H1N1 - Újabb halálos áldozatok világszerte

Szerző: Független Hírügynökség

A 62 milliós Franciaországban 750 ezerre emelkedett azoknak a száma, akik már beoltatták magukat az újinfluenza ellen - tájékoztatta a sajtót a miniszter.

Felerősödött az újinfluenza-járvány Franciaországban - jelentette be a francia egészségügyi miniszter, Roselyne Bachelot csütörtökön. Emelkedett a megbetegedések, a komplikációk és a halálos esetek heti száma - húzta alá.

"Már korábban is mondtuk, de most még keményebben mondom: a H1N1-es járvány erősödik" - fogalmazott Bachelot. Közölte, hogy a világjárvány francia halálos áldozatainak száma már 68. Korábban hetente 8-10 embert vitt el a világjárványos influenza, most a legutóbbi egy hét alatt 22 volt már a halálos áldozatok száma, közölte a miniszter.

Spanyolországban eddig összesen 135 haláleset volt

Spanyolországban a múlt héten 17 ember halt meg az új influenzában, amivel 135-re nőtt a H1N1 vírus áldozatainak száma az országban - derül ki a madridi egészségügyi minisztérium adataiból. A betegség halálozási aránya azonban továbbra is alacsony: százezer betegből 13. A múlt héten 158 ezer 942 új megbetegedést regisztráltak.
(MTI)

"A megbetegedések számának emelkedésével sajnos együttjár a súlyos és a halálos esetek számának növekedése is" - tette hozzá.

Ugyanezen a héten lódult meg Franciaországban az oltási kampány.

A korábban húzódozó franciák tömegével lepték el az oltóhelyeket.

A 62 milliós országban 750 ezerre emelkedett azoknak a száma, akik már beoltatták magukat az újinfluenza ellen - tájékoztatta a sajtót a miniszter.

Az oktatási minisztérium csütörtökön 353 iskolában rendelt el tanítási szünetet a járvány miatt.

Magyarország - 174 új oltópont nyílik

Az eddig teszt üzemmódban működő 29 oltópont mellett pénteken további 174 nyílik az egész ország területén. Az új helyekre a 100 darabos nyitó vakcinakészletet már kiszállították a rendőrség segítségével.
A betegek a www.jarvany.hu internetes oldalon találhatják meg, hogy a 203 oltópont közül melyik esik hozzájuk a legközelebb. Ezen a weboldalon számos más az influenzával kapcsolatos információ is olvasható, és a lakosság kérdezhet és észrevételeit is megteheti. Az első négy nap alatt egyébként a 29 oltóponton összesen 8400 ember kapta meg az újinfluenza elleni vakcinát.

Egy nap alatt 10-zel nőtt a halálos áldozatok száma Ukrajnában

Ukrajnában 414-re emelkedett az influenza halálos áldozatainak száma, miután szerda este óta újabb 10 beteg halt meg a szövődmények következtében, áll az ukrán egészségügyi tárca csütörtök esti összesítésében.

Tanácsok az influenza ellen
Az immunerősítés egyik alapköve a helyes táplálkozás. A bélrendszerünkben dől el, hogy a szervezetünk mennyi vitamint, ásványi anyagot képes majd hasznosítani. Bővebben: Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

Ukrajnában az előző összesítés óta egy nap alatt csaknem 35 ezerrel nőtt az influenzás betegek száma. Közülük 2302-t utaltak kórházba. A járványhelyzet kihirdetése óta az országban összesen több mint 1 millió 751 ezer megbetegedésről érkezett jelentés. A csütörtöki nap folyamán elhunytak között egy várandós nő is volt.

Kárpátalján ugyanezen idő alatt már csupán 767 új beteg fordult orvosi segítségért, közülük 91-an kerültek kórházba.

A Magyarországgal szomszédos megyében az elmúlt három nap során egyetlen halálesetről sem érkezett jelentés.

További cikkek az új influenzáról

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

ÁNTSZ: egyre több az influenzás...

Az előző héthez képest több mint 50 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, s további betegekben a vírust is...

H1N1 - Természetes módszerek a...

A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a...

Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket...

Influenzás volt? Valószínűleg...

Amerikai kutatók szerint azok, akik többször voltak influenzások vagy többször is kaptak influenza elleni védőoltást, egyfajta védelmet élveznek az...

H1N1-kérdőív - Ismerje meg a...

Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha elképzelhető, hogy H1N1 vírussal fetőződött meg? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a...

H1N1 kisokos - Tünetek, kezelés...

A H1N1 az A típusú influenzavírus egyik altípusa, az emberi influenza leggyakoribb okozója. Tudjon meg mindent a védőoltásról és a betegségről itt...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.