• Akarni kell örülni az életnek!

    Szerző: Moody

    Ezt a nővérem mondta nekem 30 évvel ezelőtt. Szerintem egyszerűen csak megunta az állandó panaszkodásomat, és le akart állítani. A legnagyobb megdöbbenésemre, én viszont azonnal felfogtam, hogy ez a mondat mit jelent. Olyan volt, mint egy csodálatos matematikai megoldó-képlet.

    Hát ilyen egyszerű az egész? Hogy nem független tőlem az elégedettségem? Hogy csak akarni kell? Na, az menni fog! Akarni már akkor is nagyon tudtam. (A mostani életemben is inkább az a nehéz, hogy ne akarjak annyira. Ne feszüljek rá arra, amit szeretnék elérni, hanem élvezzem – vagy legalább vegyem észre - az odáig vezető utat is. De erről majd máskor.)

    Hirdetés

    Szóval: elhatároztam, hogy akarni fogom. Először megpróbáltam mindent előre, nagyon jónak elképzelni. Hogy ami velem történik, csakis jó lehet, semmi más.

    Természetes életerő-forrásaink

    A teljesítményre, fogyasztásra, haszonra törő világunk az egyéni jóllét elérésében nincs igazán segítségünkre. Kutatások tömege ír arról, hogy hiába növekednek az anyagi javak, az emberek nem válnak elégedettebbé az életükkel és nem lesznek ettől lelkileg egészségesebbek. Természetes életerő-forrásaink

    De valahogy az anatómia vizsgáim nem akartak eszerint működni. Nagyon akartam a jó jegyet, és nagyon nem jött össze. Csalódott voltam. És akkor rájöttem, hogy az optimizmus nem azt jelenti, hogy kizárom az életemből a rosszat, hiszen minél inkább ki akarom zárni, annál inkább szivárog be az ajtó alatt. Akkor kezdtem el úgy gondolkodni, ahogy nagyjából most is: történjen, aminek történnie kell, én meg majd kihozom a lehető legjobbat belőle. Néha nem könnyű megtalálni egy kilátástalannak tűnő helyzetben a reményt, de ha kitartóan próbálkozom (akarom), általában sikerül.

    Így élek. Ha nagyon jó formában vagyok, akkor annyira optimista tudok lenni, hogy megengedek magamnak egy kis pesszimizmust is.

    Információ a depresszió kezeléséről

    (Moody)

     

    Legutóbb frissült: 2017.02.03 16:58
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hogyan találjon örömöt az ünnepek idején a gyász alatt?

    Amennyiben nemrégiben vesztette el egy szerettét, az ünnepek minden bizonnyal üresnek tűnnek, és nehéz örömöt találni a veszteség okozta lelki fájdalom mellett. Azonban szakértők arra ösztönöznek, hogy mozgósítsuk ilyenkor a belső erőket annak érdekében, hogy a bánat ellenére is találjunk egy kis örömöt az ünnepekben!

    Összefüggés lehet az Alzheimer-kór és az öregedéssel kapcsolatos negatív gondolatok között

    Nagyobb valószínűséggel jelentkeznek Alzheimer-kórral összefüggő agyi elváltozások azoknál, akik negatívan viszonyulnak az öregedéshez - állapították meg a Yale Egyetem közegészségügyi tanszékének szakemberei.

    A pesszimisták hajlamosabbak a szívbetegségre

    A pesszimista, D-személyiségtípusba tartozó embereknél magasabb lehet a szív-érrendszeri események kockázata, állítja egy új tanulmány.

    Valóban tovább és egészségesebben élnek az optimisták

    Az optimisták tovább élnek és egészségesebbek, mint a borúlátók - állapították meg amerikai kutatók, ám az ok-okozati összefüggés még kérdéses.

    A pozitív életszemlélet hátrányai

    Önnek is elege van azokból a mézes-mázosan mosolygó tanácsadókból, akik szerint ahhoz, hogy jól érezzük magunkat és sikeresek legyünk, semmi mást nem kell tennünk mint folyamatosan pozitívan gondolkodni? Nos, az amerikai terapeuták egy csoportja szerint az, ha mindig csak az élet napos oldalát nézzük, néha akár még káros is lehet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA