H1N1 - Tizenkilencre csökken az oltópontok száma

Szerző: Független Hírügynökség

Tizenkilencre csökken az országosan elérhető oltópontok száma. A H1N1 elleni védőoltás továbbra is 3 ezer forintért érhető el mindenki számára, aki nem jogosult a térítésmentes oltóanyagra.

Az oltópontok többsége az elmúlt hetek lecsökkent érdeklődése miatt csütörtökön bezárt, 19 helyen azonban továbbra is várják azokat, akik be szeretnék magukat oltatni H1N1 ellen.

Budapesten két helyen, emellett Tatabányán, Székesfehérváron, Veszprémben, Győrben, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Kaposvárott, Pécsett, Egerben, Salgótarjánban, Miskolcon, Sárospatakon, Szolnokon, Nyíregyházán, Debrecenben, Szegeden és Békéscsabán az ÁNTSZ regionális intézeteiben adják be az oltást. A címek és a nyitvatartások az ÁNTSZ honlapján (www.antsz.hu) elérhetők.

Az ÁNTSZ hangsúlyozza, hogy a védőoltás a kockázati csoportok részére továbbra is ingyenes. A közlemény kitér arra is, hogy a várandósok körében arányaiban sokkal nagyobb az újinfluenza okozta súlyos megbetegedés és a tragikus kimenetel az egészségesekhez képest.

Ezért a várandósok körében különösen fontos a védőoltás, amely a betegség ellen az egyetlen hatásos védekezés. A terhes nők az őket ellátó gondozókon túl az ellátást adó nőgyógyászati szakrendeléseken is kaphatnak védőoltást.

(F.H.)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Hogyan csökkenthető az injekciós tű...

Tű! Egyes emberek számára ez a szó, akárcsak a tű látványa elég ahhoz, hogy pánikba essenek, szorongjanak, sírva fakadjanak vagy elájuljanak.

ÁNTSZ: egyre több az influenzás...

Az előző héthez képest több mint 50 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, s további betegekben a vírust is...

H1N1 - Természetes módszerek a...

A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a...

H1N1 - A járvány terjedése...

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) jelentése szerint a 48. héten a következő módon alakult az új influenzás...

Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket...

Új influenza - Melyik kezelés és...

Hatékonyságuk alapján közelebbről is megvizsgáltuk az új influenza elleni kezelési és megelőzési módszereket.

Terhesség és H1N1 fertőzés...

A 47. héten 706-ra emelkedett az új influenzások száma Magyarországon. Közülük 8 beteg halt meg bizonyítottan H1N1 fertőzés következtében.

H1N1 - A háziorvosok sem oltatják be...

A WEBBeteg információi szerint a csaknem 6 ezer háziorvosnak mindössze 25 százaléka oltatta be magát a H1N1 ellen, jóllehet, a betegekkel való...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.