• H1N1 - Újabb oltóközpontok

    Szerző: MTI

    A kórházakban és az ÁNTSZ-kirendeltségeken üzemelő oltópontok továbbra is hétköznap reggel 8 és este 20 óra között várják az oltásért jelentkezőket.

    Újabb oltópontok nyílnak ma országszerte, ezekkel és a múlt héten létesített központokkal együtt kétszáz helyen lehet térítés ellenében megkapni a H1N1 vírus elleni védőoltást. Az oltóanyagért és a beadásért továbbra is háromezer forintot kell fizetni.

    Hirdetés

     Oltóközpontok és helyszínek
    Helyszínek és praktikus információk az oltóközpontokról. 
    Ön hol oltatja be magát? >>
    Az oltópontok hálózatába péntektől bekapcsolódnak a szakrendelők is, ám ezek nyitva tartása igazodni fog az adott szakellátó rendelési idejéhez. Az oltópontokon azokat várják, akik nem tartoznak a térítésmentes, veszélyeztetett csoportokba, ők továbbra is a háziorvosuknál, iskolaorvosoknál ingyenesen kapják meg a védőoltást.

    A kórházakban és az ÁNTSZ-kirendeltségeken üzemelő oltópontok továbbra is hétköznap reggel 8 és este 20 óra között várják az oltásért jelentkezőket.

    H1N1-teszt
    Új influenzára utalnak a tünetei? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.
    Válaszoljon a kérdésekre! >>
    Székely Tamás egészségügyi miniszter korábbi közlése szerint a pénteken nyíló további helyekkel elérhető, hogy naponta 15-20 ezer embert oltsanak be.

    Magyarországon körülbelül 1,5 millióan kaptak védőoltást az új influenzavírus ellen, több mint tízezren az oltópontokban.

    Az oltópontok listája megtalálható az Egészségügyi Minisztérium, valamint az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) internetes honlapján, a http://www.eum.hu, valamint a http://www.antsz.hu oldalon.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.11.27 10:16
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az alvási apnoe?

    Mi az alvási apnoe?

    Dr. Zsuga Judit

    Mondták már Önnek, hogy hangosan horkol? Fáradtan ébred fel? Álmos napközben?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Szezonális influenza és H1N1 - Egyetlen oltás elég lesz?

    A következő 2010/2011-es influenzaszezonra ajánlott vakcina összetételére vonatkozó bizonytalanságot az okozta, hogy az eddig alkalmazott szezonális H1N1-vírustörzset kicseréljék-e a 2009-ben megjelent pandémiás - Kalifornia 7-es jelű - törzsre.

    H1N1 - Bezárják az oltóközpontokat? Miért?

    A szakminiszter beszámolt arról is, hogy az elmúlt héten 15.400-an jelentkeztek orvosnál influenzaszerű tünetekkel, ez 8 százalékos emelkedést jelent a kétheti adatokhoz képest.

    H1N1 - Mennyibe kerülhetnek az oltóközpontok?

    Az oltóközpontok rendszerének megvalósításához - alapvetően a kampányban részt vevő orvosok és járványügyi szakemberek munkadíjára - több százmillió forintot kér az egészségügyi tárca.

    H1N1 - Közterületen oltanak?

    A lapnak Székely Tamás egészségügyi miniszter sokféle megoldást elképzelhetőnek nevezett, egyebek között oltóközpontok felállítását, vagy azt, hogy a készítményhez recept nélkül lehessen hozzájutni.

    H1N1 - A 15 éves fiú halálának körülményei

    A súlyos, krónikus tüdőbetegségben szenvedő fiút a Pest megyei Szentlőrinckátáról előbb a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba szállították, majd onnan került a szolnoki gyógyító intézménybe, ahol október 29. és november 1. között tlátták el.

    H1N1 - A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének állásfoglalása

    A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége Szövetségi Tanácsülést tartott, ahol napirendi ponton kívül tárgyalta a H1N1 influenza pandémiával kapcsolatos kérdéseket.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.