Idén is lesz járvány? Tíz H1N1-halott Nagy-Britanniában

Szerző: MTI

A tavalyi évben világjárványt okozó H1N1 influenzavírus Nagy-Britanniában ismét megjelent, és az utóbbi hat hétben 10 ember halálát okozta - közölték szombaton egészségügyi tisztségviselők.

A brit egészségvédelmi hivatal (HPA) jelentése szerint a betegség által érintett mind a tíz személy 65 év alatti felnőtt volt, és a többségük más egészségügyi problémával is küszködött.

"Az elmúlt néhány hétben az országban emelkedett a H1N1-, illetve a B típusú influenzavírus által okozott megbetegedések száma" - mondta el John Watson professzor, a HPA légzőszervi megbetegedések osztályának vezetője.

Nem meglepő a H1N1 újbóli megjelenése

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2010 augusztusában jelentette be a H1N1 világjárvány végét. Az első ilyen influenzás eseteket 2009 márciusában jegyezték fel, és a WHO adatai szerint 18 450 ember, köztük sok terhes nő és fiatal halt meg a vírus miatt.

Watson a The Independent című brit újságnak elmondta, hogy tavaly is, a járvány kitörésekor, Nagy-Britannia az elsők között számolt be a H1N1 vírus megjelenéséről.

A HPA közleménye szerint sokszor előfordul az, hogy egy pandémiás vírustörzs a leggyakoribb szezonális törzs lesz a következő influenzaszezonban, vagyis egyáltalán nem meglepő a H1N1 újbóli megjelenése.

Az egészségvédelmi hivatal egyik szóvivője elmondta: valóban egyre több influenzás megbetegedésről érkezik jelentés az ország minden pontjáról, de ez ilyenkor, a téli hónapokban teljesen normálisnak tekinthető.

(MTI)

Módosítva: 2010.12.12 22:05, Megjelenés: 2010.12.12 22:05
Címkék: H1N1, Nagy-Britannia
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Menopauza Menopauza

Milyen testi és lelki tünetek jelentkezhetnek?

Onkológia Onkológia

Mennyiben lehet ma az ellátás személyre szabott?

ÁNTSZ: egyre több az influenzás...

Az előző héthez képest több mint 50 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, s további betegekben a vírust is...

H1N1 - Természetes módszerek a...

A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a...

10 dolog, mellyel növeli a H1N1...

Akár úgy dönt, hogy beoltatja magát, akár úgy, hogy mégsem, fontos tudni, mivel előzheti meg a szezonális influenza vagy a H1N1 fertőzés...

H1N1 - A járvány terjedése...

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) jelentése szerint a 48. héten a következő módon alakult az új influenzás...

Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.