• H1N1 - Kismamák a kórházban

    Szerző: Független Hírügynökség

    A jó állapotban lévő 3 gyermekes kismama egyelőre még nem hagyhatja el a Kútvölgyi úti kórház intenzív részlegét, megfigyelésre még benntartják - mondta a klinika igazgatója.

    Jól van, és már a kórház folyosóján sétálgat az egy hete a lélegeztetőgépről levett kismama - mondta a Független Hírügynökségnek a fővárosi Semmelweis Egyetem Kútvölgyi úton lévő Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója.

    Hirdetés

     

     Ötvenéves nő a legújabb áldozat
    Az asszonyt ízületi gyulladással kezelték. November 27-én kapta meg a védőoltást, két nap múlva már lázas lett. December 2-án került kórházba, először Esztergomban kezelték, majd két nap múlva átkerült a Fejér megyei kórház infektológiai osztályára, onnan pedig még aznap az intenzív osztályra.
    Részletek >>

    Gál János közölte azt is, hogy az intenzíven ápolt másik két várandós továbbra is mesterséges lélegeztetésre szorul, de egyikőjük, a 16 éves kismama állapota valamelyest javult, így elképzelhető, hogy a napokban őt is le tudják venni a gépről.

    A jó állapotban lévő 3 gyermekes kismama egyelőre még nem hagyhatja el a Kútvölgyi úti kórház intenzív részlegét, megfigyelésre még benntartják - mondta a klinika igazgatója.

    Kisfia, akit császármetszéssel segítettek világra, és az egyetem I. Gyermekgyógyászati Klinikáján kezelnek szintén kielégítő állapotban van - mondta Pataki Margit, a gyermek kezelőorvosa.

    Milyen a többi kismama állapota?

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A múlt héten, életveszélyes állapotban a kórházba került fiatalkorú kismama gyermekét is császárral hozták az orvosok világra, majd a nőt lélegeztető gépre tették. Neki is kisfia született, az ő álapota is kielégítő.

    A Kútvölgyi intenzívjére legrégebben került, harmadik kismamáról a család kérésére a klinika nem adhat felvilágosítást.

    A fővárosi Intenzív terápiás Klinikára eddig összesen 5 életveszélyes állapotban lévő várandós asszony került. A jelenleg is kezelt 3 kismamán kívül egy meghalt, egy viszont már teljesen gyógyultan elhagyhatta a kórházat, sőt, gyermekét is, akit szintén császárral hoztak az orvosok a világra, múlt héten elvihette a gyermekklinikáról.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.12.22 12:51
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az olimpiára kiutazók készüljenek fel egészségük védelmére

    Főként emésztőrendszeri betegségek, valamint a szúnyogokkal terjedő fertőzések veszélyeztetik azok egészségét, akik a riói olimpiára utaznak, Brazíliában ugyanis mások a higiéniai és az éghajlati viszonyok, mint Európában - hívta fel a figyelmet Dánielisz Ágnes az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    Több mint 20 százalékkal emelkedett az influenzás megbetegedések száma

    Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

    ÁNTSZ: egyre több az influenzás beteg

    Az előző héthez képest több mint 50 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, s további betegekben a vírust is kimutatták - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

    Már lehet oltatni influenza ellen

    Bár az enyhe idő bizakodásra adhat okot, aligha úszhatjuk meg a valódi őszt, minden szépségével és betegeskedésével együtt. Még mielőtt azonban elrohannánk a drogériába a papírzsebkendő készleteket feltölteni, tegyünk egy rövid kitérőt a háziorvosnál, s kérjünk influenza elleni védőoltást!

    Európai Parlamenti bírálat a H1N1 járványhelyzet uniós kezelése miatt

    A 2009-2010-es H1N1 influenzajárvány uniós kezelési módját bírálta az Európai Parlament (EP) a keddi strasbourgi plenáris ülésen elfogadott állásfoglalásában.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
    A ginzeng és ginkgó hatása
    Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások