H1N1 - Újabb halál és szövődmények miatt kezelt betegek

Szerző: Független Hírügynökség

Eddig 72-en kerültek kórházba, és hárman - egy férfi, egy külföldi és egy kismama - haltak meg az újinfluenza szövődményei miatt a szegedi egyetem klinikáin - derül ki a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ pénteki közleményéből.

Jelenleg 19 beteget ápolnak újinfluenzával, közülük 6 gyereket és 1 kismamát.

Az egyetem közleménye szerint szeptember 30-án igazolta a vizsgálat először a H1N1 vírus jelenlétét az egyik kórházban ápolt betegnél.

H1N1-teszt
Új influenzára utalnak a tünetei? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.
Válaszoljon a kérdésekre!

Péntekig összesen 156 embert vettek fel influenzaszerű tünetek miatt. Közülük 72-nél bizonyították az újinfluenzát, 3 felvett betegnél a vizsgálat még folyik. A 72 igazolt eset közül 14 volt a férfi, 20 a nő, 38 a 18 év alatti gyermek.

A három elhunyt közül egy férfi és egy külföldi állampolgár volt, és meghalt az a 40 éves kismama is, akit több mint hat hétig mesterségesen lélegeztettek.

A jelenleg a klinikákon ápolt 19 újinfluenzás beteg között 4 férfi, 9 nő és 6 gyermek van. Négy beteg szorul intenzív ellátásra: egy férfi, két nő és egy gyermek, hárman közülük lélegeztetőgépen vannak.

Oltóközpontok és helyszínek
Helyszínek és praktikus információk az oltóközpontokról.
Hol oltathatja be magát?

A betegek között jelenleg is van egy kismama, de ő nem szorul intenzív ellátásra, a fertőző osztályon kezelik.

Az állapotos fiatalasszonyt csütörtökön vették fel. Állapota stabil, nem igényel intenzív ellátást, orvosai csak elővigyázatosságból ápolják a fertőző osztályon, így ő és magzata számára is folyamatos orvosi felügyeletet tudnak biztosítani.

Új vírus - Szombathelyen meghalt egy krónikus betegséggel is kezelt férfi
Szombathelyen a Markusovszky Kórházban meghalt egy krónikus betegséggel is kezelt férfi, akinek szervezetében kimutatták az új vírust - közölte az MTI-vel Schneider Ferenc, a Markusovszky Kórház infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa pénteken.
A 65 éves férfi beteg, akit a hematológiai osztályon kezeltek, két nappal ezelőtt hunyt el - mondta. Hozzáfűzte: jelenleg három beteget kezelnek új influenza gyanújával a szombathelyi kórház fertőző osztályán, közülük az egyiknél igazolták laboratóriumi vizsgálatok az új vírus jelenlétét. Mindhárom beteg - köztük egy gyermek - állapota stabilnak mondható, nincsenek közvetlen életveszélyben.
Székely Tamás egészségügyi miniszter szerdán azt közölte, hogy mostanáig 25 olyan haláleset történt Magyarországon, ami összefüggésbe hozható az új típusú influenzával.
(MTI)

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

MR-vizsgálat MR-vizsgálat

Mit lehet vizsgálni MR segítségével? Hogyan kell felkészülni a vizsgálatra?

ÁNTSZ: egyre több az influenzás...

Az előző héthez képest több mint 50 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, s további betegekben a vírust is...

H1N1 - A járvány terjedése...

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) jelentése szerint a 48. héten a következő módon alakult az új influenzás...

H1N1 - Természetes módszerek a...

A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a...

10 dolog, mellyel növeli a H1N1...

Akár úgy dönt, hogy beoltatja magát, akár úgy, hogy mégsem, fontos tudni, mivel előzheti meg a szezonális influenza vagy a H1N1 fertőzés...

Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.