• H1N1 - Újabb halál és szövődmények miatt kezelt betegek

    Szerző: Független Hírügynökség

    Eddig 72-en kerültek kórházba, és hárman - egy férfi, egy külföldi és egy kismama - haltak meg az újinfluenza szövődményei miatt a szegedi egyetem klinikáin - derül ki a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ pénteki közleményéből.

    Jelenleg 19 beteget ápolnak újinfluenzával, közülük 6 gyereket és 1 kismamát.

    Hirdetés

    Az egyetem közleménye szerint szeptember 30-án igazolta a vizsgálat először a H1N1 vírus jelenlétét az egyik kórházban ápolt betegnél.

     H1N1-teszt
    Új influenzára utalnak a tünetei? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.
    Válaszoljon a kérdésekre! >>
    Péntekig összesen 156 embert vettek fel influenzaszerű tünetek miatt. Közülük 72-nél bizonyították az újinfluenzát, 3 felvett betegnél a vizsgálat még folyik. A 72 igazolt eset közül 14 volt a férfi, 20 a nő, 38 a 18 év alatti gyermek.

    A három elhunyt közül egy férfi és egy külföldi állampolgár volt, és meghalt az a 40 éves kismama is, akit több mint hat hétig mesterségesen lélegeztettek.

    A jelenleg a klinikákon ápolt 19 újinfluenzás beteg között 4 férfi, 9 nő és 6 gyermek van. Négy beteg szorul intenzív ellátásra: egy férfi, két nő és egy gyermek, hárman közülük lélegeztetőgépen vannak.

      Oltóközpontok és helyszínek
    Helyszínek és praktikus információk az oltóközpontokról. 
    Hol oltathatja be magát? >>
    A betegek között jelenleg is van egy kismama, de ő nem szorul intenzív ellátásra, a fertőző osztályon kezelik.

    Az állapotos fiatalasszonyt csütörtökön vették fel. Állapota stabil, nem igényel intenzív ellátást, orvosai csak elővigyázatosságból ápolják a fertőző osztályon, így ő és magzata számára is folyamatos orvosi felügyeletet tudnak biztosítani.

       Új vírus - Szombathelyen meghalt egy krónikus betegséggel is kezelt férfi

    Szombathelyen a Markusovszky Kórházban meghalt egy krónikus betegséggel is kezelt férfi, akinek szervezetében kimutatták az új vírust - közölte az MTI-vel Schneider Ferenc, a Markusovszky Kórház infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa pénteken.
    A 65 éves férfi beteg, akit a hematológiai osztályon kezeltek, két nappal ezelőtt hunyt el - mondta. Hozzáfűzte: jelenleg három beteget kezelnek új influenza gyanújával a szombathelyi kórház fertőző osztályán, közülük az egyiknél igazolták laboratóriumi vizsgálatok az új vírus jelenlétét. Mindhárom beteg - köztük egy gyermek - állapota stabilnak mondható, nincsenek közvetlen életveszélyben.
    Székely Tamás egészségügyi miniszter szerdán azt közölte, hogy mostanáig 25 olyan haláleset történt Magyarországon, ami összefüggésbe hozható az új típusú influenzával.
    (MTI)

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.12.11 22:03
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Romániában újabb négy halálos áldozatot követelt az influenzajárvány

    Újabb négy influenzás beteg halt meg a múlt héten Romániában, ezzel immár nyolcra emelkedett a járvány áldozatainak a száma.

    Itt az idő, lépni kell a rák ellen - Minden negyedik ember rákban hal meg Magyarországon

    Napjainkban a rák a legtöbb halálos áldozatot szedő betegség, ami a világon az elmúlt évben több mint 8 millió ember életét oltotta ki. A rákos betegek száma folyamatosan növekszik, ezért itt az idő, hogy komolyan vegyük ezt a ma már népbetegségnek számító kórt és rendszeres egészségügyi szűrésekkel, illetve életmódváltással felvegyük vele a harcot.

    Óvszerrel és önmegtartóztatással a Zika-vírus ellen

    Óvszer használatát vagy szexuális önmegtartóztatást javasolnak az amerikai járványügyi szakemberek azoknak a férfiaknak, akik a Zika-vírussal erősen fertőzött vidékeken jártak - az erről szóló ajánlást az Egyesült Államok járványügyi és betegségmegelőzési központja (CDC) hozta nyilvánosságra.

    Nigériai nagykövet: nagyobb erőkre van szükség az Ebola-járvány ellen

    Ternák Gábor kijelölt nigériai nagykövet szerint sokkal nagyobb erőkkel kell beavatkozni a veszélyeztetett nyugat-afrikai országokban az Ebola-járvány elleni küzdelemben.

    EHEC-kórokozókat találtak egy frankfurti patakban

    A Majna partján fekvő Frankfurt melletti patak vizében kimutatták az EHEC-baktériumok O104-es típusát. Még nem tudják, hogyan került a patakba a járványért felelős veszélyes kórokozó.

    Európai Parlamenti bírálat a H1N1 járványhelyzet uniós kezelése miatt

    A 2009-2010-es H1N1 influenzajárvány uniós kezelési módját bírálta az Európai Parlament (EP) a keddi strasbourgi plenáris ülésen elfogadott állásfoglalásában.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.