Akarni kell örülni az életnek!

Szerző: Moody

Ezt a nővérem mondta nekem 30 évvel ezelőtt. Szerintem egyszerűen csak megunta az állandó panaszkodásomat, és le akart állítani. A legnagyobb megdöbbenésemre, én viszont azonnal felfogtam, hogy ez a mondat mit jelent. Olyan volt, mint egy csodálatos matematikai megoldó-képlet.

Hát ilyen egyszerű az egész? Hogy nem független tőlem az elégedettségem? Hogy csak akarni kell? Na, az menni fog! Akarni már akkor is nagyon tudtam. (A mostani életemben is inkább az a nehéz, hogy ne akarjak annyira. Ne feszüljek rá arra, amit szeretnék elérni, hanem élvezzem – vagy legalább vegyem észre - az odáig vezető utat is. De erről majd máskor.)

Szóval: elhatároztam, hogy akarni fogom. Először megpróbáltam mindent előre, nagyon jónak elképzelni. Hogy ami velem történik, csakis jó lehet, semmi más.

Természetes életerő-forrásaink

A teljesítményre, fogyasztásra, haszonra törő világunk az egyéni jóllét elérésében nincs igazán segítségünkre. Kutatások tömege ír arról, hogy hiába növekednek az anyagi javak, az emberek nem válnak elégedettebbé az életükkel és nem lesznek ettől lelkileg egészségesebbek. Természetes életerő-forrásaink

De valahogy az anatómia vizsgáim nem akartak eszerint működni. Nagyon akartam a jó jegyet, és nagyon nem jött össze. Csalódott voltam. És akkor rájöttem, hogy az optimizmus nem azt jelenti, hogy kizárom az életemből a rosszat, hiszen minél inkább ki akarom zárni, annál inkább szivárog be az ajtó alatt. Akkor kezdtem el úgy gondolkodni, ahogy nagyjából most is: történjen, aminek történnie kell, én meg majd kihozom a lehető legjobbat belőle. Néha nem könnyű megtalálni egy kilátástalannak tűnő helyzetben a reményt, de ha kitartóan próbálkozom (akarom), általában sikerül.

Így élek. Ha nagyon jó formában vagyok, akkor annyira optimista tudok lenni, hogy megengedek magamnak egy kis pesszimizmust is.

(Moody)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ajakherpesz Ajakherpesz

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése és megelőzése.

Ajakherpesz Ajakherpesz

Tippjeink segítségével megelőzhető, hogy tönkretegye a nyarat!

Mikor érdemes párterápiára menni?

A legtöbb szakértő úgy véli, hogy a párterápia fontos része lehet egy párkapcsolatnak. A legtöbb probléma ugyanis egy párkapcsolaton belül...

Az idegsebészet - ha funkcionális

A funkcionális idegsebészet az idegsejtek, ezáltal az idegrendszer fiziológiás működésének helyreállítására specializálódott terület az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.