• H1N1 - Új gócpontok a világban

    Szerző: MTI

    A járvány kettős képet mutat a világban: bizonyítékok vannak arra nézve, hogy csökkenőben van sok országban, de más helyeken még új gócpontok alakulnak ki.

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) még korainak tartja megszüntetni a H1N1-es influenza világjárványként való kezelését - közölte a szervezet fő járványügyi szakértője szerdán.

    Hirdetés

    A világjárvány fokozat fenntartását a WHO válságbizottsága ajánlotta, mert véleménye szerint egyelőre korai kijelenteni, hogy a világ minden részén túljutottak volna az új influenza járványának csúcspontján - mondta Fukuda Keidzsi egy genfi sajtótájékoztatón.

    A járvány kettős képet mutat a világban: bizonyítékok vannak arra nézve, hogy csökkenőben van sok országban, de más helyeken még új gócpontok alakulnak ki. Észak-Amerikában és Nyugat-Európában nyilvánvalóan hanyatlóban van, aktív viszont Kelet-Európában és Ázsiában, az új fertőzések központja pedig Nyugat-Afrika - hangzott el a tájékoztatón.

    Fukuda szerint ugyanakkor a H1N1-es vírus okozta járvány enyhébb lefolyású, mint az elmúlt évszázad világjárványainak többsége, amelyek milliók halálát okozták. Ennek ellenére kérte az embereket és a kormányokat, hogy ne csökkentsék az éberségüket. A bizottság pár héten belül ismét megvizsgálja a kérdést - közölte.

    A mai gyerekek rövidebb ideig fognak élni mint szüleik?

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A WHO genfi központjában szerdán megkezdődött az első világkonferencia a nem fertőző betegségekről. A megnyitón Margaret Chan, a WHO főigazgatója felhívta a figyelmet, hogy hosszú idő után a mai gyerekek generációja lehet az első, amely rövidebb ideig fog élni mint a szülei. Ennek oka az, hogy egyre fiatalabbaknál, sőt gyerekeknél jelennek meg olyan betegségek, mint a magas vérnyomás és a rák.

    Súlyosbítja ezt, hogy már 43 millió, az iskolás kort még el nem ért gyerek túlsúlyos vagy kövér, ami az egész életre kihatóan növeli az egészségi kockázatokat - mondta. A főigazgató szerint ma már nem állja meg a helyét az a vélemény, hogy az ilyen típusú betegségek a gazdag országok sajátosságai.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2010.02.24 23:55
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    X-kór - Frissült a világjárványt okozó betegségek listája

    A listát rendszeres időközönként felülvizsgálja a WHO, és a nemzetközi epidemiológiai adatok alapján frissíti - olvasható a Népszava oldalán.

    Szezonális influenza és H1N1 - Egyetlen oltás elég lesz?

    A következő 2010/2011-es influenzaszezonra ajánlott vakcina összetételére vonatkozó bizonytalanságot az okozta, hogy az eddig alkalmazott szezonális H1N1-vírustörzset kicseréljék-e a 2009-ben megjelent pandémiás - Kalifornia 7-es jelű - törzsre.

    H1N1 védőoltás: milliók kapták meg, nem észleltek komoly mellékhatást - A WHO kiáll az oltás mellett

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra is melegen ajánlja a védőoltást a világjárványos influenza ellen, annak ellenére, hogy a vírus az esetek többségében enyhe betegséget okoz.

    H1N1 - Az emberiség felének sem jutna a vakcinából

    A világ gyógyszercégei csak évi 3 milliárd adagot tudnak előállítani a világjárványos influenza elleni védőoltásból, vagyis még fele annyit sem, amennyi a Föld 6,7 milliárd lakójának beoltásához kellene. Ezt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) állapította meg csütörtökön.

    Új influenza - Majdnem 3000 áldozat, még nincs mutáció

    Immár meghaladja a 2800-at az új típusú influenza halálos áldozatainak a száma, de a betegek tünetei nem súlyosbodtak; a H1N1 vírus egyelőre nem mutálódott - közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

    Új influenza: ezer felett a halottak száma

    A világjárványt okozó új influenza 1.154 halálos áldozatot szedett a világon az áprilisi megjelenése és július 31. között,, jelentette be szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A vírust már a világ 168 országában illetve területén mutatták ki.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
    A ginzeng és ginkgó hatása
    Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások