H1N1 - A járvány terjedése Európában

ECDC
megjelent:

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) jelentése szerint a 48. héten a következő módon alakult az új influenzás megbetegedések gyakorisága kontinensünkön.

Az influenza aktivitása még mindig magas a 27 EU-tagállamban, de néhány országban már stabil a helyzet, ami arra enged következtetni, hogy ezekben az országokban a járvány a csúcsához közeledik.

Új influenza-kisokos
Tudjon meg minden fontos információt a H1N1-ről!
H1N1-kisokos

A 48. héten a legintenzívebb influenza aktivitást Görögországból és Litvániából jelentették. Magas volt a H1N1 fertőzöttség Dániában, Észtországban, Lettországban, Németországban, Írországban, Luxemburgban, Norvégiában, Lengyelországban, Szlovéniában, és Svédországban. A többi tagállamban közepes volt a vírus intenzitása.

A kontinens legnyugatibb részén csökkenő tendenciát mutat a H1N1 fertőzések számának alakulása: Spanyolország, Portugália, Írország, Nagy-Britannia és a skandináv államok az előző héthez képest kevesebb megbetegedésről számoltak be. Németországtól kelet felé haladva intenzívebb a vírus jelenléte, Európa középső és délkeleti részén csak Szlovákia és Bulgária orvosai jelentettek csökkenő intenzitást. H1N1 járvány térkép

Hazánk a közepesen fertőzött tagállamok közé tartozik, de a járvány még nem tetőzött: a 48. héten nőtt az új influenzás megbetegedések száma.

A 27 tagállam orvosi jelentéseiből kiderül, hogy a 48. héten dokumentált légúti megbetegedéseknek 37,7 százalékát okozta H1N1 vírus. Ez az arány csökkenő tendenciát mutat az előző két hét adatait figyelembe véve.

(WEBBeteg/ECDC)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.