• H1N1 - Halva született gyermek, két újabb áldozat - Hazai körkép

    Szerző: Független Hírügynökség/MTI

    A híradás szerint a 2 újinfluenza szövődményében elhunyt férfi közül a 40 éves szerdán, az idősebb egy hete halt meg. A Szent László Kórházban egyébként jelenleg 7 gyereket és 2 felnőttet ápolnak intenzív osztályon.

    Halva született a gyermeke a szegedi klinika intenzív osztályán kezelt kismamának - adta hírül péntek reggel az MTV Híradó. A nő életveszélyes állapotban fekszik a klinika intenzív osztályán.

    Hirdetés

    Vitaminok és nyomelemek
    Ismeri Ön a létező összes vitamint? Vagy tudja, hogy melyik vitamin miért jó, vagy éppen rossz a szervezetünk számára? 
    Tudjon meg többet a vitaminokról a WEBBetegen!
    Rudas László, a szegedi egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének professzora szerdán a Független Hírügynökségnek azt mondta a már 5 hete lélegeztetőgépre szoruló 40 éves terhes asszony tüdeje olyan súlyosan károsodott, hogy néhány napja oxigenizátorra kapcsolták.

    Az eljárás lényege, hogy kivezetik a vért a kismamából, oxigénnel dúsítják, majd visszavezetik a szervezetbe, tehát a tüdőt kihagyva lélegeztetik.

    H1N1 - Újabb két áldozat

    H1N1-kérdőív
    Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha igen? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz. Válaszoljon a kérdésekre! >>
    A Szent László Kórházban eddig egy ember halt meg az újinfluenza szövődményében - mondta a Független Hírügynökségnek Kertész Adrienne csütörtökön.

    A kórház járványügyi főorvosa közölte: a 40 éves túlsúlyos nő szerdán hunyt el.

    Az infektológus cáfolta azt a sajtóban megjelent állítást, miszerint az osztályon már 2 beteg halt volna meg a H1N1 vírusfertőzés szövödményeiben, viszont megerősítette, hogy az intenzív osztályon 7 gyermeket kezelnek, közülük 5 lélegeztetőgépre szorul.

     Oltóközpontok és helyszínek
    Helyszínek és praktikus információk az oltóközpontokról. 
    Hol oltathatja be magát? >>
    A Semmelweis Egyetem klinikájára csütörtökön beszállított kismama ugyanúgy a 31. hétben van, mint a szerdán kórházba került és császárral szült nő.

    Az ő orvosa azt mondta, hogy még nincs túl az életveszélyen, az első 6-8 óra kritikus szokott lenni.

    De eddig ő az egyetlen, akit le tudtak venni a lélegeztetőgépről. A hivatalos információk szerint eddig 16-an haltak meg az újinfluenza szövődményeiben Magyarországon, a Tényekben ismertetett 2 újabb esettel számuk 18-ra nőhet. A jelenlegi információk szerint 5 kismamát kezelnek intenzív osztályon.

    Melyik kezelés és megelőzési mód a hatékony?

    Hatékonyságuk alapján közelebbről is megvizsgáltuk az új influenza elleni kezelési és megelőzési módszereket. A sertésinfluenza a szezonális influenzához nagyon hasonló tünetekkel jár. A beteg nagyon rosszul érzi magát, köhög, és magas láza van. Vannak azonban olyan megelőzési praktikák, melyek csökkentik a H1N1 vírus általi megbetegedés kockázatát, vagy elősegítik a gyógyulást.
    A betegség megelőzése és kezelése >>

    Oltópontok Szabolcsban kismamáknak

    H1N1 kisokos
    Tudjon meg mindent a védőoltásról és a betegségről itt, a WEBBetegen! >>Mindent a H1N1 vírusról
    Oltópontokat hoztak létre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kismamáknak a térség minden nőgyógyászati járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátó intézményében, ahol a várandós nők ingyenesen megkaphatják az új típusú influenza elleni védőoltást - írta pénteki számában a Kelet-Magyarország.

    A H1N1 vírus elleni oltást munkaidőben kérhetik a kismamák, akik a második legveszélyeztetettebb csoportba tartoznak a terhesség speciális immunológiai állapota következtében - mondta a lapnak Pap Károly, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház osztályvezető főorvosa.

    A H1N1 védőoltás
    Társadalmi kötelezettségünk, hogy védjük azokat, akiket nem lehet beoltani - mondta a WEBBetegnek Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója. >>Őszintén a H1N1 vakcináról
    A kismamákat különösen a terhesség harmadik harmadában fenyegeti az új vírus, átoltottságuk Szabolcsban is igen alacsony mértékű, a 10 százalékot sem éri el. 

    Az oltópontok létrehozásával ezen szeretnének változtatni a megye nőgyógyászai, valamint az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kirendeltségének szakemberei.

    (FH/MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.12.04 09:22
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az újinfluenza nem valóságos pandémia?

    Az ET parlamenti közgyűlésének társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottsága által szervezett rendezvényt azok a parlamenti képviselők kezdeményezték, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem "áljárvány".

    H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

    A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

    H1N1 - Tamiflunak ellenálló mutáns vírust találtak

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) novemberi közlése szerint mutáns világjárványos influenzavírust találtak már Brazíliában, az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Mexikóban és Ukrajnában.

    H1N1: mi fog velem történni? (Az új influenza prognózisa)

    A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy komoly komplikációkkal jelentkezik.

    Influenzás volt? Valószínűleg védettebb a H1N1 ellen

    Amerikai kutatók szerint azok, akik többször voltak influenzások vagy többször is kaptak influenza elleni védőoltást, egyfajta védelmet élveznek az új pandémiás influenza vírusa ellen.

    H1N1-kérdőív - Ismerje meg a fertőzés tüneteit és a tennivalókat!

    Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha elképzelhető, hogy H1N1 vírussal fetőződött meg? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
    A ginzeng és ginkgó hatása
    Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
   • Orvos válaszol
    Dr. Pászthory Erzsébet

    Dr. Pászthory Erzsébet

    gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos

   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások