• H1N1 - Egy háromhetes csecsemő az áldozat

    Szerző: MTI

    A csecsemő és családja sem volt beoltva, a haláleset után azonban a szülők kértek saját és két nagyobb gyermekük számára H1N1 elleni vakcinát - tette hozzá Sári Katalin. Mint mondta, az egy évnél fiatalabb gyerekeket nem kaphatnak oltást, ezért kiemelten fontos, hogy csak beoltott emberekkel érintkezzenek.

    Egy háromhetes esztergomi csecsemő hunyt el a napokban kétoldali vérzéses tüdőgyulladásban, feltehetően a H1N1 influenza miatt - tájékoztatta az MTI-t a dorog-esztergomi kistérségi ÁNTSZ főorvosa.

    Hirdetés

    Mire utalhat, ha egy bizonyos napszakban köhögünk?
    A köhögés lehet akaratlan folyamat, de akaratlagosan is kiváltható mechanizmus, melynek célja valamilyen idegen anyag vagy nyák eltávolítása a légutakból. Milyen okokra vezethető vissza a reggelei, napközbeni és esti köhögés? >> 
    Az influenza lappangási ideje hosszú, ez idő alatt tünetmentes, ám fertőző a betegség. Bár a csecsemő esetében a laboratóriumi vizsgálat negatív volt, a tünetek mellett a boncolás is megerősítette az influenza gyanúját.

    A laboratóriumi vizsgálatok egyébként szintén nem 100 százalékos biztonságúak - mondta el Bujdosó László, az ÁNTSZ Közép-Dunántúli regionális Intézetének főorvosa.

    Komárom-Esztergom megyében további három haláleset hozható összefüggésbe az új influenzával.

    Két igazolt H1N1 áldozat

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az esztergomi kórházban novemberben két krónikus beteg hunyt el közvetlenül a H1N1 miatt, esetükben a halál okát a laboratóriumi vizsgálat is alátámasztotta - tette hozzá a regionális tiszti főorvos.

    Negatív volt a lelete, de feltehetően ugyancsak a H1N1 miatt halt meg decemberben a tatabányai kórházban az a férfi, akinek súlyos kísérőbetegségei is voltak - tette hozzá Bujdosó László.

    Az elhunytak egyike sem volt beoltva. Az ÁNTSZ dorog-esztergomi kistérségi főorvosának tájékoztatása szerint jelenleg két, a térségben élő beteget ápolnak a székesfehérvári kórház fertőző osztályán, állapotuk súlyos, lélegeztető gépen vannak.

    (MTI)

    Módosítva: 2009.12.17 12:53, Megjelenés: 2009.12.17 12:53
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Nem lát élesen?

    Nem lát élesen?

    Dr. Árvay Anita

    Unja már a szemüveget és a kontaktlencsét? Megoldás lehet a lézeres szemműtét! (x)

    Szkizofréniával küzd?

    Szkizofréniával küzd?

    Szponzorált tartalom

    Hogyan lehet teljes életet élni ezzel a betegséggel? Tanácsok a sorstársaknak. (x)

    "39 fokos lázam lett H1N1 oltás után - Normális ez?"

    "24 éves férfi vagyok, a védőoltás beadása után 3 nappal megbetegedtem, a lázam 39,3 fokos is volt. Mi az esélye annak, hogy szövődmény alakulhat ki?" Az orvos válaszol.

    H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

    A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

    H1N1 fertőzés és a bakteriális tüdőgyulladás

    Az Infektológiai Szakmai Kollégium közzétette a H1N1 fertőzéssel kapcsolatos terápiás ajánlását. Az eddigiekben a legnagyobb bizonytalanságot az okozta, kinek, mikor, hogyan kezdjék el a vírus elleni kezelést.

    10 dolog, mellyel növeli a H1N1 kockázatát – anélkül, hogy tudna róla

    Akár úgy dönt, hogy beoltatja magát, akár úgy, hogy mégsem, fontos tudni, mivel előzheti meg a szezonális influenza vagy a H1N1 fertőzés kockázatát.
    Amennyiben zsebkendőbe vagy ingujjba tüsszent, rendszeresen és alaposan mos kezet, elkerüli a tömegeket, jó úton halad.

    H1N1 - A járvány terjedése Európában

    Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) jelentése szerint a 48. héten a következő módon alakult az új influenzás megbetegedések gyakorisága kontinensünkön.

    Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

    A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket igazolja az a tény is, hogy az ausztráliai Gold coast Hospital 106 új influenzás betegéből 36 egyáltalán nem volt lázas.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.