• Tradíció

    Szerző: Moody

    Egyetlen emlékem van az apai nagyapámról: nyár van, ebéd után lefekszik a fűbe a körtefa alatt, maga alá hajtja a fejőskötényt, és alszik. Apám szintén szunyókált délutánonként, és a nővérem is.

    Az alváshiány egészségügyi kockázatai

    Napjaink rohanó világában nehéz mindenre időt szakítani, ezért kompromisszumot kell kötnünk. Ez gyakran az alvás rovására megy. Egy jó könyvre vagy televízió műsorra szánt idő feláldozása helyett inkább lecsípünk egy kicsit az éjszakai alvásidőből. Az alváshiány egészségügyi kockázatai
     

    Én – természetesen? – ugyanilyen nagy rajongója vagyok a délutáni pihenésnek. Ha nincs lehetőségem rá, akkor már kora este nagyon fáradt vagyok és rosszkedvű. Egy barátnőm mondta rólam, hogy én olyan vagyok, mint akit este nyolckor kihúznak a konnektorból. Utána már semmi érdemlegesre nem vagyok képes, még a mosogatást is elteszem másnap reggelre. Tehát: ha csak tehetem, lefekszem délután.

    Sokan mesélték nekem, hogy ők a nap közbeni alvástól csak nyomottabbak lesznek, és este pedig csak forgolódnak. Jó, hát akkor ők ne próbálkozzanak, nem nekik való. Nekik valószínűleg nem volt fejőskötényes nagypapájuk. Mi viszont, akiknek volt, már azt is kikísérleteztük, és meg is szoktuk beszélni, hogy kinek mennyi idő a tökéletes. Ki az, aki levetkőzik hozzá, és ki az, aki ruhástul fekszik le. Van, aki ébresztőt állít, mások maguktól ébrednek. Mindenki hite szerint.

    Hirdetés

    Én a levetkőzős, ébresztős csapatba tartozom, a tökéletes időtartam pedig 30 perc. A 40 még belefér, az 50 viszont öngól. Akkor én is nyomott maradok. Fél óra után viszont pihenten kipattanok az ágyból, és este is aktív vagyok. Ahogy öregszem, egyre kevésbé titkolom ezt a szükségletemet. Voltam már olyan baráti összejövetelen, ahol a többiek társasoztak, én meg a másik szobában aludtam.

    Mondtam nekik: nevessetek csak, de ez genetika, nem tehetek róla. Akinek nem köténye, ne vegye magára!

    (Moody)


    Módosítva: 2017.01.24 16:58, Megjelenés: 2017.01.24 16:58
   • Cikkajánló

    COVID-19 - európai körkép

    COVID-19 - európai körkép

    WEBBeteg.hu

    Nem nagy a választék, ha Magyarországnál bizton- ságosabb úti célt keres valaki.

    Autizmus lányoknál

    Autizmus lányoknál

    Cs. K., fordító

    Lányoknál gyakran nehezen ismerik fel. Mit tegyen, ha úgy véli, hogy gyermeke autista?

    Koronavírus: negyedik napja nincs újabb elhunyt

    Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4210 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma, immár negyedik napja változatlanul 589 fő, ám 6-an jelenleg is lélegeztetőgépen vannak.

    Craniopharyngeoma - Okok, tünetek és kezelés

    Mi az a craniopharyngeoma (ejtsd: kraniofaringeóma)? Mi okozhatja a kialakulását? Milyen tüneteket okozhat? Hogyan lehet felismerni? Hogyan kezelhető?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.