• H1N1 - Elég, ha figyelünk a vitaminbevitelre?

    Szerző: Független Hírügynökség

    A vitaminok önmagukban hatástalanok az influenzafertőzés ellen, azonban az egészséges életmód és a helyes táplálkozás alapvető fontosságú a megfelelő ellenálló képességhez - közölte a Magyar Tudományos Akadémia Immunológiai Bizottsága.

    A bizottság egyúttal az új influenza elleni védőoltás beadatását hangsúlyozza, hiszen az itthon forgalomban lévő - elölt vírust tartalmazó vakcina - jelentősen csökkenti a megbetegedés kockázatát és ezáltal a lehetséges szövődményeket is.

    Hirdetés
    Vitaminok és nyomelemek
    Tudjon meg többet a vitaminokról a WEBBetegen!

    A bizottság közleménye kitér arra is, hogy az oltás kapcsán fellépő enyhe mellékhatásokat túlnyomó részben a vakcinában jelenlévő segédanyagok okozzák, amelyek szükségesek a hatékony - úgynevezett - immunválasz kialakításához.

    Ezek a mellékhatások viszont enyhék, nem súlyosabbak azoknál, amelyek a szezonális influenza oltások után is felléphetnek.

    Vitamin- és ásványi anyag teszt

    Töltse ki vitamin- és ásványi anyag tesztünket!>>

    Az akadémia bizottsága a súlyosbodó járványhelyzet miatt javasolja, hogy minél többen és minél hamarabb oltassák be magukat az emberek, hiszen a védettség kialakulásához körülbelül két hét kell.

     

    H1N1-kérdőív
    Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha igen? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz. Válaszoljon a kérdésekre! >>

    Az oltással pedig az ember nemcsak saját magát, hanem a környezetében élőket is védi.

    Az új influenza miatt itthon eddig 16 ember halt meg, köztük egy 21 éves kismama. Becslések szerint 50-70 ezer ember esett át eddig a fertőzésen, és összesen 1,7 millió ember kapta meg a védőoltást.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.12.03 09:09
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A szőlő egészségre gyakorolt hatásai

    A szőlő (a gabona mellett) az egyik legősibb kultúrnövényünk. Kezdettől fogva szent és isteni növénynek, életfának tekintették az emberek. A sumér ékírás az élet szót szőlőlevél alakú jellel ábrázolta.

    Vitaminok és ásványi anyagok - Miért fontosak?

    Minden életkorban fontos egészségesen étkezni, és a szervezet vitamin- és ásványianyagigényét kielégíteni.

    Mennyit tud a vitaminhiány tüneteiről? Tudásteszt

    Hiánybetegségek akkor alakulhatnak ki, ha a szervezet kevesebb vitaminhoz, nyomelemhez jut, mint amennyire szüksége van. Egészséges életmód mellett ennek veszélye csekély, ám mai rohanó és stresszes világunkban bárkivel előfordulhat, hogy túlhajszolja magát, kimerül, és szervezete tartalékai nem elegendőek a vitaminigény fedezésére. Ön tudja, milyen tünetekkel járnak a hiánybetegségek?

    A HIV megelőzése

    A HIV-fertőzés a lakosság körében még manapság is az egyik legfélelmetesebb betegségnek számít. Amennyiben valakinél megállapítják, hogy HIV pozitív, a kombinált terápiát minél hamarabb el kell indítani a kedvezőbb kimenetel érdekében.

    Ismét elérhető az agyhártyagyulladás elleni vakcina

    Az év végéig elegendő mennyiség áll majd rendelkezésre a megnövekedett hazai igények kielégítésére. A vakcina már csecsemőkorban, 2 hónapos kortól adható.

    A csendes gyilkos hepatitis B

    Ki védi meg a 33 év feletti (még oltatlan), szexuálisan aktív lakosságot? Becslések szerint 2 milliárd emberről mondható el, hogy fertőződött a Hepatitis B vírussal: ebből körülbelül 350 millió esetben ez a találkozás a vírus szempontjából annyira jól sikerült, hogy az emberi szervezet lakója tudott maradni - ők az úgynevezett krónikus hordozók, akik a betegség átadásában kulcsszerepet töltenek be.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.