• H1N1 - Meghalt egy 18 éves fiú Karcagon

    Szerző: Független Hírügynökség

    Meghalt a karcagi Kátai Gábor Kórházban egy H1N1 vírussal fertőzött tiszafüredi fiatalember még a múlt héten - erősítette meg a Független Hírügynökség értesülését Nagy Mihály hétfőn.

    Nagy Mihály elmondta: a 18 éves fiú a múlt hét második felében került be a kórházba, de olyan súlyos volt az állapota már akkor, hogy hiába próbáltak az orvosok segíteni, pár óra múlva meghalt.

    Hirdetés

    Az elhunyt fiatalembertől levett mintából a laboratórium kimutatta a H1N1 vírust - tette hozzá. A fiatalember súlyos, krónikus betegségeiről a főigazgató a szülők kérésére nem kívánt nyilatkozni.

     Az egyik kismama veséjét és a szívét is megtámadta a vírus
    Az újinfluenzával fertőzőtt, három, súlyos életveszélyes állapotban lévő kismama közül az egyiknek a tüdeje után a veséjét és a szívét is megtámadta a H1N1 vírus - mondta Gál János, a fővárosi Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Klinikájának vezetője.
    A klinikán kezelt 26 éves kismamát egyébként vasárnap este levették arról a különleges lélegeztető gépről, amelyre életmentő műtétje után kapcsolták, mivel javult a tüdő állapota. A többszervi elégtelenség miatt viszont továbbra is életveszélyben van.
    A főorvos közölte azt is: a klinikán kezelt másik 21 éves terhes nő állapota észrevehetően javul, de még ő is életveszélyben van. A Szegeden ápolt 3. kismama állapotáról a kórház nem ad felvilágosítást, csak annyit lehet tudni, hogy lélegeztetőgépen, mélyaltatásban tartják.

    Legutóbb frissült: 2009.11.30 15:06
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    Több mint 20 százalékkal emelkedett az influenzás megbetegedések száma

    Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

    Már lehet oltatni influenza ellen

    Bár az enyhe idő bizakodásra adhat okot, aligha úszhatjuk meg a valódi őszt, minden szépségével és betegeskedésével együtt. Még mielőtt azonban elrohannánk a drogériába a papírzsebkendő készleteket feltölteni, tegyünk egy rövid kitérőt a háziorvosnál, s kérjünk influenza elleni védőoltást!

    Európai Parlamenti bírálat a H1N1 járványhelyzet uniós kezelése miatt

    A 2009-2010-es H1N1 influenzajárvány uniós kezelési módját bírálta az Európai Parlament (EP) a keddi strasbourgi plenáris ülésen elfogadott állásfoglalásában.

    Negyvennyolcra emelkedett az influenzajárvány áldozatainak száma

    Negyvennyolcra emelkedett azoknak a haláleseteknek a száma, amelyek a jelenlegi szezon influenzaszerű megbetegedéseivel hozhatók összefüggésbe - számolt be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

    H1N1 és B típusú influenzavírust is kimutattak az új betegeknél

    H1N1 és B vírust is azonosítottak az elmúlt hét folyamán Győr-Moson-Sopron megyében megbetegedetteknél- jelentette be Széles Klára, a megyei tisztiorvosi-szolgálat főorvosa szerdán.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.