H1N1 - Javult a kismama állapota

Szerző: Független Hírügynökség

A háromgyermekes kismama, aki az intenzív osztályt elhagyhatta, jó állapotban van. Kisfiát korábban császármetszéssel segítették világra.

Elhagyhatta az intenzív osztályt az a háromgyermekes kismama, aki korábban olyan súlyos, életveszélyes állapotban volt, hogy két hétig mesterséges lélegeztetésre szorult - mondta hétfőn a Független Hírügynökségnek a fővárosi Semmelweis Egyetem Kútvölgyi úton lévő Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója. Gál János közölte azt is: az osztályon újinfluenzával kezelt két másik kismama közül a 16 éves várandós nő állapota is javul.

H1N1-teszt
Új influenzára utalnak a tünetei? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.
Válaszoljon a kérdésekre!

Karácsony előtt le tudták venni a lélegeztetőgépről azt a 16 éves kismamát is, aki korábban kétoldali tüdőgyulladással került be a kórház intenzív osztályára. Az ő kisfiát szintén császármetszéssel hozták a világra.

A harmadik várandóst viszont több mint egy hónapja mesterségesen lélegeztetik, róla a család kérésére újabb információt nem közölnek a sajtóval.

A klinikára eddig összesen öt életveszélyes állapotban lévő várandós asszony került. A jelenleg is kezelt három kismamán kívül egy meghalt, egy viszont már teljesen gyógyultan elhagyhatta a kórházat, sőt, gyermekét is - akit szintén császárral hoztak az orvosok a világra - elvihette a gyermekklinikáról.

Két nap alatt 38 halálos áldozat Ukrajnában

Szenteste húszan, karácsony első napján tizennyolcan, köztük két állapotos asszony - halt bele a szövődményekbe.
Újult erővel, ezúttal keletről a nyugati megyék felé terjed az újinfluenza Ukrajnában. A járvány kitörése óta már közel 3,5 millióan kapták el a fertőzést. A H1N1 vírus okozta megbetegedések halálos áldozatainak száma péntek éjfélre elérte a 615-öt.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

NSAID NSAID

Mikor alkalmazhatóak a nemszteroid gyulladáscsökkentők, és mikor nem?

Mortons neuroma Mortons neuroma

Egészségtelen lábbelik viselése is okozhatja. Milyen tünetei lehetnek?

Hogyan csökkenthető az injekciós tű...

Tű! Egyes emberek számára ez a szó, akárcsak a tű látványa elég ahhoz, hogy pánikba essenek, szorongjanak, sírva fakadjanak vagy elájuljanak.

ÁNTSZ: egyre több az influenzás...

Az előző héthez képest több mint 50 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, s további betegekben a vírust is...

H1N1 - Természetes módszerek a...

A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a...

H1N1 - A járvány terjedése...

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) jelentése szerint a 48. héten a következő módon alakult az új influenzás...

Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket...

Új influenza - Melyik kezelés és...

Hatékonyságuk alapján közelebbről is megvizsgáltuk az új influenza elleni kezelési és megelőzési módszereket.

Terhesség és H1N1 fertőzés...

A 47. héten 706-ra emelkedett az új influenzások száma Magyarországon. Közülük 8 beteg halt meg bizonyítottan H1N1 fertőzés következtében.

H1N1 - A háziorvosok sem oltatják be...

A WEBBeteg információi szerint a csaknem 6 ezer háziorvosnak mindössze 25 százaléka oltatta be magát a H1N1 ellen, jóllehet, a betegekkel való...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.