy nagyjából most is: történjen, aminek történnie kell, én meg majd kihozom a lehető legjobbat belőle. Néha nem könnyű megtalálni egy kilátástalannak tűnő helyzetben a reményt, de ha kitartóan próbálkozom (akarom), általában sikerül.

    Így élek. Ha nagyon jó formában vagyok, akkor annyira optimista tudok lenni, hogy megengedek magamnak egy kis pesszimizmust is.

    (Moody)

     

    Módosítva: 2017.02.03 16:58, Megjelenés: 2017.02.03 16:58
   • Cikkajánló

    Koronavírus-járvány

    Koronavírus-járvány

    koronavirus.gov.hu

    Egészségügyi védőeszközök és a kezelésnél hatásos gyógyszer is érkezett hazánkba.

    COVID-19-betegtörténet

    COVID-19-betegtörténet

    Fazekas Erzsébet

    Szenvedtem, pocsékul éreztem magam, még úgy is, hogy nem voltak fulladásos tüneteim.

    A Bizottság elengedi az Unión kívülről érkező orvosi felszerelések után fizetendő vámot és áfát

    A behozatali vámok és a hozzáadottérték-adó elengedésével az Európai Bizottság elérhetőbbé teszi az Unión kívüli országokból behozandó védőfelszereléseket, orvosi eszközöket.

    CPAP és koronavírus - kell-e aggódnunk?

    Hetek óta mindenkit a koronavírus foglalkoztat. Az életünk megváltozott, izoláltan éljük életünket, tele kételyekkel és aggodalommal embertársaink, szeretteink és magunk miatt. Akinek már van valamilyen betegsége, valószínűleg még inkább. Nem is teljesen alaptalanul, hiszen az eddigi tapasztalatok szerint az életkor mellett a meglévő betegségek növelik leginkább a vírusfertőzés és a súlyosabb lefolyás kockázatát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.