• H1N1 - Meghalt egy 40 éves kismama

    Szerző: Független Hírügynökség

    Meghalt a hétvégén a Szegedi Tudományegyetem belgyógyászati klinika intenzív osztályán az a 40 éves kismama, akit hetek óta kezeltek a H1N1 vírusfertőzés súlyos szövődményeivel az osztályon.

    Az asszony hetek óta kritikus állapotban volt, egy hete elvesztette a magzatát. Halála - annak ellenére, hogy bíztak a gyógyulásában - nem érte váratlanul az orvosait - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Molnár Zsolt professzor, Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetét (AITI) vezető egyetemi tanára.

    Hirdetés

    Új influenza-kisokos
    Tudjon meg minden fontos információt a H1N1-ről!
    H1N1-kisokos >>
    Molnár professzor elmondta: a Szegedi Tudományegyetemen négy intenzív terápiás részleg működik, jelenleg közülük kettőben ápolnak H1N1 fertőzés súlyos szövődményei miatt összesen hat beteget.

    A többiek állapota kielégítő és stabil. Az orvosok és az ápolók mindent megtesznek a betegek gyógyulása érdekében.

     Oltóközpontok és helyszínek
    Helyszínek és praktikus információk az oltóközpontokról. 
    Hol oltathatja be magát? >>
    A 40 éves kismama szövődményei annyira súlyosak voltak, hogy már hetek óta mélyaltatásban tartották, majd oxigenizátorra kapcsolták, vagyis vérét mesterségesen dúsították oxigénnel.

    Az édesanya többszörös, súlyos szervi elégtelensége, életfontosságú szerveinek elégtelen működése játszott közre nagy valószínűséggel a magzat egy hete történt halálában.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.12.07 09:16
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    Több mint 20 százalékkal emelkedett az influenzás megbetegedések száma

    Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

    Már lehet oltatni influenza ellen

    Bár az enyhe idő bizakodásra adhat okot, aligha úszhatjuk meg a valódi őszt, minden szépségével és betegeskedésével együtt. Még mielőtt azonban elrohannánk a drogériába a papírzsebkendő készleteket feltölteni, tegyünk egy rövid kitérőt a háziorvosnál, s kérjünk influenza elleni védőoltást!

    Európai Parlamenti bírálat a H1N1 járványhelyzet uniós kezelése miatt

    A 2009-2010-es H1N1 influenzajárvány uniós kezelési módját bírálta az Európai Parlament (EP) a keddi strasbourgi plenáris ülésen elfogadott állásfoglalásában.

    Negyvennyolcra emelkedett az influenzajárvány áldozatainak száma

    Negyvennyolcra emelkedett azoknak a haláleseteknek a száma, amelyek a jelenlegi szezon influenzaszerű megbetegedéseivel hozhatók összefüggésbe - számolt be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

    H1N1 és B típusú influenzavírust is kimutattak az új betegeknél

    H1N1 és B vírust is azonosítottak az elmúlt hét folyamán Győr-Moson-Sopron megyében megbetegedetteknél- jelentette be Széles Klára, a megyei tisztiorvosi-szolgálat főorvosa szerdán.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.